Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 1ο)

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 1ο)

Ο Arne Slot αντιμετωπίζει ήδη με την έναρξη της προετοιμασίας της Liverpool στο AXA Training Ground, την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Η πίεση αλλά και ο συνεχής έλεγχος που συνοδεύουν τον κάθε manager που αναλαμβάνει το τιμόνι των Κόκκινων, θα αποτελέσει -αν δεν το έχει γνωρίσει ήδη, κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τον 45χρονο Ολλανδό.

Αυτός είναι ο πρώτος του προπονητικός ρόλος έξω από την πατρίδα του και ακολουθεί στα βήματα ενός θρύλου, του Jurgen Klopp. Αν ο Slot ξεπληρώσει την πίστη που του έδειξαν οι ιθύνοντες του Anfield και επιτύχει, τότε οι ανταμοιβές του θα είναι αιώνιες.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια σημαντικά μαθήματα τα οποία θα πρέπει να μάθει- ο Slot και οποιοσδήποτε άλλος μετά από αυτόν, από τους προκατόχους του. Υπάρχουν παγίδες-λάθη που θα πρέπει να αποφύγει και υποχρεώσεις που θα πρέπει να αγκαλιάσει, ώστε να δώσει στον εαυτό του την καλύτερη δυνατή ευκαιρία συγγραφής ενός νέου ένδοξου κεφαλαίου, στην επιφανή ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Παραθέτουμε λοιπόν από τη δική μας οπτική γωνία τον τρόπο με τον οποίο, ο Slot στην προκειμένη περίπτωση- ή και κάποιος από εσάς στο μέλλον, θα πρέπει να ‘οδηγήσει’ τους Κόκκινους.

1.Καθιέρωση ενός δυνατού συνδέσμου με την πόλη και ενεργοποίηση της βάσης των οπαδών.

Ο Klopp ήταν ο master σε αυτόν τον τομέα. Έχει δηλώσει εξάλλου ότι θα επιστρέφει κάθε φορά που τον χρειάζεται η πόλη, ενώ έγινε και πρεσβευτής- ο πρώτος, του LFC Foundation.

Όταν συστήθηκε στους οπαδούς των Κόκκινων, τον Οκτώβριο του 2015, περιέγραψε τον εαυτό του ως τον ‘normal one’– είχαν προηγηθεί οι ‘special one’ (Mourinho) και ‘Chosen One’ (David Moyes). Στη συνέντευξη του είχε πει πως σκόπευε να μετατρέψει τους αμφισβητίες σε πιστούς. Οι οπαδοί των Κόκκινων ‘αγόρασαν’ από την πρώτη μέρα αυτό που σκόπευε να τους δώσει.

Ο δεσμός αυτός με τους οπαδούς των Κόκκινων συνέχισε να μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, με τους μανιακούς πανηγυρισμούς του στην επίτευξη τερμάτων και τις υψωμένες γροθιές στο τέλος των αγώνων. Διέθετε και διαθέτει το μεγάλο χάρισμα να βρίσκει τις σωστές λέξεις στις σωστές στιγμές, για να εμπνεύσει τους παίκτες του και τους οπαδούς συγχρόνως. Όταν αποχαιρέτησε το Anfield τον Μάιο, χαρακτήρισε τους οπαδούς των Κόκκινων ως την «υπερδύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Η υπερδύναμη εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί και για τον Slot, αλλά ο τελευταίος θα πρέπει να την κερδίσει με το μέρος του.

Ο Sammy Lee, ο θρυλικός μεσοαμυντικός των Κόκκινων, έπαιξε έχοντας ως managers τους Bob Paisley, Joe Fagan και Kenny Dalglish, ενώ αργότερα ως στέλεχος του τεχνικού επιτελείου των Κόκκινων συνεργάστηκε με τους Graeme Souness, Roy Evans, Gerard Houllier, Rafa Benitez και Roy Hodgson.

Η γνώμη του λοιπόν έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.

Λέει λοιπόν ο Sammy Lee: «Η σύνδεση με τους ανθρώπους είναι απόλυτα ζωτικής σημασίας. Δεν πρέπει να κάνεις λάθος σε αυτό. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός. Ο Arne δεν μπορεί να γίνει ο Jurgen, πρέπει να είναι απλά ο εαυτός του. Σε αυτή την πόλη πρέπει να επιδεικνύεις ταπεινοφροσύνη για τον τρόπο με τον οποίο κάνεις τη δουλειά σου.».

Και αυτό ήταν κάτι που ο Rafa Benitez, που οδήγησε τους Κόκκινους στο θαύμα της Κωνσταντινούπολης, το κατάλαβε και το αγκάλιασε από την στιγμή που έφτασε από τη Valencia, διαδεχόμενος τον Houllier το 2004.

«Οι οπαδοί της Liverpool σου δίνουν τα πάντα, όταν βλέπουν ότι και εσύ δίνεις τα πάντα» λέει ο Benitez.

«Αν καταστήσεις δυνατή την πλήρη δέσμευση σου και έχεις επιτυχία, τότε (οι οπαδοί των Κόκκινων) είναι πολύ περισσότερο από ευγνώμονες. Η σύνδεση αυτή είναι εφικτή γιατί αναγνωρίζουν και εκτιμούν αυτή τη δέσμευση. Εργαστήκαμε με αρκετούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς και είχαμε αυτή τη σύνδεση με την πόλη σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό στη Liverpool» είπε ο Ισπανός, πρώην manager των Κόκκινων..

Συνεχίζεται…

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com