Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν μπόρεσε να κρατήσει το διπλό στο AMEX

Δεν μπόρεσε να κρατήσει το διπλό στο AMEX

Η Liverpool δεν επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Premier League, αφού αν και είχε γυρίσει το ματς εναντίον της Brighton, δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της 1-2, με τους Seagulls να ισοφαρίζουν σε 2-2, λίγο πριν το τέλος.

Η Liverpool δεν πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρηση, ωστόσο θα μπορούσε να είχε πάρει το πολυπόθητο διπλό, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που είχε, όσο το ματς ήταν στο 1-2.

Τα δύο γκολ των Reds πέτυχε ο Mo Salah.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Joel Matip ξανά στο κέντρο της άμυνας, τον Harvey Elliott στη μεσαία γραμμή και τον Darwin Nunez στην κορυφή της επίθεσης ξεκινήσαν οι Reds στο AMEX.

Η Brighton κέρδισε τρία κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, το ένα μετά το άλλο και απείλησε με τους Dunk και Joao Pedro, με αμφότερες τις προσπάθειες να μην βρίσκουν όμως εστία.

Οι Reds κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, ωστόσο από δικό τους λάθος στο 21’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο van Dijk έδωσε την μπάλα στον Mac Allister που ήταν κλεισμένος, ο Adingra έκλειψε και σούταρε από μακριά και έγραψε το 1-0.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε μέχρι την επόμενη καλή στιγμή, 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Baleba άρχισε μια κούρσα από το δικό του μισό και σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ και κανέναν Κόκκινο να πηγαίνει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ωστόσο άλλαξε, την καλύτερη χρονική στιγμή, στο 40’, μετά από λάθος του Dunk στο κέντρο. Szoboszlai, Diaz και Nunez συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έστρωσε στον Mo Salah, για να ισοφαρίσει ο Αιγύπτιος σε 1-1 με έξοχο πλασέ.

Στο 43ο λεπτό, η Liverpool συνέχισε την πίεση ψηλά και η άμυνα της Brighton έκανε μεγάλο αμυντικό λάθος, με τον Verbruggen να πασάρει στον Gross, εκείνος να χάνει τη μπάλα και να τραβά από τη φανέλα τον Szoboszlai, κάνοντας πέναλτι, το οποίο επιβεβαιώθηκε, έπειτα από έλεγχο του VAR και ενώ στη συνέχεια είχε γίνει πέναλτι και στον Luis Diaz.

Ο Taylor θα έπρεπε και να αποβάλλει τον Gross με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά επέλεξε να μην του βγάλει ούτε κίτρινη.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Mo Salah, ευστοχώντας και κάνοντας την ολική ανατροπή στο σκορ πριν την ανάπαυλα.

Ήταν ένα μέτριο πρώτο μέρος από τους Reds, οι οποίοι όμως εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και γύρισαν το ματς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Harvey Elliott παραχώρησε τη θέση του στον Ryan Gravenberch.

Η επανάληψη ξεκίνησε με συνεχόμενες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Η Brighton έχασε την πρώτη μεγάλη με τον Adingra στο 48’, με τον Alisson να κάνει μια μεγάλη απόκρουση, ενώ δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Ferguson έφυγε ψηλά.

Η Liverpool απάντησε στις δύο ευκαιρίες με μια δική της, αλλά και μεγαλύτερη. Ο Szoboszlai γύρισε σωστά από τα δεξιά προς τον Gravenberch, αλλά ο Ολλανδός σημάδεψε το δοκάρι προ κενής εστίας στο 54’.

Νέα ευκαιρία είχε ο Ολλανδός μέσος στο 65ο λεπτό, με τον συμπατριώτη του keeper των Seagulls να μπλοκάρει ωστόσο το πλασέ του.

Η ομάδα του Klopp ήταν όλο και καλύτερη όσο περνούσε η ώρα και άγγιξε το 1-3 και στο 68’ με το αριστερό σουτ του Luis Diaz που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι Seagulls ακριβώς δύο λεπτά αργότερα ζήτησαν έντονα πέναλτι, για επαφή του χεριού του van Dijk με τη μπάλα, έπειτα από σουτ του Mitoma από κοντινή απόσταση, με τον Taylor και το VAR ωστόσο να μην ενδίδουν στις διαμαρτυρίες των παικτών και του De Zerbi που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση.

Στο ενδιάμεσο, ο Klopp προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή του, με τον Konate να αντικαθιστά τον Matip, με την κίνηση αυτή να μην τον δικαιώνει.

Στο 79’ οι Reds πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες τους και το γεγονός ότι δεν είχαν τελειώσει το ματς, όταν ο Dunk ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από στημένο του March.

Η απάντηση του Klopp μετά την ισοφάριση, ήταν η αντικατάσταση του Trent, από τον Joe Gomez.

Στο 83ο λεπτό το σύνολο του De Zerbi έφτασε πάρα πολύ κοντά στο 3-2, αλλά το πλασέ του Joao Pedro από εξαιρετική εντός περιοχής θέση, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Alisson.

Η Liverpool από την πλευρά της είχε στο 89’ ένα σουτ με τον Diaz, που έφυγε επίσης ψηλά.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 80′), Matip (Konate 73′), Van Dijk, Robertson; Mac Allister, Szoboszlai, Elliott (Gravenberch 46′); Salah, Diaz, Nunez.

Επόμενος αγώνας για τους Reds μετά την διακοπή, με αντίπαλο την Everton.

Δύο γκολ από τον Mo Salah.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com