Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η σχέση του Arne Slot με το You’ll Never Walk Alone

Η σχέση του Arne Slot με το You’ll Never Walk Alone

Με τον Arne Slot να ξεκινά τη θητεία του ως προπονητής της Liverpool και συνεπώς τη σχέση του με τους οπαδούς, γνωρίζει ήδη τη δύναμη του ύμνου.

Το You’ll Never Walk Alone είναι ένα τραγούδι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Αρχικά γραμμένο για το μιούζικαλ Carousel των Rodgers και Hammerstein, το You’ll Never Walk Alone έφτασε στην κορυφή των charts στα τέλη του 1963 χάρη στη διασκευή του από το συγκρότημα του Liverpool Gerry and the Pacemakers. Έκτοτε υιοθετήθηκε από ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο, κυρίως από τη Liverpool στο Anfield.

Μια άλλη ομάδα που πήρε το τραγούδι στις καρδιές της ήταν η Feyenoord, ο σύλλογος από τον οποίο φτάνει το καλοκαίρι ο Slot. Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του στο De Kuip, ο Slot βοήθησε να πυροδοτηθεί το πάθος στις κερκίδες που είδε τους οπαδούς να τραγουδούν μαζί το You’ll Never Walk Alone μετά την κατάκτηση της Eredivisie και του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Φεύγοντας, τιμήθηκε από τους οπαδούς που ύψωσαν ένα γιγαντιαίο tifo που έγραφε τις λέξεις «Walk On, Walk On», με το πρόσωπό του στη μέση. Υπήρξαν συγκινητικές σκηνές, καθώς συμμετείχε στον ύμνο, ενώ χαιρετούσε το κοινό της Feyenoord μετά το τελευταίο του παιχνίδι, τη νίκη με 4-0 επί της Excelsior.

Ο αποχαιρετισμός συνεχίστηκε και τη νύχτα, με τον Slot να τραγουδά αργότερα τους στίχους στο πάρτι αποχώρησής του, καθώς ο Ολλανδός τραγουδιστής Flemming ηγήθηκε της ερμηνείας.

Ο Slot έρχεται στο Liverpool με μια γεύση από την κουλτούρα του Merseyside, αλλά πολλά ακόμα να μάθει. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην LFC, ο Ολλανδός δήλωσε: «Ο Slot είναι ο πρώτος παίκτης που θα παίξει στην LFC: «Υπάρχουν μερικές ομοιότητες μεταξύ της Feyenoord (στο Ρότερνταμ) και της Liverpool. Και οι δύο είναι πόλεις κατά μήκος του ποταμού, οι άνθρωποι εργάζονται στις αποβάθρες, είναι μια σκληρά εργαζόμενη τάξη, οπαδοί που εκτιμούν το να βλέπουν την ομάδα.

Νομίζω ότι αυτοί οι σύλλογοι όπως η Feyenoord και η Liverpool, από ό,τι είδα, σημαίνουν κάτι περισσότερο για τους οπαδούς, σημαίνει κάτι περισσότερο αν η ομάδα πάει καλά από ό,τι σε κάποια άλλα μέρη του κόσμου. Αυτό ένιωσα στη Feyenoord και περιμένω να νιώσω το ίδιο και εδώ στο Anfield».

Ο αποχωρών βοηθός προπονητή Pepijn Lijnders αισθάνεται παρόμοια.

«Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της Feyenoord και της Liverpool. Οι οπαδοί τους είναι τόσο παθιασμένοι. Τραγουδούν επίσης το You’ll Never Walk Alone», δήλωσε στην Athletic ο συμπατριώτης και παλιός γνώριμος του Slot.

Είναι εύκολο να αναλωθεί κανείς στη μυθολογία και το πάθος που περιβάλλει τους συλλόγους, αλλά ακόμη και οι ουδέτεροι δυσκολεύονται να αγνοήσουν την ατμόσφαιρα και στις δύο ομάδες.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιρικός δημοσιογράφος Michael Statham εξήγησε: «Οι οπαδοί είναι και οι δύο της εργατικής τάξης. Νομίζω ότι η Feyenoord αντιπροσωπεύει το Ρότερνταμ, η Liverpool αντιπροσωπεύει την ομώνυμη πόλη και είναι αρκετά συγκρίσιμες με το τι περιμένουν οι οπαδοί και τον τρόπο που ζουν.
Είναι πολύ παθιασμένοι, στην πραγματικότητα μερικοί από τους αγαπημένους μου οπαδούς στην Ολλανδία. Έχω πάει στο De Kuip, πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί είναι όρθιοι. Υπάρχουν πολλές κερκίδες. Είναι υπέροχο να το βλέπεις από την τηλεόραση, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο γήπεδο.
Κάποιοι άνθρωποι που έχουν πάει οι ίδιοι εκεί, θα μπορούσαν να μιλήσουν γι’ αυτό στο ότι είναι δυνατά και νομίζω ότι τον καταλαβαίνει ότι έχει συνηθίσει σε ένα τεράστιο γήπεδο με πάνω από 50.000 ανθρώπους. Το να πηγαίνει στο Anfield και να έχει το ίδιο πράγμα, δεν θα είναι κάτι καινούργιο γι’ αυτόν».

Ο Slot σαφώς δεν μπορεί να περιμένει να επωφεληθεί από το κοινό του Anfield, λέγοντας: «Επισκέφθηκα τον σύλλογο μια φορά επειδή ήξερα τον Pepijn, οπότε ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο. Αλλά το να βρίσκομαι εκεί ως προπονητής θα είναι μάλλον λίγο πιο διαφορετικό από το να βρίσκομαι εκεί ως οπαδός. Υποθέτω ότι θα είναι πραγματικά ξεχωριστό.
Έχω συνηθίσει τη Feyenoord, η οποία είναι μια βάση οπαδών που είναι επίσης πολύ ενθουσιώδης και είναι γνωστή για την ατμόσφαιρα. Ελπίζω και περιμένω να ανέβει ένα επίπεδο, όχι μόνο όσον αφορά την ποιότητα των παικτών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί θα στηρίξουν την ομάδα. Όπως είπα, ανυπομονώ γι’ αυτό».

Παρά την αύρα του Jurgen Klopp που εξακολουθεί να πλανάται, ο οποίος επίσης ήρθε στη Liverpool έχοντας εργαστεί σε συλλόγους που τραγουδούσαν το You’ll Never Walk Alone, οι οπαδοί της Liverpool θα είναι δίπλα στον Slot και την ομάδα από την πρώτη μέρα της σεζόν.

Η σχέση του Arne Slot με το You’ll Never Walk Alone

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com