Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 2ο)

Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 2ο)

Ο Quansah ηλικιακά ανήκει στο ίδιο γκρουπ με τους Conor Bradley, Tyler Morton, Billy Koumetio και Layton Stewart που άφησε τους Κόκκινους πέρυσι το καλοκαίρι για την Preston North End και την Championship.

Ήταν αρχηγός της U18 της Liverpool στον Τελικό του FA Youth Cup το 2021, κάνοντας ευτυχισμένους τους προπονητές του στην Ακαδημία για τον τρόπο με τον οποίο ανέλαβε τα καθήκοντα του και τις ευθύνες του.

«Για την ηλικία μου ίσως να ήμουν ο πιο ντροπαλός, οπότε η ανάληψη της ηγεσίας δεν προήλθε με φυσικό τρόπο» λέει ο Quansah. «Δεν νομίζω να μίλησα ποτέ! Απλά ‘πάγωνα’. Οι προπονητές πάντα μου έλεγαν πως έπρεπε να μιλώ περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε έπρεπε να εξαναγκαστώ να το κάνω. Μου έδωσαν το περιβραχιόνιο στις U16 και U18 ομάδες. Προσπάθησα να ηγηθώ δια του παραδείγματος στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσω όσο μπορούσα τους συμπαίκτες μου εκτός αυτού» προσθέτει.

Η οικογένεια και το ποδόσφαιρο αποτελούν το κέντρο της ζωής του Quansah. Ο παππούς του ο Samuel είχε παίξει για την Γκάνα, πριν σαλπάρει προς μια καινούργια ζωή στην Αγγλία στο τέλος της δεκαετίας του 1950. Δοκιμάστηκε και στην Manchester United και τελικά κατέληξε να παίξει για τις ερασιτεχνικές Stalybridge Celtic και Droylsden.

Ο αδελφός του ο Keenan, 26 χρονών, έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με την Accrington Stanley αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα. Τώρα πλέον παίζει ως ακραίος αμυντικός από τα δεξιά για την Southport του Merseyside στη National League North- 6η στην βαθμίδα των κατηγοριών στην Αγγλία και ο Quansah είναι τακτικός θεατής.

«Συνήθιζα να πηγαίνω να τον βλέπω συνεχώς. Αλλά αυτή τη σαιζόν ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Μου αρέσει να τον παρακολουθώ να παίζει» λέει. «Ήμουν 11 χρονών όταν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και όταν πήγαινα να τον βλέπω κάθε Σάββατο σκεφτόμουν ‘Ναι, αυτό ακριβώς θέλω να κάνω κι εγώ. Τι ωραία δουλειά.’».

«Ο Keenan είχε ένα μάλλον αξιόλογο ταξίδι στην καριέρα του με όλες τις διακυμάνσεις. Από τα ψηλά, όταν έγινε επαγγελματίας, μετά να κάθεται στον πάγκο και να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής, να αναγκάζεται να κατέβει επίπεδο και να προσπαθήσει και πάλι» και προσθέτει. «Σε κάποιο σημείο ήθελε να παρατήσει εντελώς το ποδόσφαιρο αλλά βλέποντας την αποφασιστικότητα του στη συνέχεια με βοήθησε. Σε κάνει να κρατάς το κεφάλι χαμηλά».
«Γνωρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε, θέλω να δουλεύω. Αυτός προφανώς με βοήθησε με αυτόν τον τρόπο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο».

Τα υπόλοιπα αδέλφια του Quansah έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, με τον αδελφό του τον Marley να είναι μουσικός και την μεγάλη του αδελφή την Aliyah να κάνει το διδακτορικό της. «Είναι τελείως διαφορετικοί από μένα, αλλά είμαστε στενά δεμένοι» προσθέτει.

Ο Quansah έφυγε από το σπίτι της οικογένειας στο Warrington όταν πήγε ως δανεικός στην Bristol Rovers για το δεύτερο μισό της σαιζόν και τώρα ζει σε ένα διαμέρισμα στο Manchester. Ήταν κατά τη διάρκεια της περιόδου του στη League One (στην Bristol Rovers) που έδωσε τα διαπιστευτήρια του ως κεντρικός αμυντικός και ανάγκασε τον Klopp να τον συμπεριλάβει στα σχέδια του για τη σαιζόν που μας πέρασε.

«Στον πρώτο μου αγώνα, χάσαμε με 5-1 εκτός έδρας από την Morecambe αλλά παρά το σκορ κατάφερα να παίξω καλά» λέει. «Σε εκείνα τα 90 λεπτά έμαθα περισσότερα από όσα είχα μάθει τα δύο προηγούμενα χρόνια» προσθέτει.

Συνεχίζεται…

Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com