Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Οπαδός βρέθηκε ζουληγμένος σαν οδοντόπαστα.

Δίκη του Hillsborough: Οπαδός βρέθηκε ζουληγμένος σαν οδοντόπαστα.

Πέμπτη 31/01/2019
Ένας οπαδός της Liverpool που επέζησε της τραγωδίας του Hillsborough είπε στο Δικαστήριο ότι καθώς οι γύρω του ούρλιαζαν για βοήθεια, ο ίδιος στριμώχθηκε τόσο πολύ από το πλήθος που ένιωσε «σαν σωληνάριο οδοντόπαστας που την έχουν αδειάσει».
Ο Iain Crawford, είπε στο Preston Crown Court, ότι το σώμα του μετατράπηκε σε «σκαλοπάτι» καθώς οι γύρω του προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.
Είπε επίσης ότι χρειάσθηκε να «τσαλαπατήσει» κάποιον και ότι αυτό «ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το αποφύγω.»
Ο κ.Crawford, δήλωσε στη μαρτυρία του, ότι χώρισε από τους φίλους του, μόλις μπήκε στο γήπεδο από μια θύρα εξόδου, και ότι κάποιος οπαδός τον είχε προειδοποιήσει να μην μπει από το τούνελ της Leppings Lane, γιατί είχε υπερβολικά πολύ κόσμο.
Ο ίδιος όμως νόμιζε ότι κατευθυνόταν σε μια μεγάλη κερκίδα, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν μικρότερες.
Ο κ.Crawford, προσπάθησε να μην δακρύσει όταν θυμήθηκε τι έγινε στην θύρα 3 λέγοντας : «Καθώς προχωρούσα μπροστά, θυμάμαι κάποιον να βρίσκεται κάτω από το πόδι μου, θυμάμαι να τσαλαπατώ κάποιον…και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσα να το αποφύγω.»
«Τα χέρια μου είχαν κολλήσει στο στήθος μου. Γνωρίζοντας ότι κάποιος βρισκόταν στα πόδια μου και ότι εγώ ήμουν ανίκανος να βοηθήσω είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μου έχουν συμβεί.»
Είπε επίσης ότι άνθρωποι φώναζαν στην Αστυνομία να κάνει κάτι.
Ο κ.Crawford είπε στη συνέχεια ότι βρέθηκε «σε οριζόντια θέση στο πλευρό του» και ότι «στριμώχθηκε σαν σωληνάριο οδοντόπαστας, μπροστά σε ένα φράκτη αν και δύο αστυνομικοί πρόλαβαν και τον τράβηξαν από κει.»
Το Δικαστήριο είχε ακούσει νωρίτερα τον ίδιο να περιγράφει τον εαυτό του ως «σκαλοπάτι» που χρησιμοποίησαν άλλοι οπαδοί προσπαθώντας να δραπετεύσουν αλλά είπε ότι «αυτό ήταν αναπόφευκτο, αφού ο καθένας προσπαθούσε να ξεφύγει όπως μπορούσε και αν αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν άνθρωποι που σκαρφάλωναν πάνω μου, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γι αυτό.»
Όταν τον πήγαν αργότερα στο Νοσοκομείο, ανακάλυψε ότι κάποιος από τους φίλους του είχε σκοτωθεί.
Το Δικαστήριο άκουσε επίσης τη μαρτυρία του Ian McDermott ο οποίος είχε πέσει λιπόθυμος στην κερκίδα.
Ο McDermott περιέγραψε την κατάσταση του υπερβολικού συνωστισμού ως «ρουφήχτρα, όταν βρίσκεσαι στον εξωτερικό της δακτύλιο.
Είπε ότι αυτή η ‘ρουφήχτρα’ άρπαζε τους ανθρώπους γρήγορα και τους κατεύθυνε στο κέντρο της όπου το πλήθος φαινόταν να στέκεται «συμπαγές σαν τσιμέντο.»
Ο κ. McDermott είπε στη συνέχεια ότι τον πήγαν στο γυμναστήριο του γηπέδου όπου υπήρχαν «σειρές και σειρές ανθρώπων στο πάτωμα, καλυμμένων με κουβέρτες.»

Κατάθεση στεφάνων, λουλουδιών και αναμνηστικών στα θύματα του Hillsborough.
Κατάθεση στεφάνων, λουλουδιών και αναμνηστικών στα θύματα του Hillsborough.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com