Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η νέα εποχή ξεκίνησε (σχεδόν) ιδανικά

Η νέα εποχή ξεκίνησε (σχεδόν) ιδανικά

Η Liverpool το απόγευμα της Κυριακής κέρδισε ξανά τη Manchester United, αυτή τη φορά με σκορ 0-3 (όπως είχε κάνει και στο φιλικό του Αυγούστου), κάνοντας το καλύτερο της φετινό παιχνίδι και παράλληλα το 3 στα 3 στην Premier League.

Καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, στη νέα εποχή των Reds, υπό τις οδηγίες του Arne Slot λίγοι θα φαντάζονταν, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από τον σύλλογο και κυρίως το γεγονός πως η ομάδα δεν θα είχε δεχθεί ούτε ένα τέρμα, μετά τα τρία πρώτα ματς, έχοντας απειληθεί ελάχιστα στα πρώτα 2 και μόνο στο δεύτερο ημίχρονο στο Old Trafford, όταν είχε πάρει ήδη το τρίποντο. 

Το νέο ξεκίνημα της ομάδας μπορούμε πλέον να πούμε πως έχει ξεκινήσει ιδανικά όσο αφορά το αγωνιστικό και σχεδόν ιδανικά όσο αφορά το υπόλοιπο κομμάτι.

Η ομάδα του Slot στα πρώτα της 3 παιχνίδια στην Premier League έβγαλε μια εικόνα σοβαρότητας, όπως ακριβώς θέλει ο Ολλανδός. Δεν έκανε λάθη, κράτησε τη μπάλα όταν έπρεπε, πίεσε ψηλά για να αναγκάσει σε λάθη τους αντιπάλους της και παράλληλα προστάτεψε την άμυνα της, με τη μεσαία γραμμή να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτό, όπως και στις πρώτες σεζόν πρωταθλητισμού επί του Jürgen Klopp.

Φυσικά το μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο, ωστόσο τα δείγματα είναι άκρως θετικά και η βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι είναι εμφανής.

Ο Ryan Gravenberch σε ρόλο εξαριού μπορεί να μη γέμιζε το μάτι στους περισσότερους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην είδηση πως εκείνος θα αγωνιστεί ως εξάρι στην πρεμιέρα του Portman Road, όμως κάνει ακριβώς όσα θέλει ο προπονητής του στο γήπεδο και ίσως ακόμη περισσότερα σε αγώνες, όπως εκείνος του Old Trafford, καθώς είχε συμμετοχή και στα Κόκκινα γκολ.

Η μεσαία γραμμή της ομάδας μέχρι στιγμής λειτουργεί ιδανικά, καθώς εκτός από τον Gravenberch που ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα του καθήκοντα, οι Mac Allister και Szoboszlai κουμπώνουν άρτια μαζί του, με την ικανότητα του πρώτου να κλέβει μπάλες, οι οποίες οδηγούν σε αντεπιθέσεις και του δεύτερου να πιέζει αποτελεσματικά ψηλά, όπως του έχει ζητήσει ο Slot, χωρίς βέβαια να ξεχνούν να πατήσουν περιοχή.

Αποτελεί ερωτηματικό πως θα λειτουργήσει το κέντρο των Reds, αν αποτελείται από μια διαφορετική τριάδα ή έστω αν είναι διαφορετικό κατά 2/3 (και κυρίως με διαφορετικό εξάρι) αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία, πιθανότατα μετά το ματς στο Μιλάνο.

Η βασική επιθετική τριάδα των πρώτων τριών αγώνων δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, ο Diogo Jota είναι ουσιαστικός, ο Mo Salah ξεκουράστηκε το καλοκαίρι και έχει επιστρέψει στα συνηθισμένα του στάνταρ, ενώ ο Luis Diaz δείχνει συγκεντρωμένος (όντας απαλλαγμένος από μεταγραφικές σειρήνες) και έχει ξανά επαφή με το σκοράρισμα.

Η νέα εποχή στη Liverpool σαφώς και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ελαφρώς καλύτερα, αν η ομάδα είχε ενισχυθεί το καλοκαίρι στις 2 θέσεις που θεωρητικά πονάει περισσότερο (6αρι και στόπερ) ή έστω αν είχε τακτοποιήσει τις ανοιχτές εκκρεμότητες που έχει με τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν.

Οι Reds προσπάθησαν να ενισχυθούν στη θέση του αμυντικού μέσου και θεωρούσαν πως έχουν κλεισμένο τον Zubimendi, μέχρι να αλλάξει γνώμη ο 25χρονος και να παραμείνει στο San Sebastian. Αυτή η εξέλιξη άλλαξε τον προγραμματισμό των Slot και Hughes, οι οποίοι έκριναν σκόπιμο να μην αποκτήσουν έναν χαφ μόνο για να γεμίσουν το ρόστερ τους και να κινηθούν έξυπνα στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, όπως και έπραξαν.

Οι έξυπνες κινήσεις και παράλληλα η εύρεση ευκαιριών έγιναν πράξη, με την απόκτηση του Federico Chiesa σε πραγματικά τιμή ευκαιρίας, καθώς και του Giorgi Mamardashvili, ο οποίος θωρακίζει την Κόκκινη εστία για τα επόμενα χρόνια (ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει ο Alisson), ενώ παράλληλα οι επενδύσεις για το μέλλον συνεχίστηκαν, με τους Alvin Ayman και Rio Ngumoha, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δίχως αμφιβολία, ήταν ένα μεταβατικό καλοκαίρι για τον σύλλογο, καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές. Δεν ήταν μόνο η αλλαγή προπονητή έπειτα από εννέα χρόνια, αλλά ολόκληρου του επιτελείου, με νέα πρόσωπα σε θέσεις αναλυτών, προπονητών τερματοφυλάκων, αποκατάστασης και όχι μόνο να βρίσκονται πλέον στο Kirkby.

Υπάρχει η αισιοδοξία πως ο σύλλογος θα καταφέρει να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα με τα συμβόλαια των Trent Alexander-Arnold, Mo Salah και Virgil van Dijk που λήγουν, καθώς όχι μόνο οι ίδιοι πιέζουν με τον τρόπο τους για παραμονή στο Merseyside, αλλά και παραμένουν οι κορυφαίοι στις θέσεις τους.

Σε ένα ιδανικό σενάριο, ο Richard Hughes θα έχει τελειώσει θετικά και με τις τρεις περιπτώσεις ανανεώσεων ως τα Χριστούγεννα, ώστε η ομάδα να έχει τα μάτια της ανοιχτά στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια πιθανή ενίσχυση, ανάλογη με εκείνη του 2022 με τον Luis Diaz.

Τέλος, όσο αφορά τους πρώτους μήνες του Hughes στη θέση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, είναι αλήθεια πως ο Σκωτσέζος θα μπορούσε να είχε ενδεχομένως κινηθεί πιο ενεργά στον μεταγραφικό τομέα, όμως στο Νησί θεωρείται πως το βάρος έπεσε κυρίως στην μετάβαση προς την επόμενη μέρα και την στελέχωση του AXA Training Centre με νέα πρόσωπα σχεδόν σε κάθε πόστο, τα οποία πρέπει να δουλέψουν, προτού κριθούν.

Η νέα εποχή ξεκίνησε (σχεδόν) ιδανικά για τη Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com