Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άνετο πέρασμα από το AMEX

Άνετο πέρασμα από το AMEX

Νέα νίκη για την Liverpool, η όγδοη συνεχόμενη στην Premier League! Οι Reds πέρασαν άνετα με 0-2 από την έδρα της Brighton για την 29η αγωνιστική.

Για τους Reds που έφτασαν τα 2.000 γκολ στην Premier League δίχτυα βρήκαν οι Luis Diaz και Mo Salah, ο οποίος έφτασε τα 20 στο φετινό πρωτάθλημα.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Luis Diaz να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και τον Naby Keita να πραγματοποιεί την 100η του συμμετοχή με την Κόκκινη φανέλα ξεκίνησαν στο AMEX οι Reds.

Κοντά στο 1-0 έφτασε η Brighton στο 5’ με ένα καλό εκτός περιοχής σουτ του Maupay, που κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Alisson.

Στο 8ο λεπτό απάντησαν στην ευκαιρία οι Reds με μια μεγάλη χαμένη δικιά τους, με τον Mo Salah να βρίσκει τον Sadio Mane και εκείνος να πλασάρει, με τον Dunk όμως να προλαβαίνει να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στην δεύτερη της ευκαιρία, η ομάδα του Klopp άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 0-1! Στο 19’ ο Matip βρήκε τον Luis Diaz με μια εξαιρετική μπαλιά, με τον Κολομβιανό να προλαβαίνει τη στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά και στη συνέχεια τον Sanchez να τον χτυπά πολύ δυνατά με χέρι και πόδι, αλλά να μην αποβάλλεται. Ο Diaz συνέχισε κανονικά, παρά το δυνατό χτύπημα.

Σε αρκετά καλή θέση, λαμβάνοντας την πάσα του Trent, βρέθηκε ο Andy Robertson στο 27’, ωστόσο το αριστερό σουτ του έφυγε ψηλά, όπως και το μονοκόμματο του Salah από το ύψος της περιοχής δύο λεπτά αργότερα.

Στο 32’ και στο 33’ ήταν η σειρά του Sadio Mane να γίνει απειλητικός, όμως αρχικά η κεφαλιά του και στη συνέχεια το αδύναμο σουτ του, μπλοκαρίστηκαν εύκολα από τον Sanchez.

Μια ανάσα από το 0-2 έφτασε η Liverpool στο 43’, όταν ο Mo Salah ξεκίνησε την κούρσα του από το κέντρο, για να περάσει τον Bissouma λίγο πριν πατήσει περιοχή και να πλασάρει με το αριστερό, για να τον σταματήσει ο Sanchez.

Β’ Ημίχρονο: Μεγάλη ευκαιρία έχασε με πλασέ από καλή θέση ο Trossard με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το γκολ (σε περίπτωση που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα) δεν θα μέτραγε για χέρι του Maupay. 

Το οριζόντιο δοκάρι του Sanchez σημάδεψε με την δεύτερη προσπάθεια του ο Mo Salah στο 57’, με τον Mane στη συνέχεια να μην μπορεί να βρει εστία με το δύσκολο γυριστό που επιχείρησε.

Ευκαιρία είχε ο Αιγύπτιος και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν και τροφοδοτήθηκε από τον Diaz, αλλά δεν πλάσαρε σωστά. Οι χαμένες ευκαιρίες δεν πτόησαν όμως καθόλου τον Mo, ο οποίος επρόκειτο να βρει το γκολ με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Πέναλτι κέρδισε η ομάδα του Klopp στο 60ο λεπτό, όταν ο Bissouma σταμάτησε με το χέρι του Naby Keita, με τον Mo Salah να αναλαμβάνει την εκτέλεση και φυσικά ευστόχησε για το 0-2 των Reds, σκοράροντας το γκολ νούμερο 2.000 της ομάδας στην Premier League!

Ο Αιγύπτιος αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο 64’ από τον Diogo Jota, ενώ στο ίδιο λεπτό πέρασε στο ματς και ο Thiago αντί του Naby Keita.

Οι Reds μετά το 0-2 κατέβασαν ρυθμούς, προστατεύοντας το προβάδισμα τους, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την Κόκκινη εστία μέχρι και το 89’, όταν και ο Alisson απέκρουσε εντυπωσιακά το πάνω στην κίνηση πλασέ του Welbeck για να διατηρήσει το μηδέν.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Luis Diaz έφυγε στην κόντρα, όμως δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά, πριν την έξοδο του Sanchez. 

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Seagulls έκαναν την τελευταία τους ευκαιρία στο ματς, με τον Marsch να δοκιμάζει να νηκήσει από πλάγια θέση τον Alisson, δίχως όμως επιτυχία.

Οι συνθέσεις:

Brughton: Sanchez, Veltman, Dunk, Cucurella, Lamptey, Bissouma (Welbeck 66′), Alzate (Lallana 45+1′, Gross 53′), March, Mac Allister, Trossard, Maupay

Πάγκος: Steele, McGill, Duffy, Leonard, Mwepu, Moder

Liverpool: Alisson. Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Milner 86′), Keita (Thiago 64′), Salah (Jota 64′), Diaz, Mane

Πάγκος: Kelleher, Τσιμίκας, Gomez, Jones, Elliott, Firmino

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Arsenal στο Emirates.

Το δεύτερο γκολ του Luis Diaz με την Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com