Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το πρώτο μέρος της αποκαλυπτήριας συνέντευξης του Arne Slot

Το πρώτο μέρος της αποκαλυπτήριας συνέντευξης του Arne Slot

Ο Arne Slot παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Liverpool, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το νέο του ξεκίνημα και τονίζοντας πως είναι έτοιμος για τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση στην καριέρα του και κάνοντας εκτενή αναφορά στην αντιπαλότητα των ημερών μας στην Premier League ανάμεσα στους Reds και στη Manchester City.

Σχετικά με τα συναισθήματα του, ανέφερε:

“ Θα έλεγα γεμάτος ενέργεια λόγω των διακοπών που είχα. Ενθουσιασμένος, ανυπομονώ πραγματικά για τη νέα πρόκληση που είναι μπροστά μου. Βλέπουμε, φυσικά, το προπονητικό, το οποίο είναι φανταστικό, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να περιμένουμε. Η ομάδα επιστρέφει σε λίγες εβδομάδες και ναι, [ανυπομονώ] για ένα νέο ξεκίνημα μετά από μια ωραία περίοδο που είχα στη Feyenoord. ”

Για τον χρόνο που μεσολάβησε από την ανακοίνωση ως σήμερα:

“ Νομίζω ότι είναι, για μερικούς λόγους. Πρώτα από όλα, ίσως ο αποχαιρετισμός του Jurgen, που ήταν πραγματικά ξεχωριστός από ότι είδα. Ήταν την ίδια μέρα που έφυγα από τη Feyenoord, αλλά είδα μερικά πράγματα και στη συνέχεια υπήρξαν ακόμη μερικοί αποχαιρετισμοί από ό,τι είδα, οπότε νομίζω ότι ήταν δίκαιο για εκείνον και για τον σύλλογο και για τους οπαδούς να περιμένουν λίγο και μετά να έρθω. ”

“ Πέρα από αυτό, πήγα διακοπές όπως μάλλον καταλαβαίνετε! Και ναι, νομίζω ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να φτάσω εδώ και να μιλήσω μαζί σας, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν ξεκινάω σήμερα, έχω ήδη έρθει σε επαφή με μέλη του προσωπικού – από ανθρώπους που εργάζονται εδώ στα νέα μέλη του προσωπικού που έρχονται – και, φυσικά, σχεδόν κάθε μέρα ο Richard [Hughes] κι εγώ τηλεφωνούμε ο ένας στον άλλο γιατί πρέπει να μιλήσουμε. Αυτή είναι επίσης μια πολύ σημαντική φάση για τη νέα σεζόν, για να βεβαιωθούμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη και πρέπει να παίξουμε στην προετοιμασία. Έτσι, έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά περισσότερα στο παρασκήνιο και τώρα κάθομαι εδώ μπροστά σας, νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή να το κάνω τώρα για τους λίγους λόγους που μόλις σας έδωσα. ”

Για το γεγονός ότι αντικαθιστά τον Klopp:

“ Ναι. Είμαι 45 τώρα και [βλέπω] ποδόσφαιρο εδώ και πολύ καιρό και παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι αυτή ήταν μια εποχή όπου όλοι κοιτούσαν την ομάδα της Barcelona των Xavi, Iniesta και Messi και την κόντρα που υπήρχε μεταξύ της Real Madrid Madrid με τον Cristiano Ronaldo να είναι εκεί. ”

“ Και νομίζω ότι όταν αυτό τελείωσε, ο νέος ανταγωνισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήρθε λόγω του Jurgen είχε τη Liverpool και ο Pep Guardiola, φυσικά, τη Manchester City και νομίζω ότι για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο ήταν μια φανταστική εποχή για να παρακολουθήσουν και οι δύο παίρνουν το καλύτερο ο ένας από τον άλλον. Ναι, έχω δει πολλά παιχνίδια της Liverpool, πολλά παιχνίδια της City επίσης, και όταν ζεις στην Ευρώπη, η Premier League είναι ίσως το ωραιότερο πρωτάθλημα που μπορείς να ακολουθήσεις. Οπότε, ναι, έχει κάνει τρομερή δουλειά εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό ως οπαδός, αλλά τώρα ως διάδοχός του έφυγε από τη Liverpool με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, νομίζω. Λοιπόν, είναι μια πολύ καλή ομάδα, οι οπαδοί είναι επίσης πολύ καλοί, οπότε [ανυπομονώ] για αυτό. ” Σημείωσε ο Slot.

Αν έπαιξε ρόλο η συζήτηση που είχε με τον Jurgen:

“ Ναι. Έκανα το ίδιο στους πρώην συλλόγους μου όταν ξεκίνησα εκεί, αλλά νομίζω ότι αν κάποιος δούλευε σε ένα σύλλογο για εννέα χρόνια [και ήταν] τόσο επιτυχημένος, θα ήθελες να μάθεις τα πάντα από αυτόν και επίσης θέλεις να μάθεις πράγματα οι παίκτες – αν και πιστεύω ότι είναι επίσης σημαντικό να έχω τη δική μου γνώμη για αυτό. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες αυτές τις πληροφορίες που έχει μόνο επειδή τα πήγε τόσο καλά, όχι μόνο όσον αφορά τα αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι όλοι είδαν στον αποχαιρετισμό του αλλά και στα χρόνια πριν από αυτό πόσο δημοφιλής ήταν. ”

“ Μου έδωσε περισσότερες από μερικές καλές συμβουλές, αλλά νομίζω ότι αυτό που ξεχώρισε για μένα ήταν ότι ήταν τόσο χαρούμενος για μένα και ότι – και νομίζω ότι το είπε και στα μέσα ενημέρωσης – θα είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου από εδώ και στο εξής γιατί υποστηρίζει τη Liverpool με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αυτό δεν το βλέπεις πολύ συχνά. Λέει λοιπόν πολλά για τον χαρακτήρα του, τον τρόπο που διαχειρίστηκε και αυτή την κατάσταση. ”

Αν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των 2 τους:

“ Νομίζω ότι υπάρχουν και νομίζω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα, γιατί νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο η Liverpool με «ανίχνευσε» –δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η σωστή λέξη για χρήση– έψαχναν, όχι τον ίδιο ακριβώς τύπο, αλλά νομίζω ότι όταν κάτι είναι επιτυχημένο [με] έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, θα θέλατε να το επεκτείνετε ή να το συνεχίσετε. Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που ήρθαν και σε μένα. ”

“ Ναι, είναι το στυλ μου, αλλά νομίζω ότι είναι το στυλ πολλών σύγχρονων προπονητών αυτή τη στιγμή: όλοι μας εμπνεύσαμε λίγο λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ City και Liverpool. Εμπνευστήκαμε όλοι από τον Guardiola και τον Klopp και νομίζω ότι σε έναν μεγάλο σύλλογο, στον οποίο δούλεψα και στη Feyenoord, είναι ίσως το μόνο στυλ που μπορείς να παίξεις – να έχεις πολύ την μπάλα, να έχεις πολλή ενέργεια και νομίζω επίσης ότι τώρα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του συλλόγου που άφησα πίσω και του συλλόγου στον οποίο πρόκειται να δουλέψω τώρα. ”

“ Και οι δύο οπαδοί λατρεύουν να βλέπουν μια ομάδα που θέλει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει ένα παιχνίδι και αν τα πράγματα είναι δύσκολα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν το παιχνίδι και νομίζω ότι αυτό έχει γίνει από τη Liverpool πολλές φορές και νομίζω ότι έχει γίνει από την πρώην μου ομάδα πολλές φορές επίσης. ”

Αν ανυπομονεί για τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του:

“ Είναι, είναι. Φοράω τη νέα φανέλα και, φυσικά, υπάρχει αλλαγή, αλλά πολλά πράγματα είναι ακόμα ίδια. Νομίζω ότι οι παίκτες εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα γιατί, φυσικά, εμείς ως προπονητές τείνουμε μερικές φορές να πιστεύουμε ότι έχουμε μεγάλη επιρροή, την οποία μπορούμε να έχουμε, αλλά τελικά είναι οι παίκτες. Και νομίζω ότι οι οπαδοί είναι ακόμα οι ίδιοι, τόσα πολλά πράγματα είναι ακόμα τα ίδια και ναι, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που άφησε πίσω του ο Jürgen και θα δούμε πολλά παρόμοια πράγματα. Αλλά, φυσικά, φέρνω και τα δικά μου πράγματα στο τραπέζι και νομίζω ότι αυτό είναι και το αναμενόμενο από εμένα. ”

Τι σημαίνει για εκείνον ο όρος «head coach»:

“ Για μένα είναι φυσιολογικό γιατί έτσι είναι στην Ευρώπη και στην Ολλανδία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αλλαγή μεταξύ ενός manager και ενός head coach, απλώς με το να είμαι επικεφαλής προπονητής μπορώ να ασχοληθώ πλήρως με τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Λοιπόν, θα δουλεύω με την ομάδα, θα προετοιμάζω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και εγώ και ο Richard θα συνεργαστούμε όσον αφορά τις μεταγραφές, αλλά όχι μόνο εμείς οι δύο – υπάρχει και ένα μεγάλο παρασκηνιακό προσωπικό που περιλαμβάνεται και σε αυτό. ”

“ Νομίζω ότι για μένα είναι ο τρόπος που δούλευα πάντα και για μένα είναι ο ιδανικός τρόπος δουλειάς γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω τον περισσότερο χρόνο μου δουλεύοντας με την ομάδα και ο χρόνος που απομένει θα είναι μάλλον λίγος για την οικογένεια και λίγο να μιλήσουμε με τον Richard για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Αλλά έχουμε ήδη μια πολύ δυνατή ομάδα. ”

Όσο για το πότε αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των Reds:

“ Νομίζω ότι αυτές οι στιγμές είναι πάντα πολύ ιδιωτικές γιατί κανείς δεν χρειάζεται να το μάθει. Την πρώτη φορά λοιπόν που θα ακούσεις ότι η Liverpool ενδιαφέρεται για σένα, πρέπει να το κρατήσεις ανάμεσα σε σένα και τη γυναίκα σου. Πάντα ήξερα ότι έπρεπε να είναι ένας φανταστικός σύλλογος για τον οποίο θα άφηνα τη Feyenoord, και αυτό ήταν η Liverpool και το πρωτάθλημα επίσης. Νομίζω ότι πριν από ένα χρόνο ήμουν προς το ενδιαφέρον μερικών ομάδων της Premier League, αλλά αποφάσισα να ανανεώσω στη Feyenoord με την ιδέα να μείνω εκεί άλλες δύο σεζόν. Αλλά μετά από ένα χρόνο, ήρθε η Liverpool και –όπως μόλις σας είπα για την αντιπαλότητα μεταξύ City και Liverpool και τα πολλά παιχνίδια που είδαμε ως ποδοσφαιρόφιλοι– δεν ήταν δύσκολη επιλογή. Αν και, όπως είπα, ήμουν πολύ χαρούμενος στη Feyenoord, με τον τρόπο που δουλεύω εκεί με τους οπαδούς, με το επιτελείο, με τους παίκτες. Αλλά αυτή ήταν η δυνατότητα η απόφαση έπρεπε να πάρω.” Πρόσθεσε ο Slot

Ο Arne Slot παρουσιάστηκε στον κόσμο των Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com