Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 5/7/1989 Γεννιέται ο Dejan Lovren (vid)

Σαν σήμερα: 5/7/1989 Γεννιέται ο Dejan Lovren (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στη Zenica της Δημοκρατίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ο πρώην αμυντικός των Reds και διεθνής με την Εθνική Κροατίας, Dejan Lovren.

Παιδί Κροατών γονέων, ο Dejan μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο χωριό Kraljeva Sutjeska της Βοζνιακής Κροατίας και λόγω του πολέμου στην περιοχή, στην ηλικία των τριών ετών, μετακινήθηκαν οικογενειακώς στο Μόναχο. Η παραμονή τους στο Μόναχο ωστόσο δεν ήταν μόνιμη, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια από τα απαραίτητα έγγραφα κι έτσι επτά χρόνια αργότερα μετακινήθηκαν εκ νέου για να εγκατασταθούν στο Karlovac, 50 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Zagreb.

Στο διάστημα πάντως που έμεινε στο Μόναχο η οικογένεια Lovren, ο μικρός Dejan πρόλαβε να «κλωτσήσει» μπάλα με την BSC Sendling και όταν εγκαταστάθηκαν στο Karlovac, ενσωματώθηκε στην Ακαδημία NK Ilovac (1999-2002). Από εκεί θα μεταπηδήσει στην Ακαδημία της NK Karlovac, όπου θα παραμείνει δύο χρόνια και το 2004 θα μετακινηθεί εκ νέου στην Ακαδημία της Dinamo Zagreb.

Δύο χρόνια αργότερα (2006) θα ανέβει στην πρώτη ομάδα και πριν από την μετακίνηση του στην Γαλλία για λογαριασμό της Lyon το 2010, θα περάσει ένα διάστημα δανεικός στην Inter Zaprešić (2006-2008). Στην Γαλλία θα παραμείνει ως το 2013, όταν και αποκτήθηκε από την Southampton.

Στις 27 Ιουλίου του 2014, ο Dejan θα μετακινηθεί στους Reds, γενόμενος ο τρίτος παίκτης των Αγίων εκείνο το καλοκαίρι που έκανε το ίδιο δρομολόγιο προς το Anfield (είχαν προηγηθεί οι Adam Lallana & Rickie Lampert), με τους Κόκκινους να καταβάλουν στους Αγίους το ποσό των 20 εκ. λιρών κι έτσι ο διεθνής Κροάτης να γίνεται η πιο ακριβή μετεγγραφή αμυντικού στην Ιστορία της Liverpool, πριν την άφιξη του Virgil van Dijk.

Στο Anfield ο Lovren θα παραμείνει έως το καλοκαίρι του 2020, καταγράφοντας με την famous Red shirt 185 εμφανίσεις και σημειώνοντας 8 γκολ, μερικά των οποίων είναι αξιομνημόνευτα, όπως εκείνο με την Dortmund στο Anfield στη σαιζόν 2015/16 στο Europa League. Με τους Reds θα ευτυχίσει να κατακτήσει το Champions League 2019, το UEFA Super Cup 2019, το FIFA Club World Cup 2019 και την Premier League 2019/20.

Στις 27 Ιουλίου θα υπογράψει με ελεύθερη μετεγγραφή στην Zenit Saint Petersburg και τον Ιανουάριο του 2023 θα επιστρέψει στην Γαλλία για λογαριασμό της Lyon, 10 χρόνια μετά την αναχώρηση του για την Αγγλία και τους Αγίους.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε τον Dejan να σκοράρει με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 5/7/1989 Γεννιέται ο Dejan Lovren

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com