Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Szoboszlai: «Το πιο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής μου»

Szoboszlai: «Το πιο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής μου»

Ο Dominik Szoboszlai, δίνοντας συνέντευξη στο Ουγγρικό Forbes Hungary, συζήτησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σαιζόν στο Anfield, της πρώτης μετά τη μεταγραφή του.

Ο Ούγγρος προκάλεσε σίγουρα τον ενθουσιασμό στους οπαδούς των Κόκκινων και όχι μόνο, προσελκύοντας πολλά βλέμματα με την απόδοση του στους πρώτους μήνες της ζωής του στο Merseyside και θεωρείται μια από τις επιτυχημένες μεταγραφές -με κόστος 60 εκατομμύρια λίρες, του Jorg Schmadtke.

Σε αυτούς τους πρώτους μήνες, ο Szoboszlai, έδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία του κεντρώου παίκτη που είχαν λείψει από την ομάδα των Κόκκινων, όπως δύναμη, αντοχή, τεχνική και τέρματα.

Το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε στον τρίτο γύρο του Carabao Cup εναντίον της Leicester, δημιούργησε περισσότερες απαιτήσεις από την πλευρά των οπαδών της Liverpool, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αθέλητα έτσι η πίεση προς τον παίκτη.

Μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του, όμως οι επιδόσεις του δεν είχαν την λάμψη των πρώτων μηνών αν και τα στατιστικά του δεν παρουσίασαν πτώση. Ήταν προφανές όμως ότι δεν έπαιζε με την ίδια ένταση ή τον ζήλο αν θέλετε.

Ο ίδιος δικαιολόγησε στο Forbes Hungary, τις δυσκολίες της περιόδου προσαρμογής του, λέγοντας: «Εξωτερικά, μπορεί να σας φαίνεται απλό. Αυτοί που παρατηρούν μια ομάδα από έξω και δεν είχαν ή δεν θα έχουν ποτέ την εμπειρία αυτή (να παίζουν σε μια ομάδα) ή δεν ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, λένε πάντα ‘γιατί να είναι δύσκολο’».

«Υπάρχουν όμως καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείς να κυριαρχήσεις από την πρώτη μέρα. Πηγαίνεις στα αποδυτήρια και φυσικά σε καλωσορίζουν, αλλά σε ποιον θα γυρίσεις να μιλήσεις; Με ποιον θα καθίσεις στο πρωινό; Με ποιον θα πας στο γυμναστήριο;»

«Υπήρχαν βέβαια αρκετοί άνθρωποι εκεί, αλλά προφανώς δίσταζαν να μου μιλήσουν γιατί θα έπρεπε να βρουν κάποιο κοινό θέμα συζήτησης. Κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο. Να αρχίζεις να γνωρίζεις τους υπόλοιπους. Και αυτό ήταν το πλέον δύσκολο κομμάτι της ζωής μου εκεί.»

Όπως έχει όμως ήδη δημοσιοποιηθεί επίσημα, ο Szoboszlai και ο Trent Alexander- Arnold δείχνουν να τα έχουν βρει πολύ καλά μεταξύ τους, οπότε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το μέλλον.

Ο 23χρονος παίκτης των Κόκκινων, ρωτήθηκε επίσης και για την Εθνική Ουγγαρίας και τον όμιλο της στο Euro, που περιλαμβάνει τις Εθνικές της Γερμανίας, Ελβετίας και Σκωτίας.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο όριο όσον αφορά τις δυνατότητες μας, γιατί έχουμε παίξει στο παρελθόν με δυνατές ομάδες αρκετές φορές και μάλιστα στη σειρά, αλλά τα καταφέραμε.
Είναι δύσκολη η σύγκριση με την Premier League, γιατί εκεί παίζω σε μια κορυφαία ομάδα, που αγωνίζεται κάθε εβδομάδα, στο κορυφαίο πρωτάθλημα και η ένταση εκεί είναι διαφορετική.
Θα επαναλάβω όμως πως, δεν έχει σημασία αν παίζεις στην NB (Ουγγρική Πρώτη Κατηγορία) ή σε ένα μη κορυφαίο πρωτάθλημα, αρκεί να είσαι έτοιμος
να δώσεις τα πάντα για να κάνεις την ομάδα σου (την Εθνική) να πετύχει και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα»
ολοκλήρωσε.

Szoboszlai: «Το πιο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής μου»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com