Ποια ήταν τα άλλα ονόματα των managers που απασχόλησαν τους Κόκκινους όταν ο Jurgen Klopp ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του;
Μπορούμε να αναφέρουμε τους Iraola του οποίου το συμβόλαιο έληγε το 2025 αλλά τις τελευταίες ημέρες το ανανέωσε, Eddie Howe της Newcastle ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Hughes στην Bournemouth, Sebastian Hoeness του οποίου τα δεδομένα που προέκυψαν συμβάδιζαν αρκετά με εκείνα του Klopp (να ήταν άραγε αυτός ο δεύτερος στη λίστα;) και ο οποίος Hoeness έχει αρκετούς οπαδούς στο Anfield και τέλος ο Michel που είχε απολαύσει μια πραγματικά εκπληκτική σαιζόν με την Girona στην Ισπανία.
Στη λίστα αυτή βρέθηκαν χωρίς όμως να τους δοθεί περαιτέρω σημασία και τα ονόματα των Simone Inzaghi της Inter Milan, του οποίου η ανεπαρκής γνώση των Αγγλικών κρίθηκε ιδιαίτερα προβληματική και Paolo Fonseca της Lille που τώρα η περίπτωση του δείχνει να ενδιαφέρει ιδιαίτερα την AC Milan.
Ο Thomas Tuchel που αποχωρεί από την Bayern Munich και που διαδέχθηκε τον Jurgen Klopp στην Dortmund το 2015, ο οποίος όπως γνωρίζετε κατέκτησε το Champions League με την Chelsea το 2021, δεν είδε ποτέ το όνομα του σε αυτήν τη λίστα.
Πολλά ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν σε αυτήν τη ‘ρευστή’ περίοδο, αλλά όπως καταλαβαίνετε συνήθως οι φήμες αυτές ξεκινούσαν και κυκλοφορούσαν από τους ατζέντηδες τους, σε μια προσπάθεια να τονώσουν το ενδιαφέρον για τους πελάτες τους.
Ο Ernesto Valverde πάντως θεωρήθηκε σοβαρή υποψηφιότητα – ίσως μέσα στα πρώτα 3-4-5 ονόματα. Ο 60χρονος τεχνικός έχει κερδίσει δύο τίτλους πρωταθλήματος με την Barcelona, τρεις με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και πρόσφατα κέρδισε το Copa del Rey με την Athletic Bilbao, η οποία είχε να δει τρόπαιο 40 χρόνια- κάτι σαν την Everton δηλαδή.
Ο Luciano Spalletti στα 65 του, θεωρήθηκε επίσης άξιος προσοχής και ενδιαφέροντος, αφού πέρυσι οδήγησε τη Napoli στον πρώτο τους τίτλο στην Serie A μετά το 1990. Το πρόβλημα όμως με τον τελευταίο είχε να κάνει με τον διορισμό του ως manager της Εθνικής Ιταλίας, μόλις τον περασμένο Αύγουστο.
Η ηλικία πάντως του διαδόχου του Jurgen Klopp δεν θεωρήθηκε σοβαρό μειονέκτημα από τους Edwards και Hughes, οι οποίοι όταν οραματίστηκαν τη διαδικασία επιλογής σκέφτηκαν να ξεκινήσουν με 20 υποψήφιους, να μειώσουν σταδιακά τη λίστα αυτή στους 10, στη συνέχεια ίσως στους πέντε και τελικά στους 3 για έναν γύρο συνεντεύξεων.
Η όλη πορεία της διαδικασίας όμως ματαιώθηκε από τη στιγμή που άρχισαν να μελετούν τα στατιστικά δεδομένα του Slot και γρήγορα πέτυχαν να πείσουν τον Gordon και τους υπόλοιπους της ιεραρχίας των Κόκκινων να ανοίξουν επίσημες συζητήσεις με την Feyenoord. Σε απλά ελληνικά δηλαδή για προξενιό ξεκίνησαν και βρέθηκαν ερωτευμένοι.
Όταν ο Klopp ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του, οι ιθύνοντες της Feyenoord δεν πίστεψαν ότι αυτή θα μπορούσε να ταράξει τα ήρεμα νερά στο De Kuip.
Γνώριζαν πως ο Slot τα πήγαινε καλά ως ένας από τους καλούς ή πολύ καλούς Ευρωπαίους managers στα τμήματα έρευνας πολλών ομάδων, αλλά δεν περίμεναν πως μια ομάδα παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Liverpool θα χτυπούσε την πόρτα τους για τον προπονητή τους.
Το όλο τοπίο άλλαξε δραματικά, από τη στιγμή που έμαθαν στη Feyenoord πως πριν η Liverpool τους προσεγγίσει, οι ιθύνοντες των Κόκκινων είχαν συναντηθεί και συζητήσει ήδη με τον Arne Slot. Από μία πλευρά, όλοι μας και όχι μόνο οι οπαδοί των Κόκκινων, μπορούμε να κατανοήσουμε την στρατηγική της Liverpool.
Στο συμβόλαιο του Slot δεν υπήρχε όρος αποδέσμευσης και έπρεπε να εξασφαλίσουν την αποδοχή του Ολλανδού τεχνικού και ίσως να ‘εκβιάσουν’ τις καταστάσεις προς όφελος τους. Από την άλλη όμως, όταν όλος ο κόσμος έμαθε την προτίμηση των Κόκκινων, η διαπραγματευτική θέση της Ολλανδικής ομάδας ισχυροποιήθηκε, με αποτέλεσμα να απαιτήσουν περισσότερα για το διαζύγιο τους με τον Slot.
Συνεχίζεται…