Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες στην εξέδρα της Anfield Road

Συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες στην εξέδρα της Anfield Road

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση της κερκίδας της Anfield Road, ενώ νέο τάπητας έχει τοποθετηθεί και στην έδρα των Reds.

Ενώ το νέο Anfield Road Stand ήταν πλήρως λειτουργικό για τα τελευταία στάδια της περασμένης σεζόν, υπάρχει ακόμη ένας εκτενής κατάλογος εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθεί για την κατασκευαστική εταιρεία Rayner Rowen, η οποία ανέλαβε το έργο μετά την κατάρρευση του Buckingham Group πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η Buckingham μπήκε σε οικονομική διαχείριση την παραμονή της περασμένης σεζόν, αφήνοντας τη Liverpool να βρει νέο ανάδοχο και με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της νέας κερκίδας, που άρχισε να λειτουργεί το 2021.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, με το πάνω διάζωμα να ανοίγει σταδιακά και ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης στο πρωτάθλημα (60.061) να σημειώνεται τον Μάρτιο.

Τώρα, μετά από ένα πολυάσχολο καλοκαίρι που είδε τεράστια πλήθη να προσέρχονται για συναυλίες, καθώς η Taylor Swift και η Pink έπαιξαν στο Anfield, οι εργασίες συνεχίζονται για τις τελευταίες πινελιές. Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα της επένδυσης στην κάτω πλευρά της οροφής και στις δύο γωνίες. Απαιτήθηκε σκαλωσιά για την περιοχή στη γωνία του Sir Kenny Dalglish.

Εν τω μεταξύ, το μπροστινό τμήμα της οροφής έχει αφαιρεθεί για να αντικατασταθεί, μετά από προβλήματα που προέκυψαν εκεί. Έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, με τον «κόκκινο τοίχο» στο πίσω μέρος του κάτω διαζώματος να έχει κατεδαφιστεί. Αυτό θα επιτρέψει την τοποθέτηση του γυαλιού για το μπροστινό μέρος του τμήματος των φιλοξενουμένων, συν δύο σειρές καθισμάτων στο πίσω μέρος της κάτω εξέδρας.

Εσωτερικά, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση χώρων όπως τα τμήματα hospitality και η νέα καλυμμένη ζώνη οπαδών που θα βρίσκεται κάτω από την εξέδρα, ουσιαστικά εκεί που ήταν η ίδια η παλιά Anfield Road.

Μετά τις συναυλίες στο Anfield, ο αγωνιστικός χώρος αφαιρέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και εγκαταστάθηκε νέος, όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Ο αγωνιστικός χώρος αποτελείται από 95 τοις εκατό γρασίδι και 5 τοις εκατό τεχνητές ίνες – ένα σύστημα υβριδικού χόρτου που είναι πιο ανθεκτικό και ικανό να χειρίζεται τις σκληρότητες του ποδοσφαίρου όλο το χρόνο.

Οι διαστάσεις του γηπέδου της Liverpool παραμένουν οι ίδιες για την επόμενη σεζόν, στα 101 επί 68 μέτρα. Θα είναι ένα υπέροχο πράσινο χαλί για τους Reds του Arne Slot μέχρι να ξεκινήσει το φιλικό τους εναντίον της Sevilla στις 11 Αυγούστου.

Έγιναν επίσης εργασίες στην άλλη άκρη του Anfield, με σιδηροδρομικά (συρόμενα σε ράγες) καθίσματα να τοποθετούνται σε ολόκληρο το Kop. Η αρχική δοκιμή του συλλόγου είδε 7.800 σιδηροδρομικές θέσεις τοποθετημένες στο Kop και στην κάτω βαθμίδα της κερκίδας του Anfield Road, με μια δεύτερη φάση να προσθέτει επιπλέον 2.500 σιδηροδρομικές θέσεις στο Kop.

Η ολοκλήρωση της κερκίδας της Anfield Road θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του συνολικού σχεδίου για την ανάπλαση του Anfield και την παροχή ενός σταδίου χωρητικότητας άνω των 60.000 ατόμων – κάτι που ήταν η υπόσχεση που δόθηκε από την FSG κατά την αγορά του συλλόγου το 2010.

Τα επίσημα σχέδια για την επέκταση του Anfield αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2014, με τον αρχικό σχεδιασμό να ανεβάζει το στάδιο στις 58.800 θέσεις. Η ανάπλαση έγινε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορούσε την Main Stand, η οποία επεκτάθηκε και άνοιξε το 2016, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα του Anfield σε 54.074.

Στη συνέχεια αναθεωρήθηκαν τα σχέδια για την Anfield Road στη δεύτερη φάση της επέκτασης, επιτρέποντας μεγαλύτερη συνολική χωρητικότητα κοντά στις 61.000. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη του Anfield.

Συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες στην εξέδρα της Anfield Road

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com