Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 5ο)

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 5ο)

Ο Nunez θα είναι σίγουρα ενήμερος για τους αριθμούς εκείνους που ‘στέκονται’ εναντίον του- τις 47 μεγάλες ευκαιρίες (όπως καθορίζονται από την Opta αυτές στις οποίες αναμένεται να σκοράρει ο παίκτης), που έχασε από τότε που μετακόμισε στην Premier League. Ο Erling Haaland στο μεταξύ έχει περισσότερες, 62 για την ακρίβεια.

Οπότε θα αναφέρουμε και το τελευταίο χαρακτηριστικό του παίκτη που χρειάζεται μάλλον βελτίωση και αυτό είναι…

5.Η ψυχολογία

Ο Nunez συνεχίζει να παραμένει σταθερός στο μήνυμα που μεταφέρει όταν μιλά δημόσια. Δεν ακούει κανέναν άλλον όσο αφορά κριτικές ή επαίνους εκτός από τους ανθρώπους εκείνους που ανήκουν στον στενό του κύκλο. Ο Klopp είχε πει πως μόνο η δική του γνώμη ήταν αυτή που είχε σημασία για τον Nunez και όχι αυτοί που δίκαζαν ή καταδίκαζαν τον παίκτη. Αυτή η στάση του Klopp φάνηκε πως έκανε τη διαφορά, τουλάχιστον στο μυαλό του παίκτη.

«Δεν κοιτάζω ποτέ τα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είχε πει ο Nunez τον Μάιο. «Τουλάχιστον τώρα δεν κοιτάζω τίποτα. Ούτε τα καλά πράγματα. Πριν διάβαζα τα σχόλια και επιδρούσαν πάνω μου. Όποιος κι αν λέει πως αυτά τα αρνητικά σχόλια δεν τον επηρεάζουν, λέει ψέματα. Όταν υπάρχουν τέτοια σχόλια που σε στοχεύουν τότε πάντα επηρεάζεσαι.».

Ο Nunez δεν έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις στα Αγγλικά. Προσπαθεί να συνηθίσει τη γλώσσα εξάλλου και είναι προφανές πως μιλά περισσότερα άνετα για την καριέρα του όταν χρησιμοποιεί τη μητρική του γλώσσα στην Ουρουγουάη.

«Νιώθω πως βρίσκομαι στο σπίτι μου, όταν έρχομαι στην Εθνική ομάδα» λέει. «Αυτό συμβαίνει όταν συναντιέσαι με τους ανθρώπους σου, όταν μπορείς να μιλήσεις στον οποιοδήποτε και αισθάνεσαι άνετα. Κάθε φορά που επιστρέφω στην Εθνική ομάδα, νιώθω πως επιστρέφω στο σπίτι μου» συνέχισε.

Οι ψυχολόγοι του αθλητισμού θεωρούν πάντως πως να ακούει κάποιος τη σωστή κριτική- θετική ή αρνητική, μπορεί να βοηθήσει τον αθλητή αλλά όπως λέει και ο Nunez η υπερβολή είναι επικίνδυνη.

Οι ίδιοι ειδικοί (ψυχολόγοι) τονίζουν επίσης πως αν η πορεία μετατροπής ευκαιρίας- επιτυχίας, είναι αργή αυτό βοηθά στην απόκτηση αυτοπεποίθησης του παίκτη.

Σε αυτό (αυτοπεποίθηση) στοχεύουν και κάποιες άλλες τεχνικές όπως οι ασκήσεις αναπνοής, μια ρουτίνα πριν τους αγώνες, ακόμα και το να γράφει κάποιος μια λέξη ή ένα κείμενο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, για να υπενθυμίσει κάποια πράγματα στον εαυτό του τα οποία πρέπει να κάνει στη διάρκεια του αγώνα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βέβαια μικρές συμβουλές, που μπορούν όμως να κάνουν τη διαφορά και είναι σίγουρο πως ο Arne Slot, οπαδός και αυτός της επιστήμης και ειδικά της ψυχολογίας, θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο θα έχει στη διάθεση του για να απογειώσει τον Nunez.

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com