Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η επίδραση του Johnny Heitinga στη Liverpool (Μέρος 1ο)

Η επίδραση του Johnny Heitinga στη Liverpool (Μέρος 1ο)

Η είδηση που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, ακούστηκε πολύ παράξενη και όχι μόνο στους οπαδούς των Κόκκινων.

Ο Johnny Heitinga πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ajax αλλά και πρώην αμυντικός της Everton, συμφώνησε τελικά να συνεργαστεί στο Anfield με τον Arne Slot, πρώην manager της Feyenoord και νυν manager της Liverpool.

Σπάνια έχουν συνεργαστεί άνθρωποι στο χώρο του ποδοσφαίρου, προερχόμενοι από τους δύο μεγάλους αντιπάλους του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, τους Ajax και Feyenoord.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως οι οπαδοί της Feyenoord όταν αναφέρονται στον Ajax και στο Amsterdam, χρησιμοποιούν τον τηλεφωνικό κωδικό της περιοχής της πρωτεύουσας, που είναι το 020, γιατί δεν θέλουν να πιάνουν καν στο στόμα τους αυτές τις λέξεις.

Ποτέ επίσης δεν συνέβη στο παρελθόν, ένας παίκτης που ξόδεψε τόσα πολλά χρόνια της καριέρας του στο Goodison Park να αναλάβει εργασία τόσο υψηλού προφίλ στο Anfield και μάλιστα κάποιος τέτοιου επιπέδου (ως παίκτης) όπως ο Heitinga.

Ο Rafa Benitez άκουσε πολλά όταν πριν από τρία χρόνια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Everton- περίπου 10 χρόνια μετά την αποχώρηση του από το Anfield και το ίδιο συνέβη και στον Sammy Lee όταν ο τελευταίος συμφώνησε να βοηθήσει τον Sam Allardyce στο Goodison. Ας μην ξεχνάμε πως ο Benitez οδήγησε τη Liverpool στην κατάκτηση του Champions League το 2005, ενώ ο Sammy Lee είναι ντόπιος και η παρουσία του στο Anfield συν έπεσε με την ένδοξη περίοδο της ομάδας από το 1976 έως το 1986.

Ο Garry Ablett έπαιξε επίσης και για τις δύο ομάδες του Liverpool, έγινε προπονητής στην Ακαδημία της Everton και μετακόμισε συνέχεια στη Liverpool προκειμένου να αναλάβει την ομάδα των αναπληρωματικών. Τιμάται όμως και από τις δύο ομάδες και είναι ο μόνος παίκτης που κέρδισε το FA Cup με αυτές.

Ο Heitinga προέρχεται από την Ηπειρωτική Ευρώπη και αποτελεί μια ελαφρώς διαφορετική περίπτωση.

Η διαθεσιμότητα του όμως αυτό το καλοκαίρι, μετά την έξοδο του David Moyes από τη West Ham -ο προηγούμενος χώρος εργασίας του, έδωσε την ευκαιρία στους Κόκκινους να τον προσλάβουν και η αλήθεια είναι πως η προοπτική αυτή φάνηκε στους Διοικούντες ιδιαίτερα ελκυστική για να την προσπεράσουν.

Ο 40 χρονών Heitinga έχοντας την εμπειρία της Premier League, φάνηκε ως ιδανικός για να καλύψει το κενό στο τεχνικό επιτελείο των Κόκκινων. Ο Arne Slot ήθελε κάποιους από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του δίπλα του, οπότε έφερε τον Sipke Hulshoff ως δεύτερο στην ιεραρχία και τον Ruben Peeters ως επικεφαλής του τμήματος φυσικής απόδοσης. Ακολούθησε ο πρώην άνθρωπος της Manchester City Aaron Briggs, που ήρθε από τη Wolfsburg και το παζλ ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του Heitinga.

Αν και όπως είπαμε στην αρχή, η άφιξη του Heitinga στο Anfield ανάγκασε πολλά μάτια τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ολλανδία να ελέγξουν με δυσπιστία την αξιοπιστία της είδησης.

Στην Ολλανδία κυρίως, η δυσπιστία αυτή αποδόθηκε στην έλλειψη αλληλεπίδρασης μεταξύ Heitinga και Slot, αφού οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί ελάχιστες φορές στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Heitinga ο οποίος σχεδιάζει πάντα προσεκτικά την επόμενη κίνηση του όσο αφορά το μέλλον του, ως πρώην παίκτης του Ajax υποχρεώθηκε να την αναλάβει ως προπονητής για σύντομο χρονικό διάστημα σε περίοδο κρίσης το 2023, τη χρονιά δηλαδή που η Feyenoord του Slot κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Και οι δύο όμως έχουν έναν καλό κοινό φίλο που συμφώνησε πως οι δύο Ολλανδοί θα μπορούσαν να συνεργαστούν θαυμάσια. Ο Slot είναι γνωστός ως ένας μάλλον ισχυρογνώμων ηγέτης αλλά του αρέσει επίσης να ακούει και να δέχεται τις γνώμες των άλλων. Δεν δίστασε λοιπόν να έρθει σε επαφή με τον Heitinga και να του προτείνει μια συνάντηση. Αυτή πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα τους όπου και κουβέντιασαν για τα στυλ παιχνιδιού, τις προηγούμενες εμπειρίες τους αλλά και την αναζωογονητική πρόκληση της Liverpool. Γρήγορα έγινε αντιληπτό πως μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες και έτσι μια νέα φιλία (και συνεργασία) γεννήθηκε.

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com