Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως ο Arne Slot προετοιμάζει την ομάδα των Κόκκινων (Μέρος 1ο )

Πως ο Arne Slot προετοιμάζει την ομάδα των Κόκκινων (Μέρος 1ο )

Όταν οι παίκτες της Liverpool σηκωθούν από τα κρεβάτια τους σχεδόν τέσσερις ώρες πριν τον μεσημεριάτικο αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Crystal Palace, στο ξενοδοχείο τους στο Νότιο Λονδίνο, θα ξεκινήσει η προετοιμασία τους με γοργούς ρυθμούς.

Από τότε που έφτασε ο Arne Slot στο Anfield ως headcoach, μια διαδικασία που αποκαλείται «ξύπνημα του σώματος» έχει αποτελέσει σημαντικό μέρος της ρουτίνας των παικτών.

Ο Slot και το επιτελείο του έχουν εισάγει ασκήσεις αναπνοής πριν τους αγώνες αλλά και προπονητικά προγράμματα ενώ το μπάνιο με πάγο είναι κάτι που ενθαρρύνεται να το ακολουθούν οι παίκτες μετά τις ασκήσεις.

«Δεν αφήνουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε» είπε ο Andrew Robertson μετά την μικρή σε έκταση νίκη εναντίον της Wolves την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το επιτελείο έχει αποδειχθεί πραγματικά καλό στο να μας προετοιμάζει για κάθε αγώνα ξεχωριστά εξασφαλίζοντας πως θα είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκοι.» συνέχισε.

Δεν έχει προγραμματιστεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα για όλους τους αγώνες και αυτό λόγω των διαφορετικών ωρών έναρξης, αλλά η ιδέα της προετοιμασίας έχει ως στόχο να αρχίζουν οι παίκτες να κινούν τους μύες τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Στους εντός έδρας αγώνες πάντως ,οι παίκτες μπορούν να κοιμούνται στα σπίτια τους, σε αντίθεση με την εποχή του Klopp όταν και ήταν σύνηθες για όλη την ομάδα να μένει σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης.

Αν λάβουμε υπόψη μας πως ο Klopp οδήγησε τη Liverpool σε ένα αήττητο 68 διαδοχικών αγώνων στο Anfield, μεταξύ 2017 και 2021 δεν θα μπορούσε βέβαια να κατηγορήσει κάποιος τη μεθοδολογία του Klopp για κάποιο λάθος. Απλά ο Slot πιστεύει πως οι παίκτες του, μπορούν να ξεκουραστούν καλύτερα όταν κοιμούνται στο γνωστό τους περιβάλλον.

Πριν τη νίκη με 0-3 στο Old Trafford στο τέλος του Αυγούστου αρκετοί από τους παίκτες που μένουν κοντά στο Chesire παρέμειναν στα σπίτια τους, αντί να τους συγκεντρώσουν όλους σε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στο γήπεδο της Manchester United.

Για τους αγώνες του Anfield οι παίκτες εξακολουθούν να περνούν αρκετό χρόνο μαζί σε ώρες γευμάτων αλλά και ξεκούρασης. Για τους βραδινούς αγώνες συγκεντρώνονται σε ώρες δείπνου.

Ως τώρα οι μέθοδοι του Slot δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα με τις 5 νίκες στους 6 αγώνες της Premier League και τις δύο αντίστοιχες νίκες στο Champions League και το ξεκίνημα του αποδείχθηκε καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του συλλόγου.

Βέβαια αφότου μπήκαμε στον Οκτώβριο περιμένουμε να δούμε την αντίδραση των Κόκκινων με αντίπαλους υψηλότερου δυναμικού από όσους αντιμετώπισαν ως τώρα. Ο αγώνας στο Selhurst Park θα είναι ο δεύτερος που θα δώσουν οι Κόκκινοι στις 12:30 το μεσημέρι (ώρα Αγγλίας) και σίγουρα θα είναι διαφορετικός από τον εναρκτήριο εναντίον της Ipswich Town αφού το πρόγραμμα της ομάδας είναι ήδη γεμάτο με την προσθήκη των αγώνων του Champions League-που έχουν προηγηθεί.

Ας θυμηθούμε επίσης πως και ο Klopp είχε διαμαρτυρηθεί συχνά για την συγκεκριμένη ώρα έναρξης αγώνων θεωρώντας πως δεν βοηθά καθόλου τους παίκτες του.

Πως όμως ο Slot και το επιτελείο του προσπαθούν να αποφύγουν τα προβλήματα αυτά για αυτή τη σαιζόν και πως προετοιμάζονται για κάθε αγώνα;

Περισσότερα στο 2ο μέρος.

Συνεχίζεται…

Πως ο Arne Slot προετοιμάζει την ομάδα των Κόκκινων(Μέρος 1ο )

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com