Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τέσσερις οι νέοι υποψήφιοι υπαρχηγοί της Liverpool

Τέσσερις οι νέοι υποψήφιοι υπαρχηγοί της Liverpool

Η ηγετική ομάδα της Liverpool υφίσταται τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις των τελευταίων ετών, καθώς ο Jurgen Klopp αναζητά νέες φυσιογνωμίες μέσα στο αγωνιστικό του επιτελείο.

Ο υπαρχηγός James Milner αποχώρησε για την Brighton με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι, ενώ ο αρχηγός Jordan Henderson θα ακολουθήσει τον Steven Gerrard στο πρωτάθλημα Saudi Pro League. Οι Κόκκινοι έχουν κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο συλλόγου υπό την καθοδήγηση των δύο ηγετών, αλλά η επόμενη φάση αυτής της ομάδας θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτούς.

Ο υποψήφιος διάδοχος για το περιβραχιόνιο είναι ο Virgil van Dijk, ο οποίος αντικατέστησε τακτικά την απουσία των δύο βασικών του προπονητή και φαίνεται ότι θα αναλάβει το ρόλο του μετά από μια ταραχώδη σεζόν και ανακατατάξεων της αγωνιστικής ιεραρχίας. Ο Van Dijk είναι επίσης αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, γεγονός που τον καθιστά ικανό τόσο από άποψη εμπειρίας όσο και από άποψη ηγετικών ικανοτήτων.

Ο νέος αντικαταστάτης του Νο 4 είναι πιθανό να αποτελέσει μεγαλύτερο ερώτημα, με αρκετούς άλλους διεθνείς αρχηγούς και μέλη της ηγετικής ομάδας του Klopp να παραμένουν στην ομάδα.

Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικούς από τους επικρατέστερους υποψηφίους για να γίνει ο νέος υπαρχηγός της Liverpool.

Andy Robertson

Ο Andy Robertson ήρθε στους κόκκινους το καλοκαίρι του 2017, έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών.

Ο 29χρονος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου και είναι επίσης ο σημερινός αρχηγός της Σκωτίας και μέλος της ηγετικής ομάδας των Reds, γεγονός που τον βάζει σταθερά στη συζήτηση για την πρόσφατα ελεύθερη θέση του υπαρχηγού.

Μετά από έξι ένδοξες σεζόν στο Merseyside, η προαγωγή του σε υπαρχηγό θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο λογικό βήμα στην καριέρα του αριστερού μπακ, αλλά ένα ερωτηματικό παραμένει σχετικά με την ικανότητά του να ευδοκιμήσει ως μέλος μιας τριάδας πίσω στο νέο σύστημα του Klopp.

Καταλληλότητα: 8, Πιθανότητα: 7

Trent Alexander-Arnold

Ο Trent Alexander-Arnold ηλικιακά βρίσκεται ένα χρόνο μεγαλύτερος από ό,τι ήταν ο Gerrard όταν του δόθηκε το περιβραχιόνιο από τον Gerard Houllier το 2003.

Ένα παιδί της πόλης και ένας παίκτης που χωρίς αμφιβολία θα έχει την πλήρη αρχηγία στο στόχαστρο του τα επόμενα χρόνια, ο Trent θα μπορούσε να προσφέρει στον Klopp την τέλεια λύση ως εφαλτήριο σε περίπτωση που ο Van Dijk πάρει τη θέση. Ο 24χρονος είναι απλώς ένας από τους παίκτες της ηγετικής ομάδας του προπονητή, αλλά φαίνεται ότι θα «εκραγεί» στον αγωνιστικό χώρο, αφού έδωσε στους οπαδούς μια γεύση για το τι είναι ικανός να κάνει στον υβριδικό ρόλο την περασμένη σεζόν.

Καταλληλότητα: 8, Πιθανότητα: 8

Mohamed Salah

Ο Αιγύπτιος Βασιλιάς θα έχει σίγουρα το βλέμμα του στραμμένο σε μεγαλύτερο επίπεδο ευθύνης την επόμενη σεζόν, αν του παρουσιαστεί η ευκαιρία.
Όσον αφορά το να δίνει το παράδειγμα στον αγωνιστικό χώρο, κανείς δεν έχει επωμιστεί το βάρος περισσότερο από τον Salah, από τότε που έφτασε στον σύλλογο το καλοκαίρι του 2017, σκοράροντας 186 φορές σε 305 εμφανίσεις.

Ένας άλλος διεθνής αρχηγός, ο Salah οδήγησε την Αίγυπτο στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ικανότητά του να τραβήξει μια ομάδα πάνω του, με τον τρόπο που το έκανε ο Gerrard πριν από τόσα χρόνια.

Καταλληλότητα: 8, Πιθανότητα: 7

Alisson

Η έννοια του αρχηγού τερματοφύλακα μπορεί να διχάζει τις απόψεις των οπαδών, αλλά ο Alisson σίγουρα δεν ντρέπεται να δίνει οδηγίες στους συναδέλφους του.
Ο Βραζιλιάνος οδήγησε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, στη νίκη με 2-0 επί της Πόρτο τον Νοέμβριο, μετά από ψηφοφορία των παικτών για να αποφασιστεί ποιοι παίκτες θα έπρεπε να βρίσκονται κάτω από τον Henderson και τον Milner στην ιεραρχία. Είναι ίσως η πιο ακραία επιλογή από τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά είναι η θέση του Alisson και όχι η έλλειψη ηγετικής ποιότητας που πιθανότατα θα αποτελέσει το μοναδικό εμπόδιο.

Καταλληλότητα: 9, Πιθανότητα: 7

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση στη σύγχρονη ιστορία της Liverpool, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού να αλλάζει χέρια για μόλις τρίτη φορά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο προπονητής έχει πολλά να σκεφτεί και θα θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό, ώστε να επικεντρωθεί στη δουλειά που έχει να κάνει αυτή τη σεζόν.

Τέσσερις οι νέοι υποψήφιοι υπαρχηγοί της Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com