Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα νέα για μια πιθανή πώληση της Liverpool, στις αρχές Νοεμβρίου, η FSG παρείχε την ακόλουθη δήλωση στην Echo:
«Η FSG έχει λάβει συχνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτα μέρη που επιδιώκουν να γίνουν μέτοχοι της Liverpool. Η FSG έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπό τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις θα εξετάζαμε την εισροή νέων μετόχων, εάν ήταν προς το συμφέρον της Liverpool, ως συλλόγου. Η FSG παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην επιτυχία της Liverpool, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».
Μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί και γραφτεί διάφορα σενάρια, ως προς τους πιθανούς αγοραστές και την προέλευση τους. Ειδικοί στα οικονομικά του ποδοσφαίρου τονίζουν ότι οι επενδύσεις στην Premier League, από τη Μέση Ανατολή, θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν σε σημείο κορεσμού, καθώς οι Manchester City και Newcastle United ανήκουν ήδη σε δύο μεγάλους παίκτες της περιοχής, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αντίστοιχα, ενώ σημαντική επένδυση από το Κατάρ είναι απίθανο να προέλθει, δεδομένης της ιδιοκτησίας της Paris Saint-Germain.
Ο Stefan Szymanski, καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Michigan, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί επενδυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τιμή πώλησης της Liverpool (ένα ποσό άνω των 3,3 δισ. λιρών) και συνεπώς η μόνη επιλογή πιθανό να προέλθει από την Ανατολική Ασία: «Η Liverpool είναι τόσο μεγάλο όνομα στην Ανατολική Ασία και υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι Ινδονήσιοι, Μαλαισιανοί και Σιγκαπούροι, σίγουρα θα μπορούσαν να καλύψουν το απαιτούμενο ποσό, σε αυτό το μέρος του κόσμου. Θα ήταν λογικό να σκεφτεί κανείς ότι θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον».
Πέρα, όμως, από τα σενάρια για πιθανούς επενδυτές και την προέλευση τους υπάρχουν και κάποια άλλα ερωτήματα γύρω από το μεγάλο αυτό θέμα, τα οποία αφορούν τόσο τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν την FSG σε αυτή την απόφαση και κατ’ επέκταση στην δημοσιοποίηση των προθέσεων της όσο και τις τελικές τις επιδιώξεις.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Arsenal, David Dein, πιστεύει ότι η αποτυχία δημιουργίας της European Super League είναι το κίνητρο πίσω από την κίνηση των ιδιοκτητών της Liverpool και της Manchester United να διερευνήσουν την πιθανή πώληση των συλλόγων τους.
Μιλώντας στους Times, ο Dein είπε: «Οι ιδιοκτήτες δεν διάβασαν σωστά τα σημεία των καιρών. Έλαβαν λάθος μήνυμα, προφανώς, και πίστευαν ότι υπήρχε ένα ιερό δισκοπότηρο εκεί έξω (ένα κλειστό κατάστημα με μεγάλα έσοδα) και αυτό μάλλον οδήγησε στην απόφαση για πώληση της Liverpool και της Manchester United».
«Έχουν μια διαφορετική δυναμική στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν ένα στείρο πρωτάθλημα και μπορούν να μεταφέρουν franchises από πόλη σε πόλη. Δεν είμαστε έτσι. Είμαστε παθιασμένοι με τους συλλόγους μας. Το ποδόσφαιρο συλλόγων σημαίνει πολλά για μας και πρέπει να προστατευθεί».
Η UEFA δεν πέτυχε μόνο μια ολοκληρωτική νίκη επί της European Super League, αλλά βγήκε και σημαντικά ενισχυμένη από αυτήν την δοκιμασία, καθώς η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Αθανάσιου Ράντου επικύρωσε το δικαίωμα των UEFA και FIFA να μπλοκάρουν τη δημιουργία νέων διοργανώσεων, όπως η European Super League, και επίσης να επιβάλλουν τιμωρίες σε ομάδες που συμμετέχουν σε αποσχιστικές ενέργειες.
Ο Αμερικανός αθλητικός αναλυτής, Bill Simmons, θεωρεί ότι πίσω από την πρόθεση πώλησης της Liverpool κρύβεται η επιθυμία της FSG να εισέλθει στο NBA.
Μέσα από το προσωπικό του podcast ανέφερε συγκεκριμένα: «Ξέρουμε ότι θα αγοράσουν την ομάδα του Vegas, αυτό συμβαίνει. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω, για να γίνει κατανοητό. Ο LeBron εμπλέκεται σε αυτό. Αυτό συμβαίνει. Γι’ αυτό ξεφορτώνονται την Liverpool! Θα πουλήσουν και τους Red Sox. Θα μετακινήσουν τις επενδύσεις τους προς το NBA και τους Penguins».
Ο πρόεδρος του συλλόγου της League 1 Peterborough United, Darragh MacAnthony πιστεύει ότι η FSG αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση της Liverpool, επειδή θέλει να αποφύγει την σημαντική δαπάνη χρημάτων, η οποία απαιτείται για την ανοικοδόμηση της μεσαίας γραμμής των Reds.
O MacAnthony μιλώντας στο podcast του Hard Truth στα μέσα Νοεμβρίου ανέφερε: «Καμία έκπληξη, κανένα σοκ. Θέλετε Declan Rice; Θέλετε Bellingham; Στο τέλος της ημέρας, αν είστε ο ιδιοκτήτης της Liverpool, κοιτάζετε μια μεσαία γραμμή που θα κοστίσει 200-250 εκατομμύρια λίρες για να φτιαχτεί ξανά».
Και καταλήγει αναφερόμενος στο σενάριο του στρατηγικού επενδυτή: «Η Fenway, για να είμαστε εντελώς δίκαιοι απέναντί τους, ίσως είναι απλώς ειλικρινείς και λένε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, έτσι πουλάμε ένα ποσοστό του συλλόγου, παίρνουμε περισσότερα χρήματα και μπορούμε να το κάνουμε πράξη αυτό».
Μέσα από την τελευταία τοποθέτηση του MacAnthony, διαφαίνεται και ένας άλλος πιθανός λόγος, για τον οποίο η FSG προτίθεται να πωλήσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Δημοσιογραφικές πηγές στην Αμερική ανέφεραν στην Echo ότι μια πώληση σε έναν «στρατηγικό» εταίρο θα ήταν προτιμότερο αποτέλεσμα, με τον Henry να θεωρείται πρόθυμος να διατηρήσει την ιδιοκτησία της Liverpool.
Η FSG θα γνωρίζει ότι η αξία του συλλόγου είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται και πουλώντας την Liverpool τώρα θα άφηνε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο τραπέζι.
Γι’ αυτό μια προοπτική που εξετάζεται είναι η άντληση κεφαλαίων από την FSG μέσω πώλησης μεριδίων, η οποία μπορεί να της επιτρέψει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας στην αγορά μεταγραφών ή σε άλλες αναπτυξιακές δαπάνες.
Αυτό, με την πάροδο του χρόνου, θα επέτρεπε σε κάποιον άλλον να αποκτήσει τον σύλλογο, κομμάτι – κομμάτι, και επίσης θα επέτρεπε στην FSG να κεφαλαιοποιήσει τα οικονομικά οφέλη από τη συνεχή αύξηση της αξίας της ομάδας.