Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δύο στα δύο για Virgil, στον πάγκο ο Gravenberch

Δύο στα δύο για Virgil, στον πάγκο ο Gravenberch

Ο Virgil van Dijk πέτυχε το δεύτερο γκολ του σε ισάριθμα παιχνίδια για να κάνει προθέρμανση για το Euro 2024, ενώ οι πιθανότητες του Ryan Gravenberch για την Ολλανδία πήραν μια γλυκόπικρη ώθηση.

Η Ολλανδία δεν θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro αυτό το καλοκαίρι, αλλά πηγαίνει στο τουρνουά με ελπίδες να κάνει την ανατροπή. Ίσως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα του Ronald Koeman θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη διοργανώτρια Γερμανία και τα κοινά φαβορί Αγγλία και Γαλλία.

Η ομάδα του Koeman είναι γεμάτη με ταλέντα υψηλού επιπέδου και τα δύο φιλικά προετοιμασίας αυτό το μήνα δύσκολα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα.

Πρώτα ήρθε η νίκη με 4-0 επί του Καναδά το βράδυ της Πέμπτης, με τον Van Dijk να έρχεται από τον πάγκο για να κάνει το τέταρτο γκολ του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Στη συνέχεια, το βράδυ της Δευτέρας, η Ολλανδία πανηγύρισε άλλη μια νίκη με 4-0 – αυτή τη φορά στην έδρα της Ισλανδίας.

Τόσο ο Van Dijk όσο και ο Cody Gakpo ξεκίνησαν στο τελευταίο φιλικό πριν από την πρεμιέρα του ομίλου D απέναντι στην Πολωνία, με τον Gravenberch να κάθεται στον πάγκο αφού ξεκίνησε ως βασικός απέναντι στον Καναδά.

Οι Ολλανδοί έκαναν «θραύση» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε ένα παιχνίδι που τους είδε να κυριαρχούν από πλευράς σουτ -με 22 έναντι τριών των φιλοξενούμενων- και, φυσικά, από πλευράς τερμάτων. Ο Xavi Simons άνοιξε το σκορ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, πριν μια άλλη δυναμική κεφαλιά του Van Dijk κάνει το 2-0 λίγο μετά το ημίχρονο.

Ο Donyell Malen και ο Wout Weghorst σφράγισαν τη νίκη στις καθυστερήσεις, με τον van Dijk να παίζει και τα 90 λεπτά, ενώ ο Gakpo, που ξεκίνησε στη φυσική του θέση στην αριστερή πτέρυγα, αποχώρησε για τον Malen μετά το 75ο λεπτό. Ο Gravenberch δεν χρησιμοποιήθηκε, βρέθηκε στο περιθώριο της ενδεκάδας του Koeman, αλλά μπορεί να πάει στη Γερμανία με τις πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής να αυξάνονται σημαντικά.

Από την νίκη της Δευτέρας απουσίαζε ο μέσος της Barcelona Frenkie de Jong, ο οποίος έκτοτε αποσύρθηκε από την αποστολή λόγω ενός συνεχιζόμενου τραυματισμού στον αστράγαλο. Εν τω μεταξύ, ο Teun Koopmeiners της Atalanta αντιμετώπισε ένα δικό του πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο Ρότερνταμ, με τον Koeman να παραδέχεται μετά το παιχνίδι ότι είχε ένα «κακό προαίσθημα» γι’ αυτό. Ο 26χρονος, ο οποίος έχει συνδεθεί με τη μετακίνηση στη Liverpool, αναγκάστηκε έκτοτε να αποσυρθεί από την επιλογή.

Ο De Jong αναμένεται να αντικατασταθεί, με τον Ian Maatsen να θεωρείται υποψήφιος για μια θέση στην ενδεκάδα, αλλά αυτό εκτός από το χτύπημα του Koopmeiners ανοίγει μια ευκαιρία στη μεσαία γραμμή.

Αν και είναι απίθανο να αναδειχθεί ως βασική επιλογή, θα ενισχύσει αναμφίβολα τις πιθανότητες του Gravenberch να αγωνιστεί με την Ολλανδία απέναντι σε ομάδες όπως η Πολωνία, η Γαλλία και η Αυστρία.

Δύο στα δύο για Virgil, στον πάγκο ο Gravenberch

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com