Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 5ο)

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 5ο)

5.Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε πολλά και γρήγορα. Να έχετε δίπλα σας και τους παλιούς παίκτες.

«Τώρα θα υπάρξουν αλλαγές. Διαφορετικοί άνθρωποι, υπεύθυνοι για διαφορετικά πράγματα. Είναι προφανώς ο σωστός τρόπος για να προχωρήσετε» είπε ο Klopp σε ένα μεγάλο ακροατήριο, 10.000 ανθρώπων, στην αποχαιρετιστήρια βραδιά στην M&S Bank Arena.

«Δεν είναι ότι ήθελα να κάνω ότι έκανα. Απλά στην πορεία της ανάπτυξης προς αυτή την κατεύθυνση, πολλά πράγματα κατέληγαν στο γραφείο μου» είπε, υπονοώντας τον συγκεντρωτικό ρόλο που είχε-άθελα του (;) ως manager των Κόκκινων.

Ως head coach και όχι ως manager ο Slot δεν θα έχει το ίδιο επίπεδο δύναμης και επίδρασης σε όλους τους τομείς της ομάδας που απολάμβανε ο Klopp. Θα συνεργαστεί στενά με τον FSG CEO Michael Edwards και τον Αθλητικό Διευθυντή Richard Hughes σε θέματα πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού – δεν είναι μόνο οι παίκτες. Η νέα διοικητική δομή σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εστιάσει στην ανάπτυξη ταλέντων στον προπονητικό χώρο.

Αλλά και έτσι, ο Slot θα έχει την ευκαιρία να αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Η Ιστορία μας διδάσκει πως τα μικρά βήματα αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την επιτυχή έκβαση.

«Αν έκανα λάθη όταν ανέλαβα; Ναι!» είπε πρόσφατα ο Souness. «Είχα τρεις παίκτες που ήρθαν και μου είπαν πως ήθελαν να φύγουν και η αντίδραση μου ήταν:’ Αν δεν θέλετε να είστε εδώ, μπορείτε να πάτε να….’ Και έφυγαν. Τι θα έπρεπε να τους πω; Σας ακούω, δώστε μου τον χρόνο να βρω αντικαταστάτες.»

«Όταν είπα, δεν πρόκειται να έχετε ξανά μπύρες στο λεωφορείο της ομάδας, ούτε πρόκειται να τρώτε fish&chips κάποιοι δυσανασχέτησαν μαζί μου. Γενικά ήταν δύσκολα για τους παίκτες. Απογοητευόμουν μετά τις ήττες; Το έδειχνα αυτό; Ναι, το έκανα.»

Ο Souness θεωρεί τη συνέντευξη που έδωσε μετά την εγχείρηση καρδιάς που είχε στη The S*n ως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του, γιατί δημοσιεύτηκε στην 3η θλιβερή επέτειο της τραγωδίας του Hillsborough, τον Απρίλιο του 1992.

«Δεν έχω μετανιώσει για κάτι τόσο πολύ στη ζωή μου» είπε.

Όλοι γνωρίζουμε για τα ψέματα που δημοσίευσε η συγκεκριμένη φυλλάδα για τον ρόλο των οπαδών των Κόκκινων στην τραγωδία. Τα αποτελέσματα τελικά κόστισαν τη δουλειά στον Souness το 1994, αλλά η ζημιά είχε γίνει ήδη πιο νωρίς.

Ο Evans που τον διαδέχθηκε ήταν μια αρκετά δημοφιλής φιγούρα στο Anfield, στα αποδυτήρια και η ομάδα του έπαιξε κάποιες φορές συναρπαστικό ποδόσφαιρο, αλλά κάποιοι παίκτες του πήραν ελευθερίες και η απειθαρχία ήταν πρόβλημα.

Ο τερματοφύλακας David James έχασε την προπόνηση για να εκπληρώσει τη δέσμευση του ως μοντέλο της Armani στο Μιλάνο. Κόλλησαν στην ομάδα και το παρατσούκλι ‘The Spice Boys’ (ήταν η εποχή των Spice Girls για όσους θυμούνται)- με τα άσπρα κουστούμια στο Wembley και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως οι παίκτες των Κόκκινων ενδιαφέρονταν πιο πολύ για τις βραδινές τους εξόδους, καθώς και για τις συμφωνίες με εμπορικές φίρμες παρά για την κατάκτηση τροπαίων.

Το γκρουπ των Spice Boys αποτελούνταν κυρίως από τους Jamie Redknapp, David James, Neil Ruddock, Steve McManaman, Robbie Fowler και Jason McAteer. Ο τελευταίος δηλώνει ως άδικο αυτόν τον χαρακτηρισμό θεωρώντας ότι δεν έκαναν κάτι περισσότερο από τους συναδέλφους τους στις Arsenal και Manchester United.

«Η αλήθεια είναι πως τότε είμαστε ένα πολύ επαγγελματικό γκρουπ παιδιών και δεν αξίζαμε αυτή τη φήμη και το παρατσούκλι» είχε πει πριν από 5 χρόνια. «Μας έδωσαν αυτό το παρατσούκλι γιατί δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τρόπαια (μόνο ένα League Cup) και νόμιζαν πως μας άρεσε να βγαίνουμε συνεχώς έξω» συνέχισε. «Υπήρχε μια κοινωνική κουλτούρα στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή» ολοκλήρωσε ο McAteer.

Ο συμπαίκτης του όμως και περιστασιακά Spice Boy και αυτός. Ο John Scales διαφωνεί αναφερόμενος στην παρουσία του Robbie Williams στο λεωφορείο της ομάδας πριν και μετά την ήττα από την Aston Villa στο Birmingham.

«Ο Robbie ήταν ένα φανταστικό παιδί και έβγαζε γέλιο στην παρέα. Αλλά γιατί βρισκόταν μαζί μας στις ημέρες των αγώνων;» αναρωτήθηκε. «Περνούσε τη φάση του γιατί έφευγε από τους Take That. Τα προβλήματα του όμως με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ήταν γνωστά» συνέχισε.

«Πως μπορείς να έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση στο λεωφορείο της ομάδας; Γιατί στην ευχή επιτράπηκε να συμβεί κάτι τέτοιο;» με την τελευταία δήλωση να απευθύνεται μάλλον στον πρώην manager του, τον Roy Evans.

Συνεχίζεται…

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com