Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θα λείψει σε όλους ο Big Joel (Μέρος 2ο)

Θα λείψει σε όλους ο Big Joel (Μέρος 2ο)

Η άφιξη του Matip στους Κόκκινους, ανακοινώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2016, με το συμβόλαιο του παίκτη στη Schalke να λήγει το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, και έγινε ουσιαστικά η δεύτερη μεταγραφή του Klopp- κάτι είχε προσέξει ο Γερμανός, μετά από εκείνη του Marko Grujic, του Σέρβου, που άφησε τόσες υποσχέσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σε 8 σαιζόν ο Matip έχει κατοχυρωμένες στο ενεργητικό του 201 εμφανίσεις με την φανέλα των Κόκκινων.

Ο αριθμός 201 αποκαλύπτει δυστυχώς την άτυχη ιστορία του Matip στο Anfield, αφού πρόκειται για έναν αριθμό που σαφώς θα έπρεπε να ήταν αρκετά υψηλότερος στην τιμή του, αλλά όπως γνωρίζετε δεν του το επέτρεψαν οι συνεχείς τραυματισμοί,

Στις τελευταίες του 5 σαιζόν ,ο Matip, κατάφερε να παίξει σε 3 ή και περισσότερους διαδοχικούς αγώνες σε 13 περιπτώσεις ,ενώ ειδικά στην Premier League , ο αντίστοιχος αριθμός είναι σε 7 περιπτώσεις ,και αυτός- της Premier League,  κατά τη διάρκεια της σαιζόν 2021/22 όταν και ο κίνδυνος τραυματισμού του μειώθηκε αφού η περίοδος προετοιμασίας του , του επέτρεψε να κερδίσει ένα υψηλό ποσοστό φυσικής κατάστασης.

Μας προκαλεί απογοήτευση ο αριθμός αυτός, όταν ο Matip θα μπορούσε να αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας σε 268 έως και 436 πιθανές περιπτώσεις. Ο αριθμός 201 σημαίνει πως συμμετείχε μόλις στο 46 τοις εκατό των αγωνιστικών υποχρεώσεων των Κόκκινων.

Και όμως αφήνει μια κληρονομιά ο Joel Matip.

Η αμυντική ικανότητα προήλθε από την φύση της, αλλά πως μπορούμε να ξεχάσουμε την αβίαστη .επιδέξια assist στον Divock Origi, στον Τελικό του Champions League στη Μαδρίτη;

Έκανε τη δουλειά που έπρεπε ,αποτελεσματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Μετά τον θρίαμβο εναντίον της Tottenham στη Μαδρίτη, και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επόμενης σαιζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Jurgen Klopp είχε πει: «Είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει για την επίδραση του Joel Matip στο τελευταίο τρίτο μέρος της σαιζόν.»

«Δεν μπορώ να δω αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς παγκόσμια που είναι καλύτεροι (από αυτόν) αυτήν την περίοδο.»

Η αρχική ερώτηση των δημοσιογράφων εκείνη την εποχή- την περίοδο προετοιμασίας, είχε να κάνει με τον παρτενέρ του Virgil van Dijk ,και ο Klopp τους υπενθύμισε πως την προηγούμενη περίοδο στην πορεία προς τον Τελικό, ο Matip είχε ξεκινήσει σε 19 από τους 22 συνολικά αγώνες.

Ας αναλογιστούμε επίσης το εξής.

Η επιβλητική παρουσία του van Dijk στο κέντρο της άμυνας των Κόκκινων, απέτρεπε τους αντίπαλους επιθετικούς να κυνηγήσουν την ευκαιρία από την πλευρά του Ολλανδού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότερες επιθέσεις να γίνονται από την πλευρά του Matip ,με αποτέλεσμα η απόδοση του να ανεβαίνει συνεχώς- όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και μπορεί στους φίλους αλλά και οπαδούς των Κόκκινων αυτό να πέρασε απαρατήρητο αλλά δεν συνέβη το ίδιο στα αποδυτήρια της Liverpool όπου η συνεισφορά του Καμερουνέζου αμυντικού αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση.

Η συνεισφορά αυτή εκθειάστηκε και από τον ίδιο τον van Dijk , ο οποίος παραμένει ιδιαίτερα εύγλωττος μπροστά στις κάμερες ,σε αντίθεση με τον ντροπαλό Matip, και ο οποίος δεν δίστασε να εμφανιστεί με t- shirtμε το πρόσωπο του τελευταίου αλλά και να δηλώσει επανειλημμένα πως «there is only ONE Joel Matip»

“Με κάνει ευτυχισμένο και αυτό είναι το πλέον διασκεδαστικό» είχε πει ο Ολλανδός αρχηγός των Κόκκινων.

Αν εξαιρέσουμε το τρολάρισμα και τα πειράγματα του van Dijk σπάνια είδαμε τον Matip να χάνει την ψυχραιμία του.

Και αυτό συνέβη μόνο κατά τη διάρκεια διαιτητικών αποφάσεων με τις οποίες διαφωνούσε ,με αποτέλεσμα τις περίεργες γκριμάτσες του, ή με χειρονομίες με τα τεράστια χέρια του ή με τα εξίσου παράξενα βαδίσματα του.

Οι συμπαίκτες του έλεγαν πως τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο ακτινοβολούσε από την ηρεμία του και αυτό κατά κάποιον τρόπο χαρακτήριζε και τα εξωφρενικά σλάλομ του προς την αντίπαλη εστία, κάτι που απετέλεσε το σήμα κατατεθέν του.

Η μοναδική κορμοστασιά του Matip έκανε αυτές τις μετωπικές επιθέσεις να φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν αποτελεσματικές όπως στη νίκη με 6-0 εναντίον της Leeds United.

Οι αντίπαλοι δεν καταλάβαιναν τι επρόκειτο να κάνει…

Αλλά μήπως ήξερε και ο ίδιος; Και ναι, υπάρχει χάρη σε αυτό όσο και ιδιοφυία , με κύριο χαρακτηριστικό αυτό του αυτοσχεδιασμού.

«Εύχομαι να είχα αυτήν την ποιότητα(του Matip) κατά καιρούς.» είχε πει ο van Dijk.

«Απλά ξεκινά την επίθεση του, χωρίς φόβο, και ελπίζει για το καλύτερο. Αποτελεί στοιχείο τη δύναμης του χαρακτήρα του και είναι χρήσιμο γιατί το βλέπουν και οι συμπαίκτες του και ξεθαρρεύουν.»

Το αντίο του Matip προς τους οπαδούς των Κόκκινων ήταν παρόμοιο με την οκτάχρονη παρουσία του. Σεμνό και ταπεινό.

Τα «θαυμάσια « 8 χρόνια και οι «απίστευτες» μνήμες.

Big Joel, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Υ.Γ Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτή τη σειρά των  άρθρων, στον Δημήτρη Γκουτρίδη. Ο Μήτσος ήρθε φοιτητής στη Λάρισα από τη Νικήσιανη Καβάλας και μπήκε γρήγορα στον Σύνδεσμο των Λαρισαίων.  Πολλές ήταν οι φορές που κοιταχθήκαμε και γελάσαμε στις επελάσεις του Matip ή κοιτώντας το περιεχόμενο του NoContext Joel Matip.

Ο Δημήτρης επέστρεψε στη Νικήσιανη, έτσι τα έφερε η ζωή, και συνεχίζει να μας λείπει , όπως και η απουσία του Αντώνη Χρυσόπουλου και Γιάννη Καπέλα- πρώην φοιτητών επίσης που πήραν το πτυχίο τους.

Μας λείπετε όλοι παιδιά.

Θα λείψει σε όλους ο Big Joel (Μέρος 2ο).

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com