Σαν σήμερα το 2008 οι Reds έκαναν δικό τους τον Ιρλανδό στράικερ, καταβάλλοντας το ποσό των 19 εκατ. λιρών στην Tottenham.
Το άκουσμα της μεταγραφής του Robbie Keane στη Liverpool, μια μέρα σαν σήμερα, στις 28 Ιουλίου του 2008, έκανε πολλούς να υποστηρίξουν πως αν μπορέσει να βρεθεί μέσα στο γήπεδο με τον Fernando Torres, τότε η Liverpool έχει πολλές πιθανότητες για να τελειώσει την ξηρασία της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.
Ωστόσο, ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Οι Reds απέκτησαν τον Keane, με τον Ιρλανδό να σημειώνει επτά τέρματα σε 28 εμφανίσεις. Ο Rafa Benitez, ο οποίος δεν ήταν σύμφωνος με τη μεταγραφή του Keane, δεν έμεινε και φοβερά ικανοποιημένος από την απόδοση του Ιρλανδού, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης περίμενε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τελικά, πουλήθηκε εκ νέου στην Tottenham, τον Ιανουάριο του 2009, για το ποσό των 15 εκατ. λιρών.
Ένα από τα γκολ του ήταν ένα εντυπωσιακό τελείωμα στη κίνηση στο Emirates κόντρα στην Arsenal το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.



