Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool (Μέρος 1ο)

Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool (Μέρος 1ο)

Ο Luis Diaz υποτίθεται πως πρέπει να είναι ο λεοντόκαρδος τόσο της Liverpool όσο και της Κολομβίας. Ο Diaz είναι ο ‘μεταξένιος’, προικισμένος με τεχνική παίκτης που προσπαθεί πάντα να κάνει τη διαφορά με το κουράγιο και την γενναιότητα του.

Ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός αγώνα με τη μαγεία του. Το χρυσό αγόρι της Εθνικής ομάδας της χώρας του στον οποίο έχουν εναποθέσει τόσες ελπίδες αυτό το καλοκαίρι.

Και όμως. Παρόλο που ο Diaz έχει βάλει φωτιά για χάρη της Κολομβίας στο Copa America, οι συζητήσεις στη Liverpool συνεχίζονται για το αν αποτελεί τη μακρόχρονη απάντηση στην επίθεση των Κόκκινων.

Η Liverpool δεν έχει λάβει (ως τώρα) κάποια προσφορά για τον Diaz και δεν δείχνει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Προς το παρόν επίσης δεν πρόκειται να κάνουν κάποια επίσημη πρόταση στη Newcastle για τον Anthony Gordon (που θα έπαιζε στην ίδια θέση με τον Diaz) λόγω της υπερεκτιμημένης τιμής που απαιτούν οι Καρακάξες για τον παίκτη.

Πάντως το γεγονός πως στη Liverpool λατρεύουν τον Gordon είναι πέρα ως πέρα πραγματικό ενώ υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν την παραγωγικότητα του Diaz. Αν και η Liverpool δεν θα ήθελε να τον χάσει, αν λάβουν κάποια αξιοσημείωτη προσφορά για αυτόν, νιώθουν υποχρεωμένοι να σκεφτούν την παραχώρηση του. Οπότε κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον.

Στα 27 του χρόνια, ο Diaz βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και ίσως να αποτελεί τον πλέον ανεκτίμητο παίκτη των Κόκκινων, οπότε το δίλημμα για αυτούς είναι επίκαιρο και επείγον. Θέλουν να πάρουν ένα τέτοιο ποσό από τη μετεγγραφή του, με το οποίο θα καλύψουν όχι μόνο τη δική του θέση στην επίθεση, αλλά ενδεχομένως και κάποια άλλη ή θα προετοιμαστούν για ένα νέο συμβόλαιο που θα ικανοποιεί και τον παίκτη;

Όσοι παρακολουθούν το Copa America και είδαν την νίκη με 5-0 της Κολομβίας επί του Παναμά είναι πιθανόν πως ασπάζονται τη δεύτερη άποψη.

Σε αυτόν τον αγώνα παρουσιάστηκε ανελέητος και ‘ηλεκτρικός’– κλασσικά χαρακτηριστικά του Diaz, στα οποία έχουν συνηθίσει οι οπαδοί των Κόκκινων. Σημαντική όμως ήταν και η παραγωγικότητα του, αφού όχι μόνο έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα δύο τέρματα της Κολομβίας αλλά πέτυχε και το 3ο τέρμα τους.

Αν και η επίτευξη του τέρματος του Diaz οφείλεται στον παίκτη του τουρνουά ως τώρα, του James Rodriguez- του πρώην παίκτη της Real, του οποίου η γρήγορη εκτέλεση φάουλ έβγαλε τον Diaz πίσω από την άμυνα του Panama σε θέση βολής, η κίνηση του Diaz που μάζεψε τη μπάλα με το στήθος του αλλά έχοντας επίγνωση πως οι αμυντικοί του Παναμά βρίσκονταν στην πλάτη του και σκέφτηκε με επιτυχία, την γρήγορη αντίδραση να περάσει αμέσως τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Orlando Mosquera, είναι τυπική ενός παίκτη από τον οποίο περιμένουν παρόμοια αντίδραση οι οπαδοί των Κόκκινων.

Το τέρμα του ήταν το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής βραδιάς για τον Diaz που ανάγκασε τους παίκτες του Παναμά να τον σταματούν μόνο με φάουλ.

Στο 65ο λεπτό, ο manager της Κολομβίας Nestor Lorenzo αποφάσισε να τον αποσύρει, όχι μόνο για να τον προστατέψει αλλά και για να τον βοηθήσει να διατηρήσει τα επίπεδα της ενέργειας του ενόψει του ημιτελικού με την Ουρουγουάη, ένα πολύ πιο δύσκολο τεστ για τα διαπιστευτήρια του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Diaz είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του – ο τρόπος με τον οποίο τον επευφημούσαν ήταν χαρακτηριστικός, στην οποία έχει το στάτους του σταρ που κινείται μεταξύ επιθετικού και αριστερού εξτρέμ και που όταν χρειαστούν οι δυνατότητες του δίνει το παρόν.

Το τέρμα που πέτυχε το Σάββατο ήταν το 4ο σε ισάριθμους αγώνες knockout για την Εθνική Κολομβίας, η οποία παραμένει αήττητη σε 27 εμφανίσεις της και θα περιμένει τη βοήθεια του Diaz στην προσπάθεια της να κερδίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2001.

Συνεχίζεται…

Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com