Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 8ο)

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 8ο)

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερη σειρά άρθρων για τον Slot, η πρόσληψη του εμπεριέχει έναν μετρήσιμο βαθμό κινδύνου και είναι αρκετοί οι άνθρωποι του Anfield που παραμένουν σκεπτικοί.

Έχει κερδίσει μόλις δύο τρόπαια στην Ολλανδία, ένα χαμηλό ρεκόρ για ομάδα του διαμετρήματος των Κόκκινων και μάλιστα αρκετά φτωχό αν συγκριθεί με το ρεκόρ του Klopp πριν την πρόσληψη του, ο οποίος είχε ήδη δύο τίτλους της Bundesliga – πολύ καλύτερο επίπεδο από εκείνο της Eredivisie, στο βιογραφικό του αλλά και ένα Τελικό Champions League.

Επιπλέον αν και αρκετά γνωστός στην Ευρώπη, ο Slot δεν έχει τη λάμψη του manager που θα έκανε οποιονδήποτε γνώστη και ειδικό στο ποδόσφαιρο να συνεργαστεί απαραίτητα μαζί του και ειδικά στο επιτελείο του.

Απόδειξη ίσως των παραπάνω αποτελεί, η δημοσίευση αγγελίας στο Linkedln από πλευράς των Κόκκινων – δεν μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, για ένα νέο προπονητή με εξειδίκευση στα ελεύθερα χτυπήματα- κάλεσμα στο οποίο απάντησε ήδη για συνέντευξη ο Πορτογάλος Ruben Pinheiro.

Για να πούμε πάντως την αλήθεια, το αντικείμενο αυτό ως τώρα στο προηγούμενο τεχνικό επιτελείο το είχαν αναλάβει οι Pep Lijnders και Peter Krawietz. Ο Slot θέλει κάποιον με εξειδίκευση και απασχόληση μόνον στον τομέα αυτό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό επίσης του Ολλανδού τεχνικού αποτελεί η ευθύτητα της προσωπικότητας του. Είναι ευθύς. Εξαιρετικά ευθύς.
Θέτει πάντα υψηλά standards και συνηθίζει να κερδίζει αυτό που θέλει, κάτι που εξηγεί μεν την επιτυχία του ως τώρα, αλλά τον καθιστά πολύ ανταγωνιστικό.

Ένα παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί η συμπεριφορά του, όταν ένιωσε πως κινδύνευε λόγω των διαπραγματεύσεων η μετακίνηση του στη Liverpool, οπότε και βγήκε δημόσια να πει την άποψη του. Τελικά όπως γνωρίζουμε πέτυχε αυτό που ήθελε.

Περισσότερο όμως προφανές παράδειγμα αποτελεί η φυγή του από την AZ Alkmaar τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Dick Advocaat είχε ανακοινώσει την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της Feyenoord στο τέλος της σαιζόν και η Ολλανδική ομάδα κοινοποίησε την έναρξη των συζητήσεων της με τον Slot. Η Διοίκηση της ΑΖ που δεν είχε ιδέα για τα συμβάντα, εξοργίστηκε και απέλυσε τον Slot γιατί προέβη σε διαπραγματεύσεις χωρίς την έγκριση τους (ο Slot έφτασε τελικά στην Feyenoord το καλοκαίρι του 2021).

Ο προκάτοχος του Slot στην AZ Alkmaar, John van den Brom είχε δηλώσει τότε: «Πάντα θέλεις να φεύγεις από την μπροστινή πόρτα. Αυτό που έγινε δεν ήταν καλό ούτε για τον Arne, ούτε για την ομάδα».

Θα μπορούσαν πολλοί από εσάς να πουν πως η ισχυρή προσωπικότητα του Slot δεν διαφέρει από εκείνη του Klopp, διαβάζοντας τα παραπάνω. Και επειδή όλοι έχετε δει στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης την Νέα Δομή της Διοίκησης των Κόκκινων στη νέα εποχή, ας θυμηθούμε τις τρεις αντίστοιχες δομές επί εποχής της ‘βασιλείας’ του Γερμανού και θα σας πούμε ότι έχετε δίκιο.

Προσέξτε λοιπόν τις διαφορές μεταξύ Ιουλίου 2016, Νοεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2022.

Ο Jurgen Klopp τον οποίο λατρεύουμε χωρίς ίχνος αμφιβολίας και τον οποίο έχουμε δικαίως στήσει στο ίδιο βάθρο με τους Bill Shankly και Bob Paisley (για μας τους παλιότερους αυτοί οι δύο είναι πιο πάνω), πέτυχε αυτό που ήθελε και δικαιώθηκε ευτυχώς.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο εγωισμός του Slot να προκαλέσει έκπληξη στους Edwards και Hughes και ίσως αυτός να είναι ένας επιπλέον λόγος που τον επέλεξαν, σίγουρα όμως και οι δύο θα πρέπει να βοηθήσουν- και το γνωρίζουν, ώστε η Liverpool να αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση εργασίας με τον Ολλανδό, καθώς σχεδιάζουν την μετά- Klopp εποχή.

Μπορεί να αναφέραμε πως αρκετοί παραμένουν σκεπτικοί, υπάρχουν όμως και αρκετοί -ίσως και περισσότεροι από τους πρώτους, στους οποίους φαίνεται αρεστός και συνεργάσιμος (δεν θα δέχονταν πολλοί να γίνουν head coach) και δείχνει να αποτελεί τον ιδανικό από πλευράς κουλτούρας αντικαταστάτη.

Δεν ήταν εύκολη αυτή η αντικατάσταση, αλλά στη Liverpool δείχνουν πεπεισμένοι πως πήραν τον σωστό άνθρωπο.

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com