Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος1ο)

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος1ο)

Το liverpool.gr μέσω του συντάκτη του Φάνη Φλώρου, κάνει μια αναδρομή στους παίκτες που πρωτοεμφανίστηκαν στην χρονιά 2023/24 με την famous Red shirt

Dominik Szoboszlai και Alexis Mac Allister

Και οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες των Κόκκινων, ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην 1η αγωνιστική, στις 13 Αυγούστου 2023, στο Stamford Bridge, εναντίον της Chelsea. Το τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Εκείνη την ημέρα, ο Dom, δημιούργησε 3 ευκαιρίες, είχε 28/35 επιτυχημένες πάσες, εκ των οποίων οι 3 ήταν πάσες- κλειδιά, κέρδισε 8 φορές την μπάλα και είχε 100% επιτυχία στα τάκλιν του. Η εμφάνιση του αν και πληθωρική δεν χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική.

Στις 22 Αυγούστου όμως και εναντίον της Bournemouth, είχε μια εντυπωσιακή απόδοση στο ντεμπούτο του στο Anfield, προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς των Κόκκινων.

Ο Alexis Mac Allister, τον οποίο η μικρή μου κόρη έχει χαρακτηρίσει λόγω του ήρεμου- ψύχραιμου χαρακτήρα του ως τον ‘απουσιολόγο της τάξης’ της Liverpool (σύμφωνα με την ίδια ο Nunez είναι το ‘αλάνι’) αν και δεν έπαιξε στην συνηθισμένη του θέση σε εκείνον τον αγώνα, τα κατάφερε αρκετά καλά και δήλωσε με το τέλος του πως «Ήταν εκπληκτικό και είμαι πολύ ευτυχισμένος που έκανα το ντεμπούτο μου με αυτήν την ομάδα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος(δις) και ανυπομονώ για τη συνέχεια της σαιζόν».

Στον αγώνα, λόγω θέσης είχε χαμηλό ποσοστό στις αναμενόμενες assists- μόλις 0.04 ενώ είχε συνολικά 64 επαφές με την μπάλα- καμία από αυτές στην αντίπαλη περιοχή. Ολοκλήρωσε τον αγώνα κάνοντας δύο(2) φάουλ και ‘κερδίζοντας’ μια κίτρινη κάρτα.

Wataru Endo

Ο Ιάπωνας έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Αυγούστου 2023 στο Anfield και στη νίκη με 3-1 εναντίον της Bournemouth, μπαίνοντας ως αλλαγή και παίζοντας για 27 λεπτά.

«Ανακάλυψα πριν από 3-4 ημέρες πως θα είχα την ευκαιρία να έρθω στη Liverpool» είπε μετά τον αγώνα. «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Στην αρχή της εβδομάδας προετοιμαζόμουν να παίξω στην Bundesliga και στο τέλος της βρέθηκα να παίζω στο Anfield, μπροστά σε όλους αυτούς τους οπαδούς. Είναι τρελό!»

«Τα πήγε καλά» είπε ο Klopp για τον Endo. «Δεν νομίζω να κοιμήθηκε και πολύ τα δύο τελευταία βράδια. Μπήκε μέσα και έδωσε ότι είχε και δεν είχε στον αγωνιστικό χώρο».

Στον αγώνα αυτό, ο Endo, που αργότερα αναδείχθηκε σε μια από τις πλέον αξιόλογες μεταγραφές των Κόκκινων, είχε 26 επαφές με την μπάλα και έκανε ένα φάουλ.

Jarell Quansah

Ο παίκτης που σημείωσε το τελευταίο τέρμα της εποχής Klopp έκανε το ντεμπούτο του στον Βορρά, στο St.James’ Park στη νίκη των Κόκκινων με 1-2, με τα δύο τέρματα του Darwin Nunez, στις 27 Αυγούστου του 2023.

Ο Quansah μπήκε στο 77ο λεπτό του αγώνα αντικαθιστώντας τον Joel Matip και ενώ είχε αποβληθεί ήδη ο Virgil van Dijk, αξιοποιώντας την συμμετοχή του με 3/5 επιτυχημένες πάσες και ένα τάκλιν.

«Ο manager μου είπε πως είμαι έτοιμος για αυτό και ένιωθα έτοιμος, αλλά πόσο έτοιμος μπορείς να νιώθεις σε ένα τέτοιο σενάριο;» δήλωσε αργότερα. «Δεν περιμένεις να κάνεις το ντεμπούτο σου εκτός έδρας, στο St. James’ Park, χάνοντας ήδη με 1-0 και με 10 παίκτες» συνέχισε.

«Είναι σημαντικές αυτές οι στιγμές που ζούμε. Είναι εύκολο να τα παρατήσεις, αλλά εμείς έχουμε δυνατές προσωπικότητες στην ομάδα. Όταν ο αρχηγός μας, ο Virgil, αποβλήθηκε, ο καθένας μας ήταν έτοιμος να ανεβάσει την απόδοση του και η νίκη μας το αποδεικνύει».

Η συνέχεια της πορείας του Quansah όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν μάλλον εκπληκτική, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση στην άμυνα, προσδίδοντας την απαραίτητη ηρεμία και ψυχραιμία που απαιτήθηκε σε πολλές περιπτώσεις.

Συνεχίζεται…

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com