Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/7/1963 Γεννιέται ο Jan Molby (vid)

Σαν σήμερα: 4/7/1963 Γεννιέται ο Jan Molby (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Kolding της Δανίας, ο πρώην μέσος και μετέπειτα θρύλος της Liverpool, διεθνής με την Εθνική της χώρας του, Jan Molby.

Ο Molby θα ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από την ομάδα της πόλης του την Kolding, της οποίας γρήγορα έγινε αρχηγός. Το καλοκαίρι του 1982 θα μετακινηθεί στον Ajax, με τον οποίο κατέκτησε το double την σαιζόν 1982/83.

Ο τότε manager των Reds Joe Fagan, διέκρινε τις ικανότητες του Molby και τον προσκάλεσε στο Anfield για μια 10ήμερη δοκιμή. Στις 22 Αυγούστου υπέγραψε στους Κόκκινους και τέσσερις μέρες αργότερα (26.8.1984) έκανε την 1η του εμφάνιση με την famous Red shirt, κόντρα στην Norwich City στο Carrow Road. Το πρώτο του γκολ το σημείωσε στην 1 Δεκεμβρίου 1984 κόντρα στην Chelsea, στο Stamford Bridge.

Στην πρώτη του χρόνια δεν κατάφερε να γίνει μόνιμος στην ενδεκάδα των Reds, κάτι που άλλαξε στην επόμενη που ανέλαβε στην θέση του Fagan, ο Kenny Dalglish. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Σκωτσέζος manager χρησιμοποίησε τον Molby ως τρίτο κεντρικό αμυντικό, κάτι σαν λίμπερο και με δυνατότητα να αναπτύσσεται στον χώρο, γεγονός που στην πορεία του χρόνου τον καθιέρωσε στην μεσαία γραμμή, δίπλα στον Steve McMahon.

Πολύ δυνατός και μαχητικός παίκτης, με τεράστια αντίληψη του χώρου, ήταν τόσο ικανός στην παραγωγή φάσεων για τους συμπαίκτες του, όσο και αποτελεσματικός στο στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Με τους Κόκκινους θα εμφανιστεί σε 292 παιχνίδια, σημειώνοντας 61 συνολικά γκολ, με τα 42 από αυτά να είναι από το σημείο του πέναλτι, από τα 44 που εκτέλεσε!

Με τους Reds, στα 12 χρόνια που παρέμεινε στο Anfield θα κατακτούσε 3 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 F.A. Cup και το μοναδικό Screen Sport Super Cup που διοργανώθηκε στην Αγγλία, την χρονιά 1985/86.

Το ατυχές με τον «Big Dan» (Μεγάλος Δανός) ήταν ότι στην πορεία των σαιζόν, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και δεν κατέγραψε όσε εμφανίσεις θα μπορούσε με τους Κόκκινους. Έτσι το καλοκαίρι του 1996 θα αποχωρούσε από το Anfield με προορισμό την Swansea City, σε ένα διπλό ρόλο, παίκτη και προπονητή. Το 1999 θα μετακινηθεί ως προπονητής στην Kidderminster Harriers, την οποία προβίβασε αμέσως στην Football League και θα ακολουθούσε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Hull City, για να επιστρέψει στην Kidderminster Harriers και να ολοκληρώσει την προπονητική του καριέρα το 2004.

Απολαύστε ένα μικρό αφιέρωμα στον Jan Molby και τα γκολ του με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 4/7/1963 Γεννιέται ο Jan Molby (vid)

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com