Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι οκτώ καινοτομίες στην Premier League τη νέα σεζόν

Οι οκτώ καινοτομίες στην Premier League τη νέα σεζόν

Η σεζόν 2024/25 είναι προ των πυλών. Υπήρξαν πολλές αλλαγές για τη Liverpool κατά τη διάρκεια της off-season, ενώ και η κορυφαία κατηγορία έχει υποστεί κάποιες αλλαγές.

Μια νέα εποχή είναι προ των πυλών, καθώς ο Arne Slot θέλει να χτίσει πάνω στα θεμέλια που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, και αυτό περιλαμβάνει την επιστροφή στο Champions League.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουν οι κόκκινοι και ο Slot, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει αλλάξει στην Premier League για το 2024/25.

????Οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες

Τη νέα σεζόν η Leicester και η Southampton επιστρέφουν στην κορυφαία κατηγορία μετά από απουσία μόλις μία σεζόν στο πρωτάθλημα. Μαζί τους η Ipswich Town, η οποία τερμάτισε δεύτερη στον πίνακα και κέρδισε την άνοδο στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Τελευταία φορά ήταν στην κατηγορία την περίοδο 2001/02.

Οι Reds, βέβαια, αντιμετωπίζουν την Ipswich την πρώτη αγωνιστική ημέρα και θα συναντήσουν τις άλλες δύο ομάδες που ανέβηκαν μέχρι την Boxing Day.

????Ημιαυτόματο οφσάιντ

Οι σύλλογοι της Premier League ενέκριναν ομόφωνα τη χρήση της τεχνολογίας ημιαυτόματου οφσάιντ (SAOT) για την αγωνιστική περίοδο 2024/25 – αυτό άργησε να έρθει!

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνολογία εντοπισμού των άκρων για να καθορίσει αν ένας παίκτης είναι οφσάιντ ή όχι και θα επιταχύνει μια διαδικασία που είναι γνωστό ότι διαρκεί περιττό χρόνο.

Η Premier League θα χρησιμοποιεί τις ίδιες κάμερες και το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιεί η UEFA στο Champions League και οι βοηθοί διαιτητές θα ενημερώνονται για την απόφαση της τεχνολογίας μέσω του ακουστικού τους.
Αναμένεται ότι δεν θα είναι λειτουργική μέχρι από μία από τις διεθνείς διακοπές του φθινοπώρου»

????Οι πληροφορίες για την ομάδα θα ανακοινωθούν νωρίτερα

Αν συνηθίζατε να τσεκάρετε τις ειδήσεις σας μια ώρα πριν από έναν αγώνα για να δείτε τα νέα της ομάδας αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν, θα πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες αυτή τη σεζόν, οι ομάδες της Premier League θα επιβεβαιώνουν τις αρχικές τους συνθέσεις 75 λεπτά πριν από το πρώτο σφύριγμα. Η αλλαγή έρχεται καθώς το πρωτάθλημα προσπαθεί να εναρμονιστεί με τη διοργάνωση της UEFA.

????Νέα μπάλα

Το σχήμα της δεν έχει αλλάξει, αλλά η νέα μπάλα είναι μοβ, κίτρινη και λευκή – και θα τη δείτε συχνά αυτή τη σεζόν.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η μπάλα Nike Flight Premier League έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία AerowSculpt, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον «αέρα να ταξιδεύει απρόσκοπτα γύρω από τη μπάλα, προσφέροντας πιο αληθινή πτήση».
Πρόκειται για την 25η σεζόν με τη Nike ως επίσημο προμηθευτή της μπάλας για την Premier League.

????Καινούργια πρόσωπα στην θέση των προπονητών

Ο δικός μας Arne Slot βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά την ευθύνη στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας – η αποχώρηση του Jurgen Kloop σημαίνει πλέον ότι ο Pep Guardiola είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην Premier League.

Ο Ολλανδός δεν είναι ο μόνος στο νέο του εγχείρημα, με τους Fabian Hurzeler (Brighton), Enzo Maresca (Chelsea ), Kieran McKenna (Ipswich) και Russell Martin (Southampton) να βρίσκονται στην καυτή θέση για πρώτη φορά στην Premier League.

Δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς πόσο καιρό θα αντέξει ο Maresca στην Chelsea.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την ανάληψη από τον Julen Lopetegui στη West Ham και τον Steve Cooper στη Leicester.

????Βελτίωση του VAR… ελπίζουμε

Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της χρήσης του VAR το καλοκαίρι, αλλά συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις (αυτό μπορεί να είναι υποτιμητικό!).

Έξι βασικοί τομείς αποτελούν το επίκεντρο της βελτίωσης:

1. Διατήρηση υψηλού ορίου για την παρέμβαση VAR για μεγαλύτερη συνέπεια και λιγότερες διακοπές
2. Μείωση των καθυστερήσεων στο παιχνίδι, κυρίως μέσω της εισαγωγής του ημιαυτόματου οφσάιντ και του υψηλού ορίου για την παρέμβαση του VAR.
3. Βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων μέσω της μείωσης των καθυστερήσεων, των ανακοινώσεων από τους διαιτητές στο γήπεδο μετά την αλλαγή απόφασης μετά το VAR
4. Συνεργασία με την PGMOL για την εφαρμογή μιας πιο ισχυρής εκπαίδευσης VAR για τη βελτίωση της συνέπειας, με έμφαση στην ταχύτητα της διαδικασίας, διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια
5. Αύξηση της διαφάνειας και της επικοινωνίας γύρω από το VAR
6. Εκπόνηση εκστρατείας επικοινωνίας με τους οπαδούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς για το VAR, η οποία θα προσπαθήσει να αποσαφηνίσει περαιτέρω το ρόλο του VAR στους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές.

????Δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές

Το πρόγραμμα έχει αλλάξει επί σειρά ετών, αλλά φέτος δεν θα υπάρξει χειμερινό διάλειμμα ή διάλειμμα στα μέσα της σεζόν.

Η Premier League την αφαίρεσε από το ημερολόγιο για να επιτρέψει την έναρξη στα μέσα Αυγούστου, κάτι που δικαιολογήθηκε με το να δοθεί μεγαλύτερη καλοκαιρινή ανάπαυλα στους παίκτες, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν όλοι τρεις εβδομάδες ρεπό.

Το 2023/24, η κορυφαία κατηγορία χώρισε έναν γύρο αγώνων για να διασφαλίσει ότι το μισό πρωτάθλημα είχε διακοπή και το άλλο μισό έπαιζε πριν το γυρίσει – κάτι που φάνηκε να λειτουργεί καλά, αλλά προφανώς όχι!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com