Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος 2ο)

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος 2ο)

Περνάμε κατά χρονολογική σειρά στον επόμενο, που είναι ο…

Gravenberch Ryan

Ο Ολλανδός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 των Κόκκινων, εναντίον της Wolves στο Molineux.

O Gravenberch μπήκε ως αλλαγή στο 90ο λεπτό στη θέση του Mo Salah και παρόλο τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κατάφερε να κάνει 2/3 επιτυχημένες πάσες, 9 επαφές με την μπάλα, 1/3 επιτυχημένες ντρίμπλες, μια ανάκτηση μπάλας, ένα κόψιμο και δύο κερδισμένες μονομαχίες. Μπορεί να μην ίδρωσε πολύ αλλά μάλλον αποχώρησε ευχαριστημένος με τον εαυτό του , από τον χλοοτάπητα του Molineux.

Ευχαριστημένος δήλωσε και ο Klopp ο οποίος είπε πως «ο Ryan θα μπορούσε και να σκοράρει». Όλα αυτά έδωσαν τέλος στην φημολογία μιας ολόκληρης εβδομάδας για το πότε θα έκανε το ντεμπούτο του ο Ολλανδός, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει τους συμπαίκτες του στις προπονήσεις.

Luke Chambers

Ο μικρός έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, στον 3ο γύρο του EFL Cup στο Anfield, εναντίον της Leicester. Τελικό αποτέλεσμα του αγώνα 3-1 υπέρ των Κόκκινων. Ο Chambers μπήκε ως αλλαγή στο 90ο λεπτό στη θέση του Κώστα Τσιμίκα κα είχε 3 επαφές με την μπάλα.

Ο μικρός όμως συγκινήθηκε για την ευκαιρία που του έδωσε ο Klopp, ήταν ο 47ος της Ακαδημίας στη σειρά που έκανε το ντεμπούτο του στην αρχική ομάδα και δήλωσε μετά τον αγώνα στο Instagram: «Η στιγμή που έκανα το ντεμπούτο μου με την Liverpool ήταν μία που την ονειρευόμουν για πολύ καιρό. Μια τεράστια περήφανη στιγμή για την οικογένεια μου και επίσης μια μεγάλη νίκη που μας πηγαίνει στον επόμενο γύρο».

Η συγκίνηση που ένιωσε ο Chambers είναι απολύτως δικαιολογημένη γιατί ο μικρός μπήκε στις Ακαδημίες των Κόκκινων από την τρυφερή ηλικία των 6 χρόνων και κατά καιρούς θεωρήθηκε ως ο γνήσιος διάδοχος του Andy Robertson, αν και μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας.

Ελπίζουμε να του δοθούν οι ευκαιρίες στο μέλλον να αποδείξει την αξία του.

James McConell και Calum Scanlon

Και οι δύο έκαναν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη νίκη με 5-1 εναντίον της Toulouse στο Anfield σε αγώνα του Europa League, στις 26 Οκτωβρίου 2023.

Ο McConell δήλωσε αργότερα: «Είναι εκπληκτικό να παίζεις στο Anfield. Η μητέρα μου δεν τα κατάφερε να έρθει γιατί δούλευε, αλλά ο πατέρας μου με την παρέα του ήταν στο γήπεδο και ένιωσε πολύ περήφανος».

«Θυμάμαι ότι ο Chambo(Luke Chambers) ξεκίνησε τον αγώνα και σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να συμμετάσχω κι εγώ. Έλεγα πως αν βάζαμε μερικά ακόμα γκολ ίσως να έμπαινα. Και όταν το σκορ έγινε 4-1 και ενώ έκανα την προθέρμανση πήρα το κάλεσμα για να μπω. Φόρεσα γρήγορα τη φανέλα μου και αυτό που έζησα ήταν μια απίστευτη εμπειρία» δήλωσε ο McConell.

Ο μικρός που μπήκε προς το τέλος του αγώνα, αντικαθιστώντας τον Curtis Jones, είχε μια επαφή με την μπάλα και μια κερδισμένη μονομαχία ανακτώντας την κατοχή.

Ο Calum Scanlon ο οποίος μπήκε στο 66ο λεπτό του αγώνα ως αλλαγή του Darwin Nunez θεωρείται από πολλούς παίκτης φαινόμενο. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2022 ενώ στις 9 Απριλίου του 2024 το επέκτεινε. Στα 24 λεπτά συμμετοχής του σε αυτόν τον αγώνα είχε 11/14 επιτυχημένες πάσες, ένα κόψιμο και δύο ανακτήσεις της μπάλας, δίνοντας πνοή στην επίθεση των Κόκκινων.

Αν και αμυντικός- με εκρηκτικές επελάσεις στην αντίπαλη άμυνα. έχει ως μέντορα του τον Curtis Jones.

«Του είπα, κερδίζουμε με 4-1, μπορούμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, δεν χρειάζεται να παίρνεις την μπάλα και να τρέχεις, κράτα τον έλεγχο και όσο αυτοί(οι Γάλλοι) τρέχουν, τόσο μεγαλύτερα ανοίγματα θα δημιουργούν(στην άμυνα τους) και εσύ θα έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι. Το κατάλαβε πλήρως» δήλωσε ο Curtis Jones, όταν ρωτήθηκε για τις συμβουλές που έδινε στον αγωνιστικό χώρο στον Scanlon.

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com