Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/2/2001 Με Birmingham το πρώτο από τα 3 Κύπελλα! (vid)

Σαν σήμερα: 25/2/2001 Με Birmingham το πρώτο από τα 3 Κύπελλα! (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier θα κερδίσουν την Birmingham City στο Millenium Stadium του Cardiff κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο από τα τρία εκείνης της χρονιάς!

Ο τελικός του Worthington Cup (όπως ονομαζόταν εκείνη τη χρονιά το League Cup λόγω χορηγού), ήταν ο πρώτος τελικός της διοργάνωσης που διεξήχθη εκτός Αγγλικού εδάφους λόγω ανακατασκευής του Wembley.

Το παιχνίδι δεν στερήθηκε δράματος και αγωνίας, καθώς οι Κόκκινοι προηγήθηκαν στο 30′ με ένα φανταστικό γκολ του «God» Robbie Fowler από ασίστ του Emile Heskey, γκολ το οποίο όμως «ακυρώθηκε» στο 90′ όταν ο Darren Purse ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι.

Η παράταση δεν βρήκε νικητή και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Sander Westerveld δήλωσε «παρών’ και με δύο του επεμβάσεις στα πέναλτι των Martin Grainger και Andrew Johnson χάρισε τη νίκη με 5-4 και το τρόπαιο στους Reds, το πρώτο από τα τρία εκείνης της season καθώς ακολούθησαν FA Cup και UEFA!

Αναλυτικά τα πέναλτι:

Liverpool: McAllister, Barmby, Ziege, Hamman (χαμένο), Fowler, Carragher

Birmingham: Grainger (χαμένο), Purse, Marcelo, Lazaridis, Hughues, Johnson (χαμένο)

Τον Τελικό του Worthington Cup στο Millenium παρακολούθησαν εκείνο το μεσημέρι Κυριακής 73.500 θεατές και διαιτητής ήταν ο «γνωστός» David Elleray.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα, τα γκολ και τα πέναλτι του Τελικού:

Σαν σήμερα: 25/2/2001 Με Birmingham το πρώτο από τα 3 Κύπελλα!Σα

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com