Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι «Red Neighbours» στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Οι «Red Neighbours» στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Οι "Red Neighbours" στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Η λέξη ήθος για την Liverpool Football Club βρίσκεται λένε καταρχήν στον ύμνο της ομάδας: You ll Never Walk Alone. Ένας ύμνος που εξυπηρετεί στο να διαλαλήσει το συντροφικό πνεύμα της ομάδας αλλά και της πόλης.

Μάλιστα αυτή η αίσθηση του ομαδικού πνεύματος ‘ζει’ μέσα σε μια από τις περίφημες ρήσεις του Bill Shankly: «Μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι σαν ένα πιάνο. Χρειάζεσαι 8 άνδρες για να το κουβαλήσουν και 3 άνδρες για να παίξουν».

Κοντολογίς τίποτα δεν μπορεί να καταφέρει μόνο ένα πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και η Liverpool σαν ομάδα έχει προσπαθήσει να ‘μπολιάσει’ αυτή τη φιλοσοφία και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά με την κοινότητα.

Έτσι λοιπόν δημιούργησαν το πρόγραμμα Red Neighbours (Κόκκινες Γειτονιές), με σκοπό να βοηθήσουν στην φτώχεια και στη διανομή τροφής, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη των ηλικιωμένων στο Merseyside.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση , μικρά παιδιά από σχολείο κοντά στο Anfield, δημιούργησαν ομάδες με ηλικιωμένους στην περιοχή για να κατασκευάζουν μαζί χαλάκια και μαξιλάρια.

Στην πρώτη φάση μάλιστα του προγράμματος οι μικροί έπρεπε να μάθουν πρώτα πως να ράβουν τα χαλάκια και τα μαξιλάρια και μετά να διδάξουν τις τεχνικές αυτές στους ηλικιωμένους συνεργάτες τους.

Στόχος όπως καταλαβαίνετε του προγράμματος είναι να βάλει φραγμούς στην κοινωνική απομόνωση των ηλικιωμένων,οι οποίοι μπορεί να απομακρύνθηκαν από διάφορες κοινωνικές δομές για λόγους υγείας, οικονομικών δυσκολιών, έλλειψη αγαπημένων προσώπων.

Οι ηλικιωμένοι είναι εξαιρετικά τρωτοί στα παραπάνω θέματα, οπότε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος εστίασε ακριβώς εκεί, να καταφέρει να τους φέρει ξανά σε επαφή με την κοινότητα.

Όπως λένε όσοι εργάστηκαν στο πρόγραμμα, νιώθουν πολλοί περήφανοι που η ομάδα εργάζεται τόσο σκληρά για να φέρει φως και ελπίδα στις ζωές των μελών της κοινότητας και ειδικά σε αυτούς που μπορεί να νιώθουν ότι τους ξέχασαν. Στην πράξη αποδεικνύουν το You ll Never Walk Alone!

Οι "Red Neighbours" στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων
Οι «Red Neighbours» στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com