Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «ελκυστική» περίπτωση του Paulo Dybala για τους Reds

Η «ελκυστική» περίπτωση του Paulo Dybala για τους Reds

Την πενταετία 2012-2017 ο Paulo Dybala θεωρείτο ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν στέφθηκε διάδοχος του συμπατριώτη του Lionel Messi, με τον οποίο είχε ορισμένες φορές τεταμένες σχέσεις, ωστόσο, κατά γενική ομολογία, είχε τα εχέγγυα να ανταγωνιστεί και να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους.

Το τρέχων συμβόλαιο του με την Juventus λήγει την 30η Ιουνίου 2022 και παρόλο που δημοσιογραφικές πληροφορίες ισχυρίζονται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη υπογραφή νέου συμβολαίου με την Juventus, εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες, δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.
Όσο οι Ιταλοί γίγαντες καθυστερούν να το πράξουν, οι ελίτ ευρωπαϊκοί σύλλογοι σίγουρα θα αρχίσουν να παρατηρούν την περίπτωση του με μεγαλύτερη προσοχή. Η Liverpool θα πρέπει σίγουρα να κοιτάξει να τοποθετηθεί ανάμεσα στους «καρχαρίες που περιμένουν».

Έχοντας μετακομίσει στη Juventus με μεταγραφή 36 εκατομμυρίων λιρών από την Palermo το 2015, ο Dybala άνοιξε λογαριασμό πετυχαίνοντας 19 γκολ και μοιράζοντας 7 ασίστ σε μια, ομολογουμένως, εντυπωσιακή πρώτη του σεζόν στη Serie A. Την επόμενη σεζόν πέτυχε 4 γκολ στο Champions League ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία του στην Ευρώπη. Την σεζόν 2017-18 ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε 22 γκολ στο πρωτάθλημα, ως επί το πλείστον σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Ο Dybala δυσκολεύτηκε να πετύχει τις ίδιες επιδόσεις στη συνέχεια έχοντας ένα πολύ ήσυχο 2018-19 (5 γκολ πρωταθλήματος, 2 ασίστ) και 2020-21 (4 γκολ, 3 ασίστ). Την σεζόν 2019-20 επανήλθε δυναμικά πετυχαίνοντας 11 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ.
Ωστόσο, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του φαίνεται να συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο. Έχει ήδη σκοράρει 2 φορές και έχει δώσει 2 ασίστ σε μόλις 5 παιχνίδια.

Ο Dybala κλείνει τα 28 τον Νοέμβριο, οπότε δεν είναι πλέον «νεαρός» ποδοσφαιριστής, αλλά αναμένεται να έχει ακόμα τρία ή περισσότερα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Από αυτήν την άποψη, δεν ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική ανοικοδόμησης της Liverpool, αλλά η ενδεχόμενη απόκτηση του με ελευθέρα μεταγραφή θα αποτελούσε μια σημαντική γέφυρα μεταξύ των γηράσκων αστέρων των Reds και της αναδυόμενης γενιάς νέων.
Επιπλέον, με τον Roberto Firmino να είναι ο μεγαλύτερος, ηλικιακά, από την κλασική επιθετική τριπλέτα της Liverpool, η θέση του «ψευδοεννιαριού» χρειάζεται ανανέωση. Ο Diogo Jota έχει παίξει εκεί, αλλά το μέλλον του θα μπορούσε πιθανώς να είναι στις πτέρυγες, ως μακροπρόθεσμος διάδοχος του Mohamed Salah ή του Sadio Mané.

Στην πραγματικότητα, πολύ λίγοι παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν προφίλ όμοιο με του Firmino, ωστόσο ο Dybala έχει μερικές αξιοσημείωτες ομοιότητες με τον Βραζιλιάνο.
Dybala και Firmino, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FBref.com (Football Statistics and History) διαθέτουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά. Μελετώντας τους αριθμούς, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί.
Και οι δύο είναι εκπληκτικοί στο να μεταφέρουν την μπάλα στο αντίπαλο τρίτο του γηπέδου, συμβάλλοντας άμεσα τόσο στο κτίσιμο του παιχνιδιού όσο και στο σκοράρισμα. Πολύ γρήγοροι με την μπάλα στα πόδια, με εξαιρετική ντρίμπλα και μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Ο Firmino είναι εξαιρετικός στο να βάζει τρομερές πιέσεις στους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και ο Dybala παραμένει πάνω από τον μέσο όρο σε αυτόν τον τομέα.

Η προοπτική να παίξει ο Αργεντίνος υπό τις οδηγίες του Jürgen Klopp είναι συναρπαστική, ακόμα περισσότερο εάν αποκτηθεί με ελευθέρα μεταγραφή. Προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να κάνει η Liverpool είναι να παρακολουθεί και να περιμένει, αλλά εάν η κατάσταση με το συμβόλαιο του Dybala δεν επιλυθεί μέχρι τον Ιανουάριο, τότε πρέπει να κάνει την κίνηση της.

Η «ελκυστική» περίπτωση του Paulo Dybala για τους Reds

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com