Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Thomas Frank: «Δεν ήταν κόκκινη κάρτα η φάση με τον Endo»

Thomas Frank: «Δεν ήταν κόκκινη κάρτα η φάση με τον Endo»

Ο Thomas Frank εξέφρασε μια λογική άποψη για το VAR και την απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλει τον Wataru Endo, παρά την ήττα της Brentford με 3-0 από την Liverpool.

Ο Frank είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο έξυπνους και πιο σχετικούς μάνατζερ στην Premier League, γεγονός που έχει αποφέρει στον Δανό σημαντικά εύσημα στην Brentford. Αυτό φάνηκε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής, με την ομάδα του να ηττάται ολοκληρωτικά στο Anfield με το διπλό χτύπημα του Mohamed Salah και ένα ωραίο μακρινό σουτ του Diogo Jota.

Μεγάλη κουβέντα έγινε όμως αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ο Endo ήρθε σε επαφή με τον Christian Norgaard σε μια στιβαρή, διεκδίκηση. Ο Endo έφυγε με την μπάλα, αλλά ο Norgaard έμεινε στο έδαφος, με το VAR να τραβάει τελικά την κατάσταση πίσω – και, ευτυχώς, η απόφαση πάρθηκε να μην αποβληθεί το Νο 3 της Liverpool.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Frank έδωσε μια ισορροπημένη άποψη, επιμένοντας ότι ενώ τα πρόσφατα παραδείγματα δείχνουν ότι θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη, πιστεύει ότι «δεν θα έπρεπε να δοθεί».

«Παλιά, υπήρχαν πολύ λιγότερες κόκκινες κάρτες. Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση, παλιότερα, δεν θα ήταν ποτέ κόκκινη κάρτα», εξήγησε. «Στο ποδόσφαιρο που παίζουμε τώρα, αλλά και τότε, νομίζω ότι ο διαιτητής έχασε ένα φάουλ και μια κίτρινη κάρτα, στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό νομίζω ότι του ξέφυγε. Με το VAR, νομίζω ότι η κατάσταση είναι διαφορετική. Αλλά ακόμα και με το VAR, νομίζω ότι κάνουμε λάθος, κατά τη γνώμη μου. Ακόμα όμως και με το VAR, νομίζω ότι μια τέτοια φάση δεν θα έπρεπε να είναι κόκκινη κάρτα – δεν θα πρέπει να είναι κόκκινη κάρτα.
Αλλά με την αργή εικόνα που έχουμε σήμερα, θα δείτε ένα καθαρό πόδι στο πόδι και θα δείτε τέσσερα αιματηρά σημάδια στο πόδι του Christian, τότε αυτό είναι σίγουρα κάποια επαφή και πρέπει να είναι με υπερβολική δύναμη. Οπότε σίγουρα πέρασε πάνω από την μπάλα με αρκετή δύναμη για να το κάνει αυτό.
Όταν το κάνεις αυτό με το φωτογραφικό υλικό, έχεις τον Curtis Jones εναντίον της Totttenham, έχεις τον Rashford εναντίον της Copenhagen, πιθανώς υπάρχουν πολλά περισσότερα. Στη συνέχεια, έχετε παρόμοιο με τη Newcastle από εμάς τους ίδιους πριν από δύο χρόνια και αυτό σήμερα.
Με αυτό κατά νου, τότε είναι μια κόκκινη κάρτα. Νομίζω ότι και οι τέσσερις, πηγαίνοντας προς τα εμπρός, δεν θα έπρεπε να είναι, κατά τη γνώμη μου. Αλλά με τον τρόπο που έχουν τα πράγματα, είναι κόκκινη κάρτα».

Οι οπαδοί της Brentford μπορεί επίσης να αισθάνονται θιγμένοι για το χτίσιμο του δεύτερου τέρματος του Salah, με τον Κώστα Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα όταν φαινόταν ότι η μπάλα μπορεί να είχε ήδη βγει έξω. Ο έλεγχος του VAR έκρινε ότι ολόκληρη η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή και ο Frank υποστήριξε την απόφαση λόγω της έλλειψης σαφούς τεχνολογίας.

«Για το δεύτερο γκολ του Salah, δεν θα παραπονεθώ ποτέ γι’ αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι εσείς στο Liverpool, σας έκαναν δύσκολα 1,3 εκατοστά, έτσι δεν είναι, τότε [εναντίον της Man City]; Και αυτό ήταν μόνο λόγω της τεχνολογίας της γραμμής τέρματος.
Αν δεν έχετε αυτή την τεχνολογία [για κάθε γραμμή], δεν θα παραπονεθώ ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ.
Και, παρεμπιπτόντως, ήμουν αρκετά μακριά, οπότε νομίζω ότι ήταν δύσκολο για μένα να το δω αυτό. Είμαι περισσότερο απογοητευμένος από τη δική μας αμυντική λειτουργία, νομίζω ότι πρέπει πρώτα να το εξετάσουμε αυτό».

Thomas Frank: «Δεν ήταν κόκκινη κάρτα η φάση με τον Endo»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com