Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Harvey Elliott: «Με έδιωξαν από την Chelsea διότι ήμουν μικρόσωμος!»

Harvey Elliott: «Με έδιωξαν από την Chelsea διότι ήμουν μικρόσωμος!»

Ο Harvey Elliott αποκάλυψε γιατί κόπηκε από τους νέους της Chelsea σε παιδική ηλικία, έχοντας δοκιμάσει σε «μερικούς συλλόγους» ως νεαρός.

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ο Elliott πέτυχε το ρεκόρ των 100 αγώνων για τη Liverpool, κάνοντάς το πριν από τα 20α γενέθλιά του ως ο τέταρτος νεότερος στην ιστορία του συλλόγου.

Μόνο ο Michael Owen (19 ετών & 363 ημερών), ο Raheem Sterling (20 ετών & έξι ημερών) και ο «God» Robbie Fowler (20 ετών, 167 ημερών) πέτυχαν «έναν αιώνα» εμφανίσεων σε μικρότερη ηλικία, κάτι που αποτελεί απόδειξη της θέσης του Elliott στον Σύλλογο.

Όμως, ενώ παίζει ποδόσφαιρο από την ηλικία των 15 ετών, δεν ήταν πάντα ομαλή η πορεία στο άθλημα για τον πρώην μέσο της Fulham.

Μιλώντας ως μέρος της σειράς The Reds Roundtable της Liverpool, ο Elliott αποκάλυψε ότι αφέθηκε ελεύθερος από την Chelsea καθώς τον θεωρούσαν «πολύ μικρόσωμο».

«Έτσι ήμουν σε μερικά κλαμπ όταν ήμουν νεότερος. Ήμουν στην Chelsea όταν ήμουν παιδί και με άφησαν ελεύθερο γιατί είπαν ότι ήμουν πολύ μικρόσωμος», είπε. «Και μετά έπαιζα με τους φίλους μου για ένα χρόνο, όπως η Sunday League, όταν ήμουν 11, 12.

Μετά πήγα στη Fulham, κάτι σαν πριν από την Ακαδημία, σαν να πηγαίνεις μερικές φορές, μία φορά την εβδομάδα, δύο φορές την εβδομάδα, για προπόνηση, αλλά δεν το απόλαυσα πραγματικά. Όμως αργότερα η Fulham επικοινώνησε με τον πατέρα μου και του είπε «κοίτα, ακούω ότι δεν έχει κλαμπ, θέλει να έρθει για δοκιμή;».

Στη συνέχεια πήγα για μια δοκιμή στη Fulham όταν ήμουν 13 και έμεινα μέχρι τα 16 που έφυγα. Νόμιζα ότι τελείωσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elliott αναφέρεται στην απόρριψη του από την Chelsea, αφού μίλησε για την αποδέσμευση του σε μια εμφάνισή του στο podcast We Are Liverpool του Συλλόγου πέρυσι.

«Θυμάμαι να λένε ότι τεχνικά ήμουν ένας από τους καλύτερους στο γκρουπ μου, αλλά ήμουν πολύ μικρόσωμος», είπε τότε. «Δεν νομίζω ότι έχω νιώσει κάτι τέτοιο (άσχημα) στην ποδοσφαιρική μου καριέρα μέχρι τώρα, όσον αφορά το πώς ένιωσα αφού μου το είπαν αυτό.

Το να είσαι νέο παιδί γνωρίζοντας ότι δεν μπορείς να έχεις αυτή την ευκαιρία να παίξεις ή να υπογράψεις. Νόμιζα ότι τελείωσα και δεν επρόκειτο να κάνω ποδοσφαιρική καριέρα».

Δίπλα στον Elliott κάθισαν ως μέρος του πάνελ, ο Jurgen Klopp, ο διευθυντής της ακαδημίας Alex Inglethorpe και ο συμπαίκτης του Cody Gakpo, δείχνοντας τον θαυμασμό τους για το «ταξίδι» του, με τον Gakpo να το περιγράφει ως «ιδιαίτερο».

Καθώς συνέχισε, εξήγησε τη δουλειά που έκανε, με επικεφαλής τον πατέρα του τον Scott Elliott, για να ξεπεράσει τα φυσικά εμπόδια που αντιμετώπιζε ως νεαρός παίκτης.

«Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που θα με σταματούσε ήταν ενδεχομένως η δύναμή μου, η ταχύτητά μου, τέτοια πράγματα», είπε.

«Έτσι ο μπαμπάς μου, όλο το καλοκαίρι, εκτός αγωνιστικής χρονιάς, με βοήθησε ασταμάτητα. Συνήθιζα να κάνω συνεδρίες one-to-one με μια πρώην σπρίντερ της Team GB που ονομαζόταν Lukesha Morris. Με πήρε, βασικά μου έμαθε τεχνικές σπριντ για να επιταχύνω τα δύο πρώτα βήματα».

Παρά το ανάστημά του, ο 21χρονος έχει γίνει βασικός στην ομάδα της Liverpool, με μόνο τον Darwin Nunez να κάνει περισσότερες εμφανίσεις από αυτόν αυτή τη σεζόν.

Το λάθος της Chelsea αποδείχθηκε κέρδος για την Liverpool και τώρα που πρόσφατα έκλεισε τα 21, έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να κάνει πολλά ακόμα, για έναν παίκτη που θεωρείται «πολύ μικρόσωμος» για το Stamford Bridge.

Harvey Elliott: «Με έδιωξαν από την Chelsea διότι ήμουν μικρόσωμος!»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com