Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Arne Slot

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Arne Slot

Ο Arne Slot από το AXA Training Centre παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη τύπου της σεζόν, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη διαδοχή του Klopp:

“ Πρέπει να μπω στα παπούτσια του και αυτό είναι κάτι τεράστιο, αλλά κληρονομώ μια ομάδα με κουλτούρα νικητών. Ένας από τους λόγους για να έρθω εδώ είναι ότι αισθάνομαι ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλεις να δουλέψεις σε έναν σύλλογο με καλούς παίκτες και μια ευκαιρία να κερδίσεις κάτι. Το παρελθόν δείχνει ότι η Liverpool μπορεί να κερδίσει τρόπαια. Υπάρχει μια ευκαιρία να κερδίσεις κάτι. Μου αρέσει να κερδίζω και σε αυτόν τον σύλλογο υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσω. ”

“ Νομίζω ότι δεν έχει σημασία αυτό που σας λέω τώρα τώρα. Αυτό που έκανε τον Jurgen ξεχωριστό ήταν η εντύπωση που άφησε πίσω του. Είπε ότι ήταν ο normal one αλλά οι οπαδοί τον βλέπουν διαφορετικά. Αυτό που έκανε για τον σύλλογο ήταν κάτι παραπάνω από φυσιολογικό. ”

“ Έχουμε μιλήσει για πολλά πράγματα, αλλά μένουν μεταξύ μας. Το ότι τραγούδησε για μένα ήταν ξεχωριστό. Ήμουν τυχερός στη Feyenoord που τραγούδησαν για μένα. Οι οπαδοί που ήδη τραγουδούν για μένα είναι μια καλή αρχή. ”

Για τον ανταγωνισμό στην Premier League:

“ Είναι σημαντικό για εμάς να βελτιωθούμε. Μπορείτε να περιμένετε από άλλες ομάδες να γίνουν καλύτερες. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε και εμείς. ” Δήλωσε ο Slot.

Για το πως μαθαίνει την ομάδα:

“ Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουμε τα πάντα. Θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου για να φτιάξω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το πρώτο παιχνίδι. Βοηθάει αν γνωρίσεις την πόλη, αλλά βοηθάει αν κερδίσεις τα περισσότερα παιχνίδια σου. Ένας από τους λόγους που ήρθαν σε μένα είναι ότι το στυλ παιχνιδιού μας δεν είναι τόσο διαφορετικό. Θέλουμε οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο και να δουν μια ομάδα με πολλή ενέργεια. Σε αυτό εστιάζω περισσότερο. ”

“ Γνωρίζοντας τους ανθρώπους εδώ, γνωρίζοντας τους παίκτες. Έχω δει πολλά παιχνίδια και προπονήσεις, αλλά τους γνωρίζεις καλύτερα αν είσαι μαζί τους. Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα στυλ παιχνιδιού, αλλά πολλά πράγματα πήγαν ήδη πολύ καλά. Πρέπει να βρούμε πράγματα για βελτίωση. Η έναρξη της συνεργασίας μαζί τους θα μας δώσει ακόμα καλύτερη εικόνα. ” Είπε ο Slot.

Για τους νεαρούς του συλλόγου πρόσθεσε:

“ Μου αρέσει να βλέπω καλούς παίκτες. Αν είναι μεγάλοι ή νέοι, δεν έχει τόση σημασία. Είναι πάντα καλό για μια ομάδα όταν βγαίνουν νέοι παίκτες. Φέρνει ενέργεια σε έναν σύλλογο. Τελικά, όλα είναι θέμα ποιότητας. Τα πήγαν πολύ καλά ήδη. Αν συνεχίσουν να το κάνουν, θα υπάρχει πιθανότητα να παίξουν επίσης. ”

Για τον ανταγωνισμό με τον Pep Guardiola:

“ Κάτι που πρέπει να περιμένουμε, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Pep είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Έχω δει πολλές από αυτές τις αντιπαλότητες και πολλά παιχνίδια. Ανυπομονώ να δουλέψω εδώ, αλλά όχι συγκεκριμένα εναντίον της City. Αυτή τη στιγμή είναι η Ipswich το επόμενο ματς και πιο σημαντικό. ”

Για την δίψα των παικτών για επιτυχίες:

“ Νομίζω ότι γενικά κάθε κορυφαίος παίκτης θέλει να κερδίζει. Υποθέτω ότι ο Virgil θέλει να κερδίσει το Euro! Θα επιστρέψει και όλοι αυτοί οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν. Όλοι έχουν αυτή την πείνα να κερδίσουν. Ελπίζω ότι ο Gakpo θα ανέβει ακόμα περισσότερο! Ας δούμε την Ολλανδία να παίζει με την Αγγλία στα ημιτελικά. Ο Cody κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά. ”

Για τη συνάντηση του με τους παίκτες:

“ Ως προπονητής, πηγαίνεις για ύπνο και σκέφτεσαι τι πρόκειται να κάνεις. Τι θα πεις στους παίκτες. Σκεφτόμαστε τον πίνακα τακτικής, συναντάμε τους παίκτες. Για μένα δεν είναι να είμαι ο διάδοχος του Jurgen. Έτσι προσεγγίζω τους παίκτες και παίρνω το καλύτερο από αυτούς. ”

Για το Anfield:

“ Έχω πάει εκεί, δύο φορές. Μια φορά ως φίλαθλος και μια όταν μου έδειξαν. Ένας από τους λόγους για να γίνεις μέλος της Feyenoord, είναι ωραίο αν έχεις τους οπαδούς που εκτιμούν το στυλ. Είναι ξεχωριστοί στην Ολλανδία. Αυτό μου έχουν πει και για τη Liverpool. Αν παρακολουθείς επίσης πολύ ποδόσφαιρο, βλέπεις τι σημαίνει για τους φιλάθλους. Είναι win/win. ”

Για το προτιμώμενο του σύστημα:

“ Ήλπιζα αν ο κόσμος κοιτούσε την ομάδα μου να καταλάβαινε ότι, δεν ήταν 4-2-3-1 ή 4-3-3. Είναι μεγάλη ελευθερία να παίρνεις διαφορετικές θέσεις. Πολλή ελευθερία όταν έχουμε την μπάλα. Όταν δεν έχουμε την μπάλα, θέλουμε να είμαστε πραγματικά επιθετικοί. Δεν θα έλεγα ότι προτιμώ το 4-3-3 ή το 4-2-3-1. Αν με ρωτούσατε, θα έλεγα ότι παίξαμε 4-3-3. Οι μπακ έχουν διαφορετικούς ρόλους. ”

“ Περιμένουμε να άλλες δύο προσθήκες στο staff. Μερικές ακόμη ανακοινώσεις θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον. ”

Για τις πρώτες του συζητήσεις με τον σύλλογο είχε να πει:

“ Έχω δουλέψει σε έναν πραγματικά ιδιαίτερο σύλλογο στη Feyenoord. Όταν έρχεται η Liverpool, είναι ένας από τους συλλόγους για τους οποίους φεύγω από τη Feyenoord. Ο Richard Hughes ήθελε να με φέρει στη Liverpool. Από τότε, έχω παρατηρήσει πόσο επαγγελματίας είναι αυτός ο σύλλογος. Για να γνωρίσεις τους λόγους για τους οποίους σας θέλουν. Ήμασταν τυχεροί που κερδίσαμε μερικά πράγματα. Για να με πείσουν, πρέπει να τους αρέσει το στυλ παιχνιδιού μου. Πραγματικά ήξερε πολλά. Αυτό είναι κάτι που θέλεις να ακούσεις. Πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από τρόπαια. ”

Αν θα βελτιώσει την ομάδα με πολλές προσθήκες:

“ Όχι, όχι δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμούς. Έχουμε κληρονομήσει μια καλή ομάδα. Με τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις σε καθημερινή βάση. Δεν έχουν όλοι οι παίκτες το ίδιο επίπεδο με τους συλλόγους τους. Υπάρχει ήδη μια πολύ καλή ομάδα. Κανονικά βλέπεις τα πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. ”

Ποιες θεωρεί πως είναι οι ιδανικές θέσεις των Gakpo και Alexander-Arnold:

“ Δεν κρίνω τους παίκτες από τις καλύτερες θέσεις τους με τις εθνικές τους, καθώς είναι διαφορετικό από εδώ. Διαφορετικοί παίκτες. Διαφορετικοί ρόλοι. Έχω την άποψή μου για το πού θα παίξουν, αλλά θα μιλήσω πρώτα μαζί τους πριν το πω εδώ! ”

Ο Arne Slot έχει πιάσει δουλειά στο Kirkby.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com