Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεσμεύονται οι Εργατικοί για το νόμο του Hillsborough εν όψει εκλογών

Δεσμεύονται οι Εργατικοί για το νόμο του Hillsborough εν όψει εκλογών

Το Εργατικό Κόμμα έχει δεσμευτεί να εισαγάγει νόμο για το Hillsborough, σε περίπτωση που κερδίσει τις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τις βουλευτικές εκλογές στο Η. Β. να διεξάγονται στις 4 Ιουλίου, το κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί, έχουν συμπεριλάβει στο μανιφέστο τους την εισαγωγή ενός νόμου για το Hillsborough, αναφέρει η Liverpool Echo. Πρόκειται για μια δήλωση ότι θα επιδιώξουν να προωθήσουν τον νέο νόμο, σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και ανέλθουν στην εξουσία.

Η εκστρατεία Hillsborough Law Now στοχεύει στην εισαγωγή ενός νομοσχεδίου που θα:

«Δημιουργήστε ένα νέο νομικό καθήκον ειλικρίνειας για τις δημόσιες αρχές και τους υπαλλήλους να λένε την αλήθεια και να συνεργάζονται προληπτικά με τις επίσημες έρευνες και ανακρίσεις – βάζοντας τέλος στο καταθλιπτικά γνωστό μοτίβο της συγκάλυψης και της απόκρυψης.
Διασφάλιση ότι τα θύματα καταστροφών ή θανάτων που σχετίζονται με το κράτος δικαιούνται ισότιμη νομική εκπροσώπηση κατά τη διάρκεια ανακρίσεων και ερευνών. Αυτό θα σημαίνει ότι οι οικογένειες των πενθούντων θα μπορούν να λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση, όπως ακριβώς τα δημόσια χρήματα χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των δικηγόρων της κυβέρνησης και των δημόσιων αρχών».

Είναι καλή είδηση ότι ο νόμος αποτελεί μέρος του μανιφέστου, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα περάσει από το κοινοβούλιο, δεδομένου ότι οι πολιτικές του μανιφέστου συχνά δεν εφαρμόζονται ποτέ.

Ο δημοσιογράφος Liam Thorp αναφέρει ότι το μανιφέστο λέει: «Υπό τους Συντηρητικούς, σε πάρα πολλά θύματα ιστορικών αδικιών προστέθηκε προσβολή στον τραυματισμό από τις πολυετείς νομικές καθυστερήσεις.
Χωρίς δικαιοσύνη και αλήθεια, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά. Οι Εργατικοί θα διορθώσουν αυτό το λάθος, θα ενεργήσουν βάσει των πορισμάτων της έρευνας για το μολυσμένο αίμα και θα απαντήσουν στα πορίσματα της έρευνας για το Grenfell και της έρευνας για το Covid-19, ώστε να διασφαλιστεί η ταχεία επίλυση.
Οι Εργατικοί θα εισαγάγουν έναν «νόμο για το Hillsborough», ο οποίος θα θέτει νομικό καθήκον ειλικρίνειας στους δημόσιους υπαλλήλους και τις αρχές και θα παρέχει νομική βοήθεια στα θύματα καταστροφών ή θανάτων που σχετίζονται με το κράτος».

Αφού η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση σταμάτησε να προτείνει την εισαγωγή του νόμου στα τέλη του 2023, η ανακοίνωση φέρνει τουλάχιστον νέα αισιοδοξία για την εκστρατεία.

Ο λόγος που δόθηκε από την κυβέρνηση για τον οποίο δεν προωθήθηκε ένας νόμος για το Hillsborough ήταν επειδή «δεν είχαν επίγνωση» τυχόν κενών στη νομοθεσία ή διευκρινίσεων που χρειάζονταν, οι οποίες θα ενθάρρυναν περαιτέρω μια κουλτούρα ειλικρίνειας μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων στο δίκαιο.

Εννοείται ότι η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει ότι η υιοθέτηση του καθήκοντος ειλικρίνειας θα κινδύνευε να δημιουργήσει «σύγκρουση και σύγχυση» λόγω του πλαισίου καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχει ήδη αναπτυχθεί μετά την καταστροφή.

Παρόλο που οι οπαδοί του Liverpool και οι κάτοικοι της πόλης θα χαρούν να δουν την υπόσχεση του νόμου για το Hillsborough, δεν θα θεραπεύσει το ρήγμα που δημιούργησε ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer, ο οποίος συνεχίζει να συνεργάζεται με την εφημερίδα Sun!

Δεσμεύονται οι Εργατικοί για το νόμο του Hillsborough εν όψει εκλογών

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com