Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 2ο)

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 2ο)

Ο Brendan Rodgers είχε πολλά να αποδείξει όταν ανέλαβε τη θέση του manager των Κόκκινων το 2012. Τότε ήταν μόλις 39 ετών και το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ήταν η άνοδος της Swansea από την Championship στην Premier League, μετά τη νίκη στον Τελικό των play-off εναντίον της Reading.

Η πρόσληψη του είχε δημιουργήσει διχασμό στις τάξεις των οπαδών εκείνη την περίοδο, γιατί πολλοί πίστευαν πως η Διοίκηση των Κόκκινων είχε ‘απαλλαχθεί’ από τον Kenny Dalglish, με άδικο τρόπο.

«Υπόσχομαι πως θα πολεμήσω για τη ζωή μου και για τους ανθρώπους αυτής της πόλης» είχε πει ο Rodgers όταν σύστησε τον εαυτό του στους οπαδούς των Κόκκινων και αποκάλυψε πως το Anfield είναι το γήπεδο όπου «οι αντίπαλοι νιώθουν πως τα 90 λεπτά δεν περνούν με τίποτα.».

Κάποιες δηλώσεις του όμως ήταν υπερβολικές, πομπώδεις ή και μελοδραματικές, όπως η εξής: «Η προπόνηση, εκπαίδευση είναι για τα σκυλιά – εμένα μου αρέσει να μορφώνω ανθρώπους» όταν ρωτήθηκε για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο.

Ή «Βλέπω τον κάθε παίκτη ως γιο μου», ή «Στον κόσμο μου, μου αρέσει να δημιουργώ και όχι να περιμένω», ή «Μπορείς να ζήσεις για μέρες χωρίς νερό αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς ελπίδα».

Η αποστολή του Rodgers να πάρει με το μέρος του όσους τον αμφισβήτησαν, απέτυχε με το ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων «Being Liverpool» το οποίο είχε υπογράψει η Διοίκηση πριν τον διορισμό του και έκανε πρεμιέρα πρώτα στις Η.Π.Α στις 16 Σεπτεμβρίου του 2012.

Σε εκείνο το ντοκιμαντέρ, ο Rodgers βιντεοσκοπήθηκε να ανακοινώνει σε ένα meeting της ομάδας: «Νομίζω πως υπάρχουν τρεις παίκτες που θα μας απογοητεύσουν φέτος- στον σκοπό, στη μάχη, στα πάντα και έχω γράψει ήδη τα ονόματα τους σε αυτούς τους τρεις φακέλους. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε πως δεν βρίσκεται το όνομα σας σε κάποιον από αυτούς τους τρεις φακέλους.».

Σε σχέση όμως με τον Rodgers, ο Hodgson θεωρείται ‘ασύγκριτος’ στην αυτοκαταστροφή σε θέματα επικοινωνίας. Ο Hodgson έβαζε συνέχεια αυτογκόλ στον εαυτό του κατά τη διάρκεια της θλιβερής ‘βασιλείας’ του των 191 ημερών, τη σαιζόν 2010/11.

Κατάφερε με έναν μοναδικό τρόπο να αποξενώνει παρά να ενεργοποιεί τους οπαδούς των Κόκκινων. Όταν ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα του Anfield μετά από μια σπάνια εντός έδρας νίκη, απάντησε: «Το San Siro και το Old Trafford είναι εξαιρετικά επίσης.»

Ο Hodgson δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί ποτέ το μέγεθος της ομάδας που είχε αναλάβει. Σε αγώνα των Κόκκινων εναντίον της Manchester United, ο Alex Ferguson κατηγόρησε στο τέλος του αγώνα τον Fernando Torres, πως προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις στον διαιτητή με σκοπό την αποβολή του παίκτη της United John O’Shea. Για την ιστορία δόθηκε φάουλ και στη συνέχεια σκόραρε ο Gerrard.

«Ίσως ο sir Alex να είχε καλύτερη οπτική γωνία από μένα. Εξάλλου μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει» είχε πει ο Hodgson.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2010, οι Κόκκινοι υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα με 2-0 (το δεύτερο τέρμα είχε σημειώσει ο Mikel Arteta) από την Everton στο Goodison Park, παρουσία μάλιστα των νέων ιδιοκτητών τους που παρακολούθησαν τον αγώνα. Η ήττα εκείνη άφησε τους Κόκκινους ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού- λόγω διαφοράς τερμάτων και η ανάλυση του Hodgson μετά τον αγώνα ήταν εξωπραγματική.

«Όπως παίξαμε όλη τη σαιζόν ως τώρα, το να πάρουμε κάποιο (θετικό) αποτέλεσμα εδώ θα ήταν ουτοπικό» είχε πει ο Roy Hodgson. Στο Kop άρχισαν να τον ειρωνεύονται φωνάζοντας «Roy For England» και λίγο μετά τον απέλυσαν.

Συνεχίζεται…

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com