Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η μεγάλη συνέντευξη του Jürgen Klopp για τον κορονοϊό

Η μεγάλη συνέντευξη του Jürgen Klopp για τον κορονοϊό

Το ποδόσφαιρο σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο έχει διακοπεί και ο Jürgen Klopp μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας αυτές τις ημέρες.

Αρχικά ρωτήθηκε πως είναι όλες αυτές τις ημέρες:

“ Είμαι καλά. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, αλλά από μια άλλη πλευρά είναι και ενδιαφέρον για εμένα, γιατί δεν είχε υπάρξει ξανά μια περίοδος που ήμουν για τόσο πολύ καιρό στο σπίτι. ”

“ Είμαι πολύ καλά, αλλά ανησυχώ για την κατάσταση, όπως όλοι οι άλλοι. ”

Για την τελευταία μέρα στο Melwood πριν την διακοπή της Premier League:

“ Ήταν πιο δύο εβδομάδες αλλά νιώθουμε σαν να έχουν περάσει χρόνια. Παίξαμε με την Atletico Τετάρτη και την Πέμπτη είχαμε ρεπό. Γνωρίζαμε για τον κορονοϊό και τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά ήμασταν ακόμη στον κόσμο μας. Μέχρι τότε δεν το είχαμε καταλάβει στην Αγγλία. ”

“ Παίξαμε με την Bournemouth το Σάββατο, η City έχασε την Κυριακή και γνωρίζαμε πως θέλουμε έξι βαθμούς. Το πρωί της Δευτέρας όμως, όταν ξύπνησα έμαθα όσα συμβαίνουν στην Μαδρίτη και πως θα κλείσουν σχολεία και Πανεπιστήμια από την Τετάρτη, οπότε ήταν κάπως περίεργο να προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα. Συνήθως δεν με δυσκολεύουν τα πράγματα που συμβαίνουν και επικεντρώνομαι στην προετοιμασία ενόψει του αγώνα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολύ δύσκολο. ”

“ Την Τετάρτη παίξαμε και λάτρεψα τον αγώνα. Μου άρεσε πολύ η εμφάνιση των παιδιών. Πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, αν εξαιρέσουμε τον αποτέλεσμα. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι, αλλά δεν σκοράραμε αρκετά γκολ και δεχθήκαμε πολλά. ”

“ Την Παρασκευή επιστρέψαμε στο προπονητικό κέντρο και αυτό που κάναμε ξεκάθαρα δεν ήταν προπόνηση. Ναι, προπονηθήκαμε αλλά ήταν περισσότερο σαν συνάντηση. Είχαμε πολλά να πούμε. Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει και κανείς δεν ξέρει. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, αλλά προσπαθήσαμε να προγραμματίσουμε ορισμένα πράγματα (προγράμματα προπόνησης στους παίκτες). Στείλαμε τους παίκτες σπίτι, πήγαμε και εμείς και είμαστε ακόμα εδώ. ”

Για το μήνυμα που έστειλε στους οπαδούς την ημέρα που ανακοινώθηκε η διακοπή:

“ Ήταν το μόνο μήνυμα που έστειλα και το έκανα λόγω της ανθρώπινης συνείδησης. Εγώ καταλαβαίνω την δουλειά που κάνω και είναι να είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να είμαστε ηγέτες και ίσως μερικοί είναι, δεν είμαι σίγουρος. Εγώ μίλησα ως ο προπονητής της Liverpool και ως ένας απλός άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή πρέπει να φερθούμε ως άνθρωποι. ”

“ Στο μέλλον, σε 10,20,30, 40 χρόνια αν σκεφτόμαστε αυτήν την κατάσταση, θα θυμόμαστε πως ήταν η περίπτωση κατά την οποία ο κόσμος έδειξε την μεγαλύτερη αλληλεγγύη, την μεγαλύτερη αγάπη, την μεγαλύτερη φιλία ή κάτι σχετικό. Αυτό θα είναι σπουδαίο. Τώρα δεν είναι δυνατόν να δούμε έτσι τα πράγματα, λόγω των ανθρώπων που είναι άρρωστοι αλλά θα υπάρξει μια στιγμή στο μέλλον που θα το κάνουμε αυτό. ”

“ Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί, να είμαστε υπεύθυνοι και να προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι και η μοναδική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Εγώ μέσω του μηνύματος ήθελα να εξηγήσω το σκεπτικό μου. ”

Για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να δουλεύουν και δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους και για τους γιατρούς:

“ Τα Αγγλικά μου δεν είναι αρκετά καλά για να το σχολιάσω αυτό, αλλά νομίζω χθες μου στάλθηκε ένα βίντεο με γιατρούς στην εντατική που τραγουδούσαν το You’ll Never Walk Alone και ξεκίνησα αμέσως να κλαίω. Αυτό τα λέει όλα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δουλεύουν, αλλά συνεχίζουν να έχουν και καλή διάθεση. ”

“ Οι γιατροί έχουν μάθει να βοηθούν καθημερινά τον κόσμο. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γιατί συνήθως εμείς δίνουμε σημασία στα δικά μας προβλήματα. Εκείνοι κάνουν καθημερινά την δουλειά τους και εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι ή ανήμποροι. Δεν θα μπορούσα να τους θαυμάζω και να τους σέβομαι περισσότερο. ” Είπε ο Klopp.

Για την βοήθεια που προσφέρει η Liverpool στην μάχη κατά του κορονοϊού:

“ Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν πολλά υπέροχα πράγματα (εννοεί την βοήθεια του κόσμου) και εμείς γνωρίζουμε ήδη πόσο ξεχωριστός είναι ο σύλλογός μας. Δουλεύουν ξεχωριστοί άνθρωποι στην ομάδα και δεν είναι κάτι που με εκπλήσσει (η βοήθεια που προσφέρουν). ”

“ Σε τέτοιες καταστάσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε γενναιόδωροι. Αυτό πρέπει να κάνουμε και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. ”

Τι κάνει στην καθημερινότητα του αυτές τις ημέρες στην καραντίνα:

“ Δεν έκοψα το χορτάρι (όπως ο Milner), αλλά δοκίμασα τον χορό του Ox! Δεν πήγε όσο άσχημα μπορεί να νομίζετε. ”

“ Αυτόν τον καιρό πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την κατάσταση ως άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή είμαστε και είσαστε στο σπίτι και δεν μπορούμε να προσφέρουμε έξω την βοήθεια μας. Δεν είμαστε γιατροί και δεν δουλεύουμε σε σούπερ μάρκετ. ”

“ Πρέπει να διατηρήσεις τον δικό σου χαρακτήρα και να βοηθήσεις τους άλλους ανθρώπους. ”

“ Αν τα παιδιά ανεβάζουν κάτι στο Instagram, εγώ είμαι χαρούμενος με αυτό, αν τηρούν τα νομικά πλαίσια. Μου αρέσουν όσα κάνουν και έχουν πλάκα. ”

Αν έχει παρακολουθήσει ταινίες ή σειρές αυτές τις μέρες:

“ Είδα μερικές ταινίες. Είδα την τριλογία της “Αρπαγής” ξανά. Για να είμαι ειλικρινής, κάνουμε πολλά πράγματα που συνήθως δεν τα κάνουμε. Έχουμε περάσει δύο εβδομάδες, είναι μεγάλο διάστημα, αλλά όχι πολύ μεγάλο. ” Απάντησε ο Klopp.

Αν του λείπουν οι παίκτες του και το όλο το επιτελείο της ομάδας και πως παραμένουν σε καλή κατάσταση:

“ Μου λείπουν όλοι. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και δεν είμαι σε διακοπές. Συνήθως βρίσκεσαι κάπου και τότε δεν σου λείπει το επιτελείο και οι παίκτες. ”

“ Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και λείπει ο ένας στον άλλον, γιατί μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί. Βρισκόμαστε όμως σε επικοινωνία με γκρουπ του WhatsApp και με τηλεφωνήματα ή FaceTime. Ακόμα βλεπόμαστε, αλλά όχι έτσι όπως θα θέλαμε. ”

“ Είναι ποδοσφαιριστές και είναι δύσκολο. Τα πράγματα και για εμένα είναι δύσκολα αφού δεν μπορώ να κάνω τα συνηθισμένα ψώνια μου ή να αγοράσω φαγητό. Πρέπει να δουλεύουμε από απόσταση. ”

“ Η δουλειά που έχει κάνει η Mona (Nemmer, διατροφολόγος) είναι απίστευτη, όπως και εκείνη του Korny (Andreas Kornmayer) με την φυσική κατάσταση των παιδιών. Δεν βρίσκω λόγια για να χαρακτηρίσω την δουλειά τους. ”

“ Πλέον με την τεχνολογία όλα μπορούν να γίνουν, αλλά τα παιδιά έχουν πάρει ειδικά προγράμματα και μου στέλνουν βίντεο από τις ασκήσεις τους και όλα τα σχετικά. ”

“ Με το ιατρικό κομμάτι είχαμε δυσκολίες, γιατί ο Andy Massey αποχώρησε για την FIFA και από το πουθενά ανέλαβε ο Jim Moxon και μαζί με την Sarah Lindsay έχουν καταφέρει να κάνουν μια απίστευτη δουλειά. ”

“ Μπορείς να μπεις σε απομόνωση μόλις εμφανίσεις το πρώτο σύμπτωμα κορονοϊού όπως πονοκέφαλος ή πονολαίμος. Το είχαμε και αυτό, φυσικά και μας συνέβη, είναι άνθρωποι και μπορεί να τους συμβεί, αλλά είχαν τις πληροφορίες από τους γιατρούς. ”

“ Κάλεσαν πρώτα τον γιατρό, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και έπειτα έπρεπε να χαλαρώσουν με τον Lee Richardson, τον ψυχολόγο μας. ”

“ Μόνο οι φυσικοθεραπευτές δεν είναι πολύ απασχολημένοι αυτή την περίοδο, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν με τους παίκτες. Ο Ray Haughan τα προγράμματισε όλα μαζί με την Louise Dobson. Έκαναν μια απίστευτη δουλειά. ”

“ Κάνουμε ακόμη την ίδια δουλειά, αλλά χωρίς να βρισκόμαστε και χωρίς να κάνουμε προπόνηση. Είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. ”

Για το γεγονός ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο και πως θα επιστρέψει αυτό:

“ Το λέμε πολύ συχνά και πιστεύω πως τώρα το αντιλαμβάνονται όλοι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα του κόσμου. Αυτό είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή. ”

“ Ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψει σύντομα το ποδόσφαιρο, αν το θέλει ο κόσμος, είναι να είμαστε όσο πιο πολύ πειθαρχημένοι μπορούμε αυτή τη στιγμή. Μόνο έτσι θα πάρουμε κομμάτι-κομμάτι την ζωή μας πίσω. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πειθαρχήσουμε και να κρατάμε αποστάσεις. ” Δήλωσε ο Klopp.

“ Μπορούμε ακόμα να κάνουμε ορισμένα πράγματα, όχι πολλά, αλλά με τα υπόλοιπα πρέπει να ηρεμήσουμε. ”

“ Όσο λιγότεροι άνθρωποι μολυνθούν, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα όταν αρχίσουμε ξανά. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα νοσοκομεία και στους γιατρούς να φροντίζουν τους ανθρώπους με όλη τους την συγκέντρωση. ”

“ Πρέπει να δώσουμε τον χρόνο στον κόσμο να βρει την λύση. Θα έρθει η στιγμή που οι έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το φάρμακο για τον ιό. Μέχρι τότε, εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τους ανθρώπους εκεί έξω. ”

“ Όπως ακούτε όλο και περισσότερο, δεν μολύνονται μόνο οι αδύναμοι και οι ηλικιωμένοι. Μολύνονται και νεότεροι άνθρωποι, οι οποίοι επίσης μπορούν να πεθάνουν. Πρέπει να δείξουμε πως έχουμε καρδιά και πως έχουμε υπεύθυνοι. Πρέπει να κάνουμε το σωστό και να μείνουμε στα σπίτια μας για όσο καιρό χρειαστεί και θα έρθει η στιγμή που θα παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν μπορώ να περιμένω, αλλά ακόμη και εγώ πρέπει να είμαι πειθαρχημένος και προσπαθώ να το κάνω όσο περισσότερο μπορώ. ” Ολοκλήρωσε ο Klopp

Ο Jürgen Klopp τα είπε όλα για τον κορονοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com