Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως η επιστροφή Edwards θα βγάλει μπροστά τους Reds από αντιπάλους

Πως η επιστροφή Edwards θα βγάλει μπροστά τους Reds από αντιπάλους

Υπάρχει λόγος που στον Michael Edwards προσφέρθηκαν 15 δουλειές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διετούς εκπαιδευτικής του άδειας, γράφει ο Josh Williams.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαίρου του Fenway Sports Group ήταν ένας άνθρωπος με ζήτηση μετά την αποχώρησή του από τη Liverpool το 2022, κυρίως ως αποτέλεσμα της δουλειάς που είχε επιδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Anfield.

Ο Edwards χαιρετίζεται συχνά για το αξιοσημείωτο ποσοστό επιτυχίας του στην αγορά μεταγραφών. Ο πρώην αναλυτής της Prozone είχε το χάρισμα να παίρνει τις σωστές αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα υπογράψει και αποδείχθηκε επίσης μάστορας στο να ξεφορτώνεται τους περιθωριακούς παίκτες της Liverpool έναντι υψηλών μεταγραφικών αμοιβών.

Κάθε φορά που συζητιέται στην πόλη, οι επιτυχημένες συναλλαγές παικτών τείνουν να περιβάλλουν το όνομά του, έχοντας αποκτήσει τους Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alisson, Andy Robertson και Fabinho κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αθλητικός διευθυντής της Liverpool.

Κάθε χρόνο, ο Jurgen Klopp κατάφερνε να βελτιώνει τα αποτελέσματα της ομάδας του με καλύτερους παίκτες που εκπροσωπούσαν τη φανέλα στο γήπεδο.

Ο Edwards χαρακτηρίζεται ως ένα είδος γκουρού των μεταγραφών – και πιθανώς του αξίζει αυτή η ταμπέλα – αλλά επέστρεψε στη σκηνή του Merseyside όχι λόγω της τεχνογνωσίας του στο σκάουτινγκ, αλλά λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί και να οργανώνει μια αθλητική επιχείρηση αιχμής.

Προχωρώντας στον 21ο αιώνα

Όταν το πρώην στέλεχος της Totttenham έφτασε για πρώτη φορά στο Anfield πριν από μια δεκαετία, βρήκε μια σχετικά ερασιτεχνική επιχείρηση. Δεν υπήρχε τμήμα ανάλυσης στη Liverpool και ούτε τμήμα επιστήμης δεδομένων, με τον Damien Comolli να τον διορίζει εκ μέρους των νέων ιδιοκτητών του συλλόγου για να φέρει ουσιαστικά τους κόκκινους στον 21ο αιώνα. Η FSG φιλοδοξούσε να μετατρέψει τη Liverpool σε μια ποδοσφαιρική εκδοχή των Boston Red Sox.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που βασίζονται στην επιστήμη και τα μαθηματικά θα διαμορφώνουν τις μελλοντικές αποφάσεις των Κόκκινων, σε αντίθεση με το ένστικτο, τις σχέσεις με τους πράκτορες και τις αβάσιμες απόψεις που έχουν οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Χρειάστηκαν χρόνια, αλλά η FSG έφτασε τελικά στην ουτοπία της το 2020, καθώς η Liverpool κατέκτησε την Premier League μόλις 12 μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League στη Μαδρίτη. Ο Klopp υμνήθηκε ως ο ήρωας που ευθύνεται για την αναστήλωση του συλλόγου – και ίσως δικαίως – αλλά ο Edwards είχε σίγουρα μια σιωπηλή επίδραση κάτω από την επιφάνεια.

Πράγματι, η πρόσληψη του Klopp ήταν μια απόφαση που πήρε η Liverpool το 2015, την οποία σίγουρα πήρε σωστά. Στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος, ο στόχος του παιχνιδιού είναι η τόνωση μιας καλής διαδικασίας, επειδή μια καλή διαδικασία τείνει να προάγει τα καλά αποτελέσματα σε σταθερή βάση.

Τεχνογνωσία προσφέρει εξέλιξη

Με την πάροδο του χρόνου, κάθε θετική απόφαση έχει το φαινόμενο της χιονοστιβάδας, καλλιεργώντας σταθερή βελτίωση από εποχή σε εποχή, αποφεύγοντας παράλληλα τις δύσκολες στιγμές. Οι περιπτώσεις της Man United, της Everton και της Barcelona αποτελούν απόδειξη του τι συμβαίνει όταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι σπασμένη ή αμόρφωτη.

Μοντέρνοι παίκτες υπογράφουν χωρίς να έχει γίνει η δέουσα επιμέλεια. Τους απονέμονται μεγάλα συμβόλαια και αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να αποδεικνύονται προβληματικές στη συνέχεια.

Για παράδειγμα, η United δεν έχει προχωρήσει πέρα από τα προημιτελικά του Champions League από τότε που αποσύρθηκε ο Alex Ferguson και η Barcelona έχει προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων της διάσημης διοργάνωσης μία φορά από το 2020/21.
Όσο για την Everton, ο υποβιβασμός αποτελεί μια διαρκή απειλή, παρά τις υπερβολικές δαπάνες της υπό τον Farhad Moshiri.

Οι τύχες τους παρέχουν μια εικόνα για το τι πραγματικά έχει σημασία στην κορυφή του αθλήματος. Η οικονομική ισχύς σίγουρα βοηθάει όταν ανταγωνίζεσαι για τους καλύτερους παίκτες, αλλά ίσως πάνω απ’ όλα η τεχνογνωσία είναι αυτή που προσφέρει την εξέλιξη.

Μια πλούσια επιχείρηση χωρίς μυαλό θα δυσκολευτεί αναπόφευκτα.

Η Liverpool συγκαταλέγεται στους πιο έξυπνους συλλόγους της ηπείρου τον τελευταίο καιρό, με μεγάλο μέρος αυτής της εξυπνάδας να πηγάζει από τη διορατικότητα της FSG, καθώς και από την τεχνογνωσία της στον κόσμο του αθλητισμού.

Οι κόκκινοι είναι γνωστοί για την ενσωμάτωση δεδομένων και αδιάσειστων στοιχείων στη διαδικασία τους και με τον Jurgen Klopp να τερματίζει τη θητεία του στο Anfield αυτό το καλοκαίρι, είναι απόλυτα λογικό να επιστρέψει ο Edwards για να πλοηγηθεί σε αυτό που έρχεται.

Προηγούνται των πλουσιότερων, αλλά πιο ανοητων ομολόγων τους

Θα χρειαστεί μια νέα δομή χωρίς τον Γερμανό στο τιμόνι. Η Liverpool θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι του σχεδιασμού στο τέλος της περιόδου από πολλές απόψεις, με τον Edwards να τοποθετείται στην κορυφή του δέντρου.

Με αυτόν στη θέση του, μοιάζει σαν η FSG να εγγυάται σχεδόν -όσο είναι ρεαλιστικά δυνατόν- μια ασφαλή μετάβαση στη μετά Klopp εποχή.

«Με την Liverpool FC, θα επιβλέψω την απαιτούμενη ενίσχυση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων, με μια σειρά από βασικές ηγετικές θέσεις που χρήζουν επείγουσας προσοχής», ανέφερε ο Edwards σε επίσημη ανακοίνωση που ανακοίνωσε το νέο του ρόλο.
«Αναλαμβάνοντας αυτόν τον ρόλο, σκοπεύω, επομένως, να εντοπίσω, να προσλάβω και στη συνέχεια να ενδυναμώσω ηγέτες που ανταποκρίνονται και ενσαρκώνουν τις αξίες και τις φιλοδοξίες του συλλόγου».

Ο Richard Hughes έχει ήδη διοριστεί ως αθλητικός διευθυντής κάτω από αυτόν, με τον πρώην άνθρωπο της Liverpool David Woodfine να επιστρέφει ως βοηθός και τον επικεφαλής σκάουτερ της Bournemouth Mark Burchill να συμμετέχει επίσης.

Όλοι οι scousers στον πλανήτη ήλπιζαν να δουν τον Xabi Alonso στον πάγκο της ομάδας την επόμενη σεζόν, αλλά με τον Arne Slot πλέον στη θέση του, το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι η λειτουργία στο σύνολό της.

Όταν ο ποδοσφαιρικός εγκέφαλος του συλλόγου είναι υγιής, οξυδερκής και ικανός στον επάνω όροφο, τα πράγματα στο γήπεδο τείνουν να ακολουθούν το παράδειγμά του.

Η FSG δεν μπορεί να υποσχεθεί επιτυχία χωρίς τον Klopp στο τιμόνι, αλλά με τον Edwards στην κορυφή, η Liverpool θα πρέπει να συνεχίσει να είναι μπροστά από την καμπύλη σε σύγκριση με τους πλουσιότερους αλλά πιο ανόητους ανταγωνιστές της.

Πως η επιστροφή Edwards θα βγάλει μπροστά τους Reds από αντιπάλους
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com