Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τι σημαίνουν οι νέοι κανονισμοί PSR για κάθε ομάδα της Premier League (Μέρος 2ο)

Τι σημαίνουν οι νέοι κανονισμοί PSR για κάθε ομάδα της Premier League (Μέρος 2ο)

Ποιες είναι όμως εκείνες οι ομάδες της Oremier League που θα ωφεληθούν περισσότερο από τους νέους κανονισμούς του PSR;

Θυμάστε τον Υδροχόο του Νίκου Παπάζογλου και τους στίχους ‘όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν’;

Οι ομάδες με τον μεγαλύτερο τζίρο θα είναι προφανώς εκείνες που θα μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα και οι ‘Big Six’ με την προσωρινή εξαίρεση της Chelsea δεν θα διαπιστώσουν καμία μεγάλη απειλή στα σχέδια τους.

Εκτιμάται πως η Manchester City της οποίας τα ετήσια έσοδα σκαρφάλωσαν πέρυσι στα 713 εκατομμύρια λίρες θα συνεχίσει να ξοδεύει περίπου 560 εκατομμύρια σε μισθούς, μεταγραφές και αμοιβές ατζέντηδων ακόμα κι όταν λειτουργεί στο όριο του 70%.

Στα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα δημοσιονομικά στοιχεία, η City ξόδευε 423 εκατομμύρια λίρες για μισθούς συμβολαίων, αφήνοντας της αρκετό χώρο για να διαπραγματευτεί νέες μεταγραφές παικτών.

Οι Liverpool και Manchester United οι οποίες βρίσκονται πίσω από τη City θα μπορούν, αν λάβουμε υπόψη μας τις προβλέψεις εκείνες που βασίζονται στα στοιχεία της σαιζόν 2022-23, να ξοδεύουν περίπου 450 εκατομμύρια λίρες σε κάθε σαιζόν.

Περισσότερες όμως από τις μισές ομάδες της Premier League δεν θα μπορούν να υπερβούν το κόστος των 200 εκατομμυρίων ακόμα κι αν τους επιτρέπεται να λειτουργούν στο όριο του 85%.

Η ανταλλαγή παικτών θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουν τις δυνατότητες δαπανών τους.

«Ωφελεί τις ομάδες που έχουν μεγάλα έσοδα αλλά και εκείνες που είναι καλές στην ανταλλαγή παικτών γιατί θα πρέπει να βασίζονται στην παραδοσιακή ροή εσόδων συν τα κέρδη από τις πωλήσεις παικτών» λέει ο Kieran Maguire, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Liverpool και οικοδεσπότης του Price of Football podcast.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες, αλλά οι ομάδες εκείνες που έχουν βασίσει την ανάπτυξη τους στο μοντέλο ανάπτυξης παικτών, θα έχουν το προβάδισμα» συνεχίζει.

«Οι Manchester City και Chelsea τα κατάφεραν περίφημα όσο αφορά τις πωλήσεις παικτών. Θα ωφεληθούν. Ομάδες επίσης που έχουν ικανοποιητικό έλεγχο των μισθολογικών τους καταστάσεων και πραγματοποιούν αποσβέσεις θα ωφεληθούν επίσης – όπως οι Brighton και Brentford, γιατί θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξοδέψουν περισσότερα αν και όταν το αποφασίσει ο ιδιοκτήτης τους.».

Ποιων ομάδων όμως η ζωή θα γίνει δυσκολότερη;

Αυτές που βρίσκονται ανάμεσα στα επίπεδα αυτά. Οι ομάδες εκείνες που φιλοδοξούν να ανέβουν επίπεδο και να πλησιάσουν τις ‘Big Six’ αλλά βλέπουν τις τελευταίες να τις περιμένουν με ψαλίδια στα χέρια.

Οι υπάρχοντες κανονισμοί PSR έχουν φρενάρει ήδη τη Newcastle, όπως γνωρίζετε από το θέμα που προέκυψε με τον Anthony Gordon και την προσπάθεια των Magpies να τον ‘ξεφορτωθούν’. Σε ένα μικρότερο ποσοστό θέμα προέκυψε και στην Aston Villa.

Η Everton επίσης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών στην προσπάθεια της να ξεφύγει από το στάτους της μικρομεσαίας ομάδας και να ανέβει επίπεδο, παραβιάζοντας τους κανονισμούς αυτούς τόσο τη σαιζόν 2021/22 όσο και την αντίστοιχη 2022/23. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ονειρεύεται να αντιγράψει την οικονομική δύναμη των ‘Big Six’, θα συνεχίσει να βρίσκει την πρόκληση αυτή περίεργη.

Η Newcastle όπως αναφέρθηκε παραπάνω θα συνεχίσει να βρίσκει τα ίδια ‘οδοφράγματα’ στην ανάπτυξη τους όπως συνέβη ως τώρα. Οι δυνατότητες δαπανών τους δεν πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο, εκτός κι αν αρχίσουν συνεχόμενα να παρουσιάζουν επιτυχίες και να δημιουργούν τζίρο στη διαδρομή αυτή.

Το 70% του τζίρου τους θα εξακολουθεί να παραμένει λιγότερο των ομάδων που θέλουν να φτάσουν για αρκετά χρόνια και όπως καταλαβαίνετε μαζί με αυτό θα υπάρχουν και οι δυσκολίες του ανταγωνισμού. Οι νέοι κανονισμοί κατοχυρώνουν μόνον την ανάγκη για μακρόχρονη σχεδιασμένη ανάπτυξη.

Συνεχίζεται…

Τι σημαίνουν οι νέοι κανονισμοί PSR για κάθε ομάδα της Premier League

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com