Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Slot: «Θα βρω τον κατάλληλο τρόπο παιχνιδιού για τους παίκτες μας»

Slot: «Θα βρω τον κατάλληλο τρόπο παιχνιδιού για τους παίκτες μας»

Ο Arne Slot κατά την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Liverpool εμφανίστηκε σίγουρος πως θα δουλέψει όσο χρειάζεται, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα, όπως η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Slot μίλησε για το προφίλ του ως προπονητής:

“ Όταν είμαι στις πρώτες μέρες, την πρώτη εβδομάδα που θα είμαι εδώ, θα είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο προπονητικό. Νομίζω ότι υπάρχει το μέρος όπου μπορείς να επηρεάσεις περισσότερο και πρέπει να επηρεάσεις περισσότερο, γιατί πρέπει να επηρεάσεις τους παίκτες σας, κάτι που είναι κοινό με το [το] μοντέλο παιχνιδιού και το πλάνο παιχνιδιού σου. Και νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα – να βρούμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να ταιριάζει καλύτερα στους παίκτες και στη συνέχεια να προσαρμοστούμε ίσως λίγο με το σχέδιο παιχνιδιού όπου μπορούμε να κερδίσουμε μερικά πράγματα. Αλλά όλα αυτά είναι τακτική και νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο στο να είσαι προπονητής ή μάνατζερ ή όπως θέλεις να το πεις και αυτό είναι οι σχέσεις που έχεις με τους ανθρώπους. ”

“ Οι σχέσεις που έχω με το επιτελείο μου αλλά και με τους παίκτες, πώς τα πάνε καλά μεταξύ τους και οι σχέσεις μεταξύ προσωπικού και παικτών – και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα πράγματα, κοιτάζοντάς το από έξω, όπου ο Jurgen ήταν εξαιρετικός. Αυτή είναι μια πρόκληση γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι που είναι ακόμα σε αυτό το κλαμπ εξακολουθούν να τον αγαπούν. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε ο κόσμος να με συνηθίσει και να συνηθίσει το νέο προσωπικό που έρχεται, και να πάρουμε την ίδια ενέργεια σε αυτό το κτίριο και τελικά στο γήπεδο επίσης γιατί εκεί είναι το θέμα – πρέπει να παίξουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά για να παίξουμε εκεί, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς θέλουμε να παίξουμε και μια καλή ενέργεια μέσα στην ομάδα και στους ανθρώπους που εργάζονται στη Liverpool. ”

“ Νομίζω ότι είναι πάντα ενδιαφέρον αν είσαι ο διάδοχος του Jürgen Klopp και επίσης ο Pepijn Lijnders, ο οποίος κάνει αρκετή δουλειά στο γήπεδο της προπόνησης, να δεις ποιες ήταν οι ιδέες τους στο προπονητικό γήπεδο. Το είπα αυτό, όλοι προσπαθούμε να κλέψουμε λίγο ο ένας από τον άλλον – κυρίως αυτό γίνεται κοιτάζοντας τους αγώνες, αλλά αν μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο προπονούνται, αυτό μπορεί μόνο να σας βοηθήσει. Ας είναι ένα πράγμα ξεκάθαρο: οι παίκτες δεν πρόκειται να κάνουν ξανά τις ίδιες ασκήσεις – θα εφαρμόσουμε τα δικά μας πράγματα. Αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε τι έκαναν επίσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. ”

Ρωτήθηκε για το αν τον βοηθούν άλλα αθλήματα στη δουλειά του:

“ Όχι τακτικά, φυσικά, επειδή αυτά είναι διαφορετικά αθλήματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα αθλήματα χειρίζονται τη διανοητική πλευρά του παιχνιδιού μπορεί να σε βοηθήσει. Και μερικές φορές το χρησιμοποιούσα σε συναντήσεις ομάδων πριν από ένα παιχνίδι, οπότε προσπάθησα να χρησιμοποιήσω παραδείγματα ποδηλασίας ή αυτή τη στιγμή είδαμε το Roland-Garros και είδαμε τον Djokovic να κερδίζει σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και νομίζω αυτό είναι ένα από τα προσόντα του, ότι μπορεί επίσης να κερδίσει το παιχνίδι όταν δεν του πάει, μπορεί ακόμα να βρει τρόπο να το κερδίσει. Νομίζω ότι αυτά είναι παραδείγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσεις και στους παίκτες. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: μιλάμε κυρίως για ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να είναι η κατάσταση που οι παίκτες θα ακούν όλα τα είδη άλλων αθλημάτων. Μερικές φορές το χρησιμοποιώ αλλά μόνο αν το θεωρώ απαραίτητο. ”

Για τις προσθήκες παικτών και staff:

“ Ναι, και ήταν επίσης μέρος του χρόνου μου τις τελευταίες εβδομάδες. Αν φέρεις τον Fabian (νέο προπονητή τερματοφυλάκων), που δεν ήξερα πριν, έχεις συζητήσεις, συναντήσεις μαζί του –μαζί με τον Richard– για να φέρεις τον καλύτερο δυνατό άνθρωπο που θα μπορούσαμε να βρούμε, και νομίζω ότι στην κατάσταση του Fabian τα καταφέραμε. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προπονητές τερματοφυλάκων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και στις συναντήσεις που είχαμε το ένιωσα επίσης. [Υπάρχουν] ακόμη μία ή δύο θέσεις για να καλυφθούν και μιλάμε για αυτό και κάνουμε συναντήσεις και για αυτό. ”

Αν ο στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 82 περσινοί βαθμοί:

“ Ναι σίγουρα. Νομίζω ότι οι 82 πόντοι είναι αποτέλεσμα του στυλ παιχνιδιού. Πάντα οι πόντοι που παίρνετε είναι πάντα αποτέλεσμα του τρόπου που παίζετε. Έχω δει πολλά παιχνίδια ήδη, έχω δει πολλές προπονήσεις επίσης. Φυσικά οι οπαδοί μπορούν να δουν τους αγώνες, οπότε ξέρουν ότι έχουμε μερικούς πολύ καλούς παίκτες. Αλλά έχω δει ήδη πολλές προπονήσεις και νομίζω ότι εδώ φέρνεις την κουλτούρα, και εργάζονται πάντα σκληρά – όπως βλέπουν οι οπαδοί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. ”

“ Μια πραγματικά καλή ομάδα, πραγματικά καλοί παίκτες, κατάφεραν να είναι στην κορυφή για πολύ καιρό, αλλά νομίζω ότι στο τέλος όλοι θα θέλαμε να δούμε τη Liverpool λίγο ψηλότερα από την τρίτη θέση και αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα – να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε. Έχω όλη την εμπιστοσύνη σε αυτό λόγω των παικτών, ότι μπορούμε να προσθέσουμε μερικά πράγματα όπου ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε λίγο περισσότερους πόντους από τους 82, κάτι που είναι απαραίτητο με ομάδες όπως η Arsenal και η City, για να καταλήξουμε ελπίζουμε ότι είναι λίγο υψηλότερα από κάναμε αυτή τη σεζόν. ”

Αν έχει έρθει σε επαφή με τους παίκτες των Reds:

“ Επικοινώνησα με μερικούς από αυτούς – όλους τους μετά την αποχώρηση του Jurgen, γιατί σκέφτηκα ότι ήταν πολύ σημαντικό να είμαι δίκαιος με τον Jurgen και να είμαι δίκαιος με τους παίκτες. Γιατί έπρεπε να τελειώσουν τη σεζόν και δεν νομίζω ότι θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ο διάδοχός μου καλούσε παίκτες πριν φύγω από τον σύλλογο. Τότε νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσω με τον αρχηγό, που είναι ο Virgil [van Dijk], κάτι που είναι εύκολο για μένα γιατί μπορούμε να μιλάμε ολλανδικά! ”

“ Και από εκεί και πέρα ​​κάλεσα μερικούς άλλους, αλλά όχι πολλούς από αυτούς γιατί οι περισσότεροι είναι στην προετοιμασία ή αυτή τη στιγμή παίζουν στο Euro, και κάποιοι άλλοι προετοιμάζονται για το Copa America . Οπότε πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να κρατάς μια συγκεκριμένη απόσταση αλλά και να ενδιαφέρεσαι για αυτά. Και ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς – ειδικά οι Ολλανδοί! – θα είναι ακόμα όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά μας, ώστε να φτάσουν στον τελικό. Στη συνέχεια, θα τους γνωρίσω και νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλύτερος τρόπος να γνωριστούμε παρά μέσω τηλεφώνου ή συναντήσεων Zoom. ”

Για τις 8 εβδομάδες που απομένουν ως την έναρξη της σεζόν:

“ Στην pre-season, όλα έχουν να κάνουν με το να φέρεις τους παίκτες σε φόρμα και να μεταφέρεις την ιδέα του παιχνιδιού σας, το μοντέλο παιχνιδιού σας, στους παίκτες. Έχουμε πολύ χρόνο προπόνησης με μερικούς από αυτούς. και εξαρτάται πόσο μακριά θα φτάσουν οι παίκτες στα τουρνουά που παίζουν, πόσο χρόνο έχουμε να δουλέψουμε με αυτούς τους παίκτες. Αλλά όπως ήδη αναφέρατε, το στυλ παιχνιδιού δεν θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αλλά θα ήταν περίεργο να κάναμε ακριβώς παρόμοια πράγματα, γιατί αν και είμαι ο αντικαταστάτης του Klopp, δεν του μοιάζω ακριβώς. ” Σημείωσε ο Slot.

“ Θα προσπαθήσουμε λοιπόν με τους παίκτες που μπαίνουν στην αρχή, που είναι ήδη πολλοί, να εφαρμόσουμε την ιδέα μας για το ποδόσφαιρο το συντομότερο δυνατό. Και όταν οι υπόλοιποι έρθουν λίγο αργότερα, ελπίζουμε ότι αυτοί που είναι ήδη εκεί μπορούν να μας βοηθήσουν ως προπονητικό επιτελείο ώστε να ξέρουν τι αναμένεται. Μάλλον θα πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι με την Ipswich εκτός έδρας. ”

Για τα φιλικά στις Η.Π.Α.:

“ Ναι, νομίζω ότι είναι πάντα ιδιαίτερο να έχεις παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από ότι μου είπαν, τα γήπεδα είναι αρκετά γεμάτα ή εντελώς γεμάτα. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την καριέρα σου στη Liverpool. Αλλά ειδικά αν πας σε ένα νέο κλαμπ, η πρώτη φορά είναι πάντα ξεχωριστή. Η πρώτη φορά που φτάνεις εδώ για την πρώτη προπόνηση, η πρώτη φορά που κάνεις προπόνηση και η πρώτη φορά που καθοδηγείς σε ένα παιχνίδι θα είναι ξεχωριστή. Αλλά, φυσικά, ανυπομονώ να καθοδηγήσω ένα παιχνίδι στο Anfield. Αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν συμβεί αυτό. ”

Για το You’ll Never Walk Alone που τραγουδούν και οι οπαδοί της Feyenoord:

“ Έχω ήδη πει, υπάρχουν μερικές ομοιότητες μεταξύ της Feyenoord και της Liverpool. Και οι δύο είναι πόλεις δίπλα στο ποτάμι, οι άνθρωποι εργάζονται στις αποβάθρες, είναι μια σκληρή εργατική τάξη, οι οπαδοί που εκτιμούν να βλέπουν την ομάδα. Νομίζω ότι αυτοί οι σύλλογοι όπως η Feyenoord και η Liverpool, από ό,τι είδα, σημαίνει λίγο περισσότερο για τους οπαδούς, σημαίνει απλώς λίγο περισσότερο εάν η ομάδα τα πάει καλά από ό,τι σε κάποια άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο. Αυτό ένιωσα στη Feyenoord και περιμένω να νιώσω το ίδιο και εδώ στο Anfield. ”

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας:

“ Υπάρχει μια αλλαγή, αλλά ελπίζω ότι η αλλαγή δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους παίκτες, έχουμε ακόμα τους ίδιους οπαδούς – και αν και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά, αυτό θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολο! Περιμένω να εμφανιστούν ξανά την ερχόμενη σεζόν, και το ίδιο για τους παίκτες. Θα κάνω ό,τι περνάει από το συμφέρον και τις δυνάμεις μου για να οδηγήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ”

Ο Arne Slot αποφασισμένος να πετύχει στη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com