Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γύρισε το παιχνίδι και παρέμεινε στο -1 από τη κορυφή.

Γύρισε το παιχνίδι και παρέμεινε στο -1 από τη κορυφή.

Σημαντική νίκη επί της Newcastle με 3-1 πήρε η Liverpool, κρατώντας έτσι την απόσταση από τη κορυφή και την Manchester City στον 1 βαθμό.

Αιφνιδιάστηκε αλλά συνήλθε γρήγορα

Με το γνωστό 4-3-3 και χωρίς τους Virgil van Dijk, Fabinho και Jones που είναι θετικοί στον Covid-19 παρατάχθηκε στο γήπεδο η ομάδα του Jurgen Klopp. Μπορεί να μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, όμως η Liverpool χρειάστηκε νωρίς να κυνηγήσει στο σκορ, αφού δύο λάθη του Thiago στις δύο περιοχές έφεραν τη μπάλα στα καλά πόδια του πρώην Red, Jonjoe Shelvey, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έδωσε προβάδισμα στη Newcastle. Μέχρι, όμως, το 25λεπτο, οι κόκκινοι είχαν ήδη γυρίσει το παιχνίδι. Αφού απώλεσαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Jota και Konate, βρήκαν την ισοφάριση στο 21′ όταν η μπάλα έφτασε μετά από κόρνερ στα δεξιά στον Mane, η σέντρα του οποίου κατέληξε στον Jota και ο Πορτογάλος σε δύο χρόνους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά, ο σκόρερ των φιλοξενούμενων έγινε μοιραίος, αφού έδωσε τη μπάλα στον Mane, ο Σενεγαλέζος είδε τον Dubravka να λέει όχι στο πλασέ του, στην επαναφορά όμως ο Salah ήταν εκεί για το 2-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Liverpool είχε κι άλλες ευκαιρίες να μεγαλώσει το προβάδισμα, με αποκορύφωμα την φάση του 4ου λεπτού, όπου ο Salah έφυγε στη πλάτη της άμυνας, έκανε το πλασέ με το δεξί αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Διαχειρίστηκε το προβάδισμα χωρίς πρόβλημα

Το καλό πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα μετριότατο δεύτερο, κατά το οποίο η Liverpool δεν έδωσε τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 56′ όταν από φάουλ του ΤΑΑ, ο Mane έκανε τη καλή κεφαλιά, αλλά ο Dubravka μπλόκαρε εντυπωσιακά. Στο 65′, ένα φάουλ του Shelvey έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 69′ οι Roberto Firmino και Naby Keita πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από αρκετό καιρό και προβλήματα τραυματισμών. Στο 75′, και μετά από αναμπουμπούλα στα αντίπαλα καρέ, ο Jota έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε και πάλι όχι. Το ματς κλειδώθηκε από τη Liverpool στο 88′, όταν ο Trent Alexander-Arnold έκανε έναν κεραυνό έξω από τη περιοχή και την έστειλε στο γάμα της αντίπαλης εστίας. Τίποτα παραπάνω δεν άλλαξε και έτσι η Liverpool πήρε άλλη μια σημαντική νίκη.

Σκόραρε και πάλι ο πρώτος σκόρερ της Premier League, Mo Salah.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com