Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως κερδίζει χρήματα ο Mohamed Salah (Μέρος 1ο)

Πως κερδίζει χρήματα ο Mohamed Salah (Μέρος 1ο)

Οι στατιστικές από πλευράς ποδοσφαίρου μετράνε για να καθορίσουν έναν σύγχρονο θρύλο, τον Mohamed Salah της Liverpool. Κάποιοι άλλοι αριθμοί όμως που είδαν τον Μάρτιο το φως της δημοσιότητας βοηθούν για να δούμε την αξία του Αιγύπτιου υπό διαφορετικούς προβολείς.

Οι ετήσιοι λογαριασμοί για την Salah UK Commercial Limited, την εταιρία που είναι υπεύθυνη για να αποδίδει ένα μόνο μέρος των εισοδημάτων του Αιγύπτιου εκτός αγωνιστικών χώρων, στη χώρα που αποκαλεί πατρίδα του από το 2017, μας έδειξαν ένα στιγμιότυπο ‘χιονοστιβάδας’.

Λίγο περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίρες ‘ξεκουράζονται’ στον ισολογισμό της συγκεκριμένης εταιρίας, της οποίας ο Salah είναι ο μοναδικός διευθυντής.

Πέρυσι ήταν 19.8 εκατομμύρια και θα μπορούσαμε να πούμε πως χρονιά μπαίνει χρονιά βγαίνει κάπου στα 5 εκατομμύρια (με πληρωμένους τους φόρους) θα μπαίνουν στην εταιρία αυτή.

Τα παραπάνω αποτελούν βέβαια ένα μέρος αυτών που κερδίζει ο Salah από το συμβόλαιο του στους Κόκκινους -εκτιμάται ότι του αποφέρουν από 18 έως 21 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, κάνοντας τον πιο καλοπληρωμένο παίκτη στο Anfield, αλλά ακόμα και έτσι βοηθούν για να κατανοήσουμε την τεράστια εμπορική απήχηση που έχει το όνομα του.

Η φίρμα Salah πολύ απλά σημαίνει big business.

Ο εδώ και χρόνια σύμβουλος και δικηγόρος του Salah Ramy Abbas Issa, έκανε πέρυσι τη νύξη πως τα δικαιώματα των εικόνων του πελάτη του αλλά και οι εμπορικές του δραστηριότητες του αποδίδουν περίπου ένα (1) εκατομμύριο την εβδομάδα. Η ίδια διαβεβαίωση που ακούστηκε και σε μελέτη του Harvard Business School, υποστηρίζει πλέον τη θεωρία πως η καριέρα του Αιγύπτιου έχει φτάσει σε εκείνο το κρίσιμο σημείο όπου τα περισσότερα χρήματα τα κερδίζει από τις δραστηριότητες του εκτός αγωνιστικών χώρων παρά μέσα σε αυτούς.

Τα εμπορικά κέρδη του Salah στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου για τον πιο αναγνωρίσιμο αθλητή του Αραβικού κόσμου.

Η μακρόχρονη συνεργασία του με την Adidas είναι επικεφαλής της λίστας με τις αντίστοιχες των Pepsi, Vodafone, DHL, Uber, Oppo, την Τράπεζα της Αλεξάνδρειας αλλά και την εταιρία ακινήτων Mountain View.

Οι μεγάλες φίρμες προσελκύονται και συρρέουν στον Salah με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κέρδη του.

Ο Abbas τόνισε πως κάθε εμπορική συμφωνία του πελάτη του, του αποφέρει 3.5 με 6 εκατομμύρια τον χρόνο και μπορεί αυτό να φαίνεται υπεραισιόδοξο σε κάποιους αλλά δεν εμφανίστηκε και κάποιος για να το αμφισβητήσει.

Όλα δείχνουν πως ο Salah είναι ο πλέον εμπορικός ποδοσφαιριστής στην Premier League, με το όνομα του αλλά και το πρόσωπο του να έχουν τεράστια διεθνή απήχηση.

«Παγκόσμια θα έλεγα ότι είναι τόσο μεγάλος όσο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι μετά τους Cristiano Ronaldo και Lionel Messi» λέει ο Ehsen Shah, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της B- Engaged, εταιρίας που έχει εξειδικευτεί στο marketing του αθλητισμού.

«Βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος εδώ και κάποια χρόνια και το έχει αποδείξει σε μια κορυφαία ομάδα. Δεν έχει την ίδια επιτυχία με την Εθνική της Αιγύπτου αλλά έχει κερδίσει το Champions League και την Premier League. Έχουμε και τον Jude Bellingham που ανεβαίνει στη λίστα και προς το παρόν ο Salah δείχνει να κρατά την 4η θέση.».

Συνεχίζεται…

Πως κερδίζει χρήματα ο Mohamed Salah (Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com