Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Αποτυχία της Αστυνομίας στον Τελικό του Champions League του 2022

Η Αποτυχία της Αστυνομίας στον Τελικό του Champions League του 2022

Μια αναφορά στις αποτυχίες της Γαλλικής Αστυνομίας, οι οποίες οδήγησαν στην κατάρρευση των επιχειρήσεων ασφάλειας στον Τελικό του Champions League στο Παρίσι το 2022, ήταν η αφορμή για να γίνουν νέες συστάσεις ασφαλείας για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Γαλλία.

Μετά τις διαμαρτυρίες των οπαδών των Κόκκινων -με αναπηρίες, για τη χρήση δακρυγόνων αλλά και την αποτυχία της αστυνομίας να τους προστατέψει από επιθέσεις τοπικών συμμοριών, είχε διεξαχθεί μια έρευνα υπό την Defense des Droits, μιας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής της Γαλλικής κυβέρνησης.

Η έρευνα αυτή αποκάλυψε πως η αστυνομία «απέτυχε στο καθήκον της να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους» στο Stade de France, πριν δύο χρόνια, όπου η χρήση δακρυγόνων «δεν ήταν καθόλου απαραίτητη ή κατάλληλη δεδομένων των συνθηκών».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επίδειξη και χρήση δύναμης, οδήγησε σε πανικό τους οπαδούς θέτοντας τους σε κίνδυνο» συμπέρανε η έρευνα. «Η δράση αυτή της αστυνομίας «έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τους φιλάθλους οι οποίοι βρίσκονταν νόμιμα στον χώρο του σταδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, δηλαδή την πλειοψηφία όσων βρίσκονταν εκεί».

Σύμφωνα με την αναφορά, η αστυνομία «δεν πήρε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα εποπτείας και επίβλεψης των δράσεων των αξιωματικών της». Πρότεινε δε στο μέλλον οι αστυνομικοί να φέρουν στις στολές τους κάμερες οι οποίες θα ενεργοποιούνται κάθε φορά που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο ως μέρος των καθηκόντων τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin, ο οποίος αρχικά είχε κάνει ανακριβείς δηλώσεις για τον αριθμό των πλαστών εισιτηρίων που κυκλοφορούσαν -τις ανακάλεσε στη συνέχεια, αναγκάστηκε να απολογηθεί «στον καθένα που υπέφερε από την λάθος διαχείριση στον Τελικό» και θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την εφαρμογή εκείνων των προτάσεων που ζητούν αλλαγές στους κανονισμούς για τη χρήση δακρυγόνων σε στάδια ή σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αναφορά προτείνει επίσης, να δημοσιεύουν οι Γαλλικές Αρχές οδηγίες σε ξένες γλώσσες σε τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις, ανάλογα με την εθνικότητα εκείνων που τις παρακολουθούν.

Στον Τελικό του Champions League του 2022, θυμίζουμε πως η έλλειψη σημάτων είχε συνεισφέρει στη δημιουργία ‘μποτιλιαρίσματος’ των οπαδών στην πλευρά του γηπέδου προς την οποία κατευθύνονταν οι οπαδοί των Κόκκινων.

Με την πίεση να αυξάνεται στο πλήθος και τον φόβο για κατάρρευση των ανθρώπων λόγω του ασφυκτικού περιβάλλοντος, η αστυνομία σταμάτησε να κάνει έλεγχο των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα «περίπου 400 άτομα χωρίς εισιτήριο» να αποκτήσουν πρόσβαση στους χώρους του σταδίου, σύμφωνα με τις Γαλλικές Αρχές.

Η αναφορά δεν έκανε λόγο για το ποιόν αυτών των ατόμων. Στις μαρτυρίες όμως οπαδών, δημοσιογράφων αλλά και χορηγών αρκετοί από αυτούς ανέφεραν πως πολλά από αυτά τα άτομα ήταν μέλη τοπικών συμμοριών, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες για επιθέσεις προς τους οπαδούς όταν οι τελευταίοι άφηναν μετά τον αγώνα, τους χώρους του σταδίου.

Η Αποτυχία της Αστυνομίας στον Τελικό του Champions League του 2022
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com