Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 1ο)

Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 1ο)

Σε μια σαιζόν γεμάτη από ιστορίες με μεγάλη θετική απήχηση στους οπαδούς των Κόκκινων, αυτή του Jarell Quansah βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Φανταστείτε να λέγατε στον νεαρό κεντρικό αμυντικό των Κόκκινων, το προηγούμενο καλοκαίρι πως θα πραγματοποιούσε 17 εμφανίσεις στην Premier League με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, πως θα σκόραρε δύο φορές, με το 2ο μάλιστα να είναι και το τελευταίο του Jurgen Klopp ως manager και πως θα σήκωνε το Carabao Cup στο Anfield.

Φανταστείτε να λέγατε στον Quansah πως ο Klopp θα του εμπιστευόταν μια θέση στο κέντρο της άμυνας, στον αγώνα του Anfield εναντίον της Manchester City και πως θα δημιουργούσε ένα αποτελεσματικό δίδυμο με τον Virgil van Dijk.

«Θα σας έλεγα, με τίποτα» απαντά χαμογελώντας ο Quansah. «Όταν ξεκίνησα τη σαιζόν ο στόχος μου ήταν να αποκτήσω την ευκαιρία να προπονηθώ με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και να μάθω από αυτούς» και συνέχισε.

«Το περασμένο καλοκαίρι προφανώς πίστευα πως το σχέδιο για μένα περιλάμβανε τον δανεισμό μου ξανά. Όταν όμως ακολούθησα στην προετοιμασία την πρώτη ομάδα είπα στον εαυτό μου ‘πρέπει να τα δώσεις όλα και να δείξεις τι μπορείς να καταφέρεις’. Ευτυχώς το έκανα και στάθηκα ικανός να παίξω. Έμαθα ήδη ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα τρελό παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν».

Προσγειωμένος και με πολύ καλή άρθρωση του λόγου, ο Quansah είναι επικοινωνιακός τύπος καθώς ανοίγεται στον James Pearce της Athletic και δεν ξεχνά να αναφέρει το χρέος του στους περήφανους γονείς Samuel και Michelle, για την αξιοσημείωτη πρόοδο του καθώς και στον Jurgen Klopp.

Ο Quansah είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και μεγάλωσε στο Warrington, μια πόλη στο μέσο περίπου της διαδρομής μεταξύ Merseyside και Greater Manchester, όπου το rugby θεωρείται περισσότερο ελκυστικό άθλημα από αυτό του ποδοσφαίρου.

Μπήκε στην Ακαδημία των Κόκκινων στην ηλικία των πέντε χρόνων, αφού τον είχαν προσέξει να παίζει για την ομάδα παιδιών της Woolston Rovers στην πόλη του.

«Έπαιζα ως μέσος και είχα πετύχει 6 τέρματα σε εκείνον τον αγώνα» με τον scout John Alcock να τον παρακολουθεί. «Με προσκάλεσαν σε προπονήσεις στο κέντρο ανάπτυξης της ομάδας στο Warrington και μετά από λίγους μήνες, όταν έγινα πέντε χρονών άρχισα να πηγαίνω στην Ακαδημία δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» συνέχισε.

Ο Quansah ο οποίος ήταν μαθητής στο Locking Stumps Primary School είχε προσφορές και από άλλες ομάδες. Και ξόδεψε αρκετό χρόνο σε ομάδες της Βορειοδυτικής Αγγλίας πριν υπογράψει επίσημα με τους Κόκκινους σε επίπεδο U9. Υπήρξε μάλιστα μια περίοδος που το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας των Κόκκινων φοβήθηκε πως θα τον κέρδιζε η Manchester City.

«Πήγα σε διαφορετικά μέρη για να δω τις προπονήσεις τους. Πήγα στη City, στην (Manchester) United, Wigan, Bolton…» θυμάται ο Quansah. «Τότε απλά έπαιζα και το απολάμβανα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο ήμουν ευτυχισμένος. Οι γονείς μου πίστευαν πως θα ήταν καλύτερο να είχα πολλές επιλογές. Θυμάμαι όμως πως η Liverpool μου προσέφερε την καλύτερη προπόνηση. Εκεί απολάμβανα περισσότερο το ποδόσφαιρο και για αυτό και έμεινα» προσθέτει.

Ήταν κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά U9 στην Γαλλία, στη Nantes όπου ο Quansah βρέθηκε να παίζει στο κέντρο της άμυνας.
«Δεν τα πηγαίναμε καλά στον Ημιτελικό και ο προπονητής μου είπε ‘Jarell παίξε πιο πίσω και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω’. Δεν δίστασα. Ήμουν πάντα καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορούσα να ντριμπλάρω» λέει.

«Από εκείνη τη μέρα δεν έχω παίξει πραγματικά κάπου αλλού. Εκτός από μια περίοδο που έπαιξα στα δεξιά της άμυνας».

Συνεχίζεται…

Quansah: Ιστορία θέλησης, αποφασιστικότητας & αισιοδοξίας (Μέρος 1ο)

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com