Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αλλαγές στο League Cup της νέας σεζόν λόγω Champions League

Αλλαγές στο League Cup της νέας σεζόν λόγω Champions League

Με δύο αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί για το League Cup και κάποια παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί σχετικά με μία από αυτές, θα προσπαθήσουμε να σας τις εξηγήσουμε με απλό τρόπο.

Πρώτον, τα καλά νέα είναι ότι το League Cup επιστρέφει στην επίγεια τηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αφού το Sky Sports ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει και τους 93 αγώνες της διοργάνωσης, το ITV συμφώνησε επί της αρχής να δείξει τουλάχιστον εννέα αγώνες στην ελεύθερη τηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό περιλαμβάνει δύο προημιτελικούς, έναν ημιτελικό και τον τελικό. Τα τελευταία χρόνια, το Sky Sports είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κάλυψη της διοργάνωσης, καθώς η συμφωνία του με το BBC έληξε στα μέσα της δεκαετίας του 2010.

Είναι ευπρόσδεκτη είδηση για τους οπαδούς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τη Liverpool δωρεάν τουλάχιστον μία φορά στη διοργάνωση, ενδεχομένως και περισσότερες, ανάλογα με την επιτυχία της ομάδας.

Σε πιο αμφιλεγόμενα νέα, έχει προγραμματιστεί άλλη μια αλλαγή για το League Cup της επόμενης σεζόν.

Στον τρίτο γύρο οι ομάδες του Champions League δεν θα μπορούν να συναντήσουν ομάδες του Europa League, λόγω προβλημάτων προγραμματισμού που προκαλούνται από τη διεύρυνση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό αναφέρθηκε από την Telegraph με τρόπο που έκανε να φανεί ότι οι κορυφαίοι σύλλογοι τοποθετούνται σε σειρά.

Αν και η κατάσταση απέχει πολύ από το ιδανικό, αυτό δεν έγινε για να δημιουργηθούν άνισοι όροι ανταγωνισμού. Έγινε για να αποφευχθούν συγκρούσεις αγώνων με τις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν πρόκειται να αποκτηθεί κάποιο πλεονέκτημα, αυτό θα είναι ελάχιστο.

Ο τρίτος γύρος του League Cup θα διεξαχθεί στα μέσα της εβδομάδας 18 και 25 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη αγωνιστική του Champions League θα διεξαχθεί επίσης στα μέσα της εβδομάδας της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη αγωνιστική του Europa League θα διεξαχθεί την εβδομάδα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις, οι ομάδες του Champions League και του Europa League δεν θα μπορούν να παίξουν μεταξύ τους. Ωστόσο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι σύλλογοι του Champions League θα μπορούν να κληρωθούν με συλλόγους του Champions League και οι σύλλογοι του Europa League θα μπορούν επίσης να κληρωθούν με συλλόγους του Europa League.

Η διαμάχη που προέκυψε ως αποτέλεσμα της είδησης είναι μάλλον υπερβολική, αλλά η κατάσταση αποτελεί ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Κάθε διοργανώτρια αρχή σχεδιάζει συνεχώς και προσθέτει αγώνες στο ημερολόγιο, χωρίς να συνεργάζεται με άλλους για να ταιριάζει το πρόγραμμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παίκτες να παίζουν υπερβολικά και οι «μη-ελίτ» σύλλογοι να παραβλέπονται υπέρ των αγώνων του Champions League που φέρνουν χρήματα.

Αλλαγές στο League Cup της νέας σεζόν λόγω Champions League

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com