Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δημοσιεύματα αναφέρουν ενδιαφέρον της Liverpool για τον Calafiori

Δημοσιεύματα αναφέρουν ενδιαφέρον της Liverpool για τον Calafiori

Η Liverpool είναι ανάμεσα στους συλλόγους της Premier League που έχουν ρωτήσει για τη μεταγραφή του αστέρα της Bologna για το Euro 2024, Riccardo Calafiori, ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα συλλόγων.

Πολλοί γνώρισαν το όνομα του Calafiori κατά τη διάρκεια της νίκης της χώρας του με 2-1 επί της Αλβανίας για την έναρξη του Β’ ομίλου του Euro το Σάββατο. Αλλά ο 22χρονος βρισκόταν ήδη στο στόχαστρο της Liverpool μετά την εξαιρετική πρώτη του σεζόν με την Bologna, στην οποία αγωνίστηκε 37 φορές σε όλες τις διοργανώσεις μετά τη μετακίνησή του από τη Basel.

Αυτό αναφέρει την Τρίτη ο James Horncastle της Athletic – μια ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή όσον αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Horncastle γράφει ότι το ενδιαφέρον για τον Calafiori ήταν «ήδη μεγάλο» ενόψει του Euro, με τις Liverpool, Newcastle, Brighton και West Ham να ρωτούν για τη διαθεσιμότητά του.

Από την πλευρά του, ο σύλλογός του «επιθυμεί να κρατήσει» το Νο 33, αν και είναι ενδιαφέρον ότι εξηγείται ότι η Juventus, της οποίας ο νέος προπονητής Thiago Motta έφτασε από την Bologna αυτό το καλοκαίρι, είναι «σε pole position για την υπογραφή του».

Αν και δεν αναφέρεται τιμή, οποιαδήποτε συμφωνία για τον Calafiori θα είναι πιθανότατα δαπανηρή – ιδίως επειδή στην Basel θα πρέπει να καταβάλει το 40-50% της όποιας αμοιβής.

Ο Horncastle τον περιγράφει ως «υβριδικό κεντρικό αμυντικό», αφού ο Motta τον μετέτρεψε από επιθετικό αριστερό μπακ στην Bologna. Ο Calafiori είχε ακόμα έξι συμμετοχές ως αριστερός μπακ την περασμένη σεζόν, αλλά έχει εγκατασταθεί σε έναν νέο ρόλο ως προοδευτικός, μπαλαδόρος κεντρικός αμυντικός.

????Ο επόμενος Van Dijk – ή ο επόμενος συμπαίκτης του;

Αυτό, αναμφίβολα, ενδιαφέρει τη Liverpool, η οποία φαίνεται να βρίσκεται στην αγορά είτε για έναν μακροπρόθεσμο διάδοχο του Virgil van Dijk είτε για έναν νέο αριστερό κεντρικό αμυντικό που θα ταιριάζει στο σύστημα που προτιμά ο Arne Slot.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Feyenoord, ο Slot συνήθως έχτιζε με τον δεξιό του αμυντικό να ανατρέχει στη μεσαία γραμμή και τον αριστερό αμυντικό να ενώνεται με τους δύο αρχικούς του κεντρικούς αμυντικούς ως μονάδα τριών ατόμων.

Είναι εύκολο να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό, με τον Trent Alexander-Arnold να διατηρεί τον υβριδικό ρόλο του ως δεξιός μπακ και μια νέα άφιξη όπως ο Calafiori ως αριστερό εξτρέμ, μαζί με τον Van Dijk και έναν από τους Jarell Quansah ή Ibrahima Konate.

Η Liverpool φέρεται επίσης να έχει κινηθεί για τον Marc Guehi της Crystal Palace, ο οποίος θα μπορούσε να επιτελέσει παρόμοιο ρόλο, ενώ υπάρχει μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τον Levi Colwill της Chelsea.

Και με την επιδίωξη του Leny Yoro της Lille – ενός φυσικού δεξιού εξτρέμ – να περιγράφεται από τον David Ornstein της Athletic ως «μοναδική ευκαιρία της αγοράς και όχι ως θεμελιώδες μέρος των σχεδίων πρόσληψης», αυτό υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα ήταν ξεχωριστή.

Προς το παρόν, το πιθανότερο είναι ότι ο Calafiori θα πρέπει να θεωρείται σε μια λίστα πιθανών στόχων και όχι η Νο1 επιλογή. Όμως οι ισχυρισμοί για ενδιαφέρον από το Anfield είναι σίγουρα εφικτοί, με τον Ιταλό να παρουσιάζει μια ισχυρή εφαρμογή για τον ρόλο που φαίνεται να ανοίγει στην ομάδα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ενδιαφέρον της Liverpool για τον Calafiori
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com