Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTS28/1/1978: Γεννιέται ο Jamie Carragher

28/1/1978: Γεννιέται ο Jamie Carragher

Γεννιέται σαν σήμερα, στο Bootle του Merseyside, ο διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, πρώην αμυντικός και θρύλος της Liverpool, ο James Lee Duncan Carragher.

Λόγω της περιοχής που γεννήθηκε και μεγάλωσε, παρακολούθησε το FA’s school of excellence στο Lilleshall, σε νεαρή ηλικία και παρ’ όλο που δήλωνε οπαδός της Everton, το 1988 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Liverpool, εμφανιζόμενος όμως συχνά με την φανέλα του άσσου της Everton, Graeme Sharp!

Εξαιτίας της σωματοδομής του στην εφηβεία του (μικρόσωμος), δυσκολεύτηκε να βρει χρόνο συμμετοχής στις μικρές ομάδες αλλά τον βοήθησε στην εξέλιξή του, το γεγονός ότι ο θρύλος των Reds και Διευθυντής της Ακαδημίας Steve Heighway, τον τοποθέτησε στο κέντρο αλλάζοντας του θέση και δίνοντας του την ευκαιρία να βελτιωθεί. Ο Jamie Carragher μαζί με τον Michael Owen ήταν ενεργό μέλος της ομάδας των Νέων που κατέκτησαν τον τίτλο του FA Youth Cup τo 1996.

Από ‘κει και πέρα ανέβηκε βήμα βήμα μέχρι την πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Ιανουαρίου του 1997 απέναντι στην Middlesbrough, για τον θεσμό του FA Cup. Τρεις ημέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League απέναντι στην West Ham, μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι. Στις 18 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι με την Aston Villa, σκοράροντας μάλιστα το πρώτο του γκολ με κεφαλιά μπροστά από το Kop!

Από ‘κει και έπειτα τα άλλα είναι ιστορία. 17 χρόνια, 737 εμφανίσεις και πέντε γκολ, ο μικρός Evertonian μεγάλωσε και έγινε ένας θρύλος των μεγάλων αντιπάλων της ομάδας που στήριζε ως παιδί! Ο Jamie τελείωσε την καριέρα του ως ο δεύτερος στη λίστα σε συμμετοχές με την famous Red shirt, ενώ το βιογραφικό των τίτλων του περιέχει: ένα Champions League, ένα κύπελλο UEFA, δύο UEFA Super Cup, δύο League Cup, ένα FA Cup και δύο FA Charity Shields.

Απολαύστε παρακάτω δύο βίντεο με τον τεράστιο Carra!

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα