Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γρήγορος οδηγός για το Europa League μετά την 7ετή απουσία της Liverpool

Γρήγορος οδηγός για το Europa League μετά την 7ετή απουσία της Liverpool

Την τελευταία φορά που η Liverpool ήταν στο Europa League έφυγε με δεύτερο μετάλλιο, τώρα επιστρέφει για τη σεζόν 2023/24 – οπότε τι να περιμένουμε;

Απέχει πολύ από το σημείο που ήθελαν ή έπρεπε να είναι οι Reds, αλλά η μοίρα τους σφραγίστηκε πριν από λίγο καιρό, τώρα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη θέση τους στη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης.

Τα εγχειρήματα της Liverpool θα τους μεταφέρουν σε διάφορα μέρη της ηπείρου και ποιος ξέρει, ίσως και το Δουβλίνο τον Μάιο.

Υπάρχει πολύς χρόνος από τώρα μέχρι τότε, ωστόσο, και μετά από περισσότερα από επτά χρόνια από την τελευταία έξοδό τους στο Europa League, εδώ είναι ένας οδηγός για το τι μπορείτε να περιμένετε.

Πόσες ομάδες συμμετέχουν;

Ο διαγωνισμός ξεκινά με 32 συλλόγους, οι οποίοι χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων.

Για την κλήρωση της φάσης των ομίλων, την 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι ομάδες θα διακριθούν με βάση τους συντελεστές των συλλόγων τους – που σημαίνει ότι η Liverpool θα είναι στο Pot 1 χάρη στην πρόσφατη επιτυχία της στο Champions League.

Αναμένεται να συμμετέχουν μεταξύ 31 και 36 διαφορετικών ομοσπονδιών από τους αρχικούς προκριματικούς γύρους, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να είναι μερικά ενδιαφέροντα ταξίδια σε μακρινές ξένες χώρες στον ορίζοντα.

Ποια είναι η μορφή;

Και οι 32 σύλλογοι που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων θα επιβεβαιωθούν στις 31 Αυγούστου, μετά τους τελευταίους προκριματικούς γύρους.

Στη συνέχεια, στη διοργάνωση, οι νικητές των ομίλων μετά από έξι αγώνες (ένας εντός και ένας εκτός έδρας αγώνας με κάθε σύλλογο) προκρίνονται αυτόματα στη φάση των 16.

Οι οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν ως δεύτεροι των ομίλων θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ του γύρου των νοκ άουτ, σε συνδυασμό με μία από τις οκτώ τρίτες ομάδες που θα αποχωρήσουν από τη φάση των ομίλων του Champions League.

Αυτοί οι νικητές των πλέι οφ προχωρούν στη συνέχεια στη φάση των 16, με τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς να ακολουθούν. Κάθε ζευγάρι στη φάση των νοκ άουτ παίζεται σε δύο σκέλη

Πότε παίζονται οι αγώνες;

Οι αγώνες διεξάγονται τα βράδια της Πέμπτης, με εξαίρεση τον τελικό, και οι σύλλογοι θα μπορούσαν να παίξουν έως και 15 συνολικά παιχνίδια στον δρόμο για τον τελικό. Οι αγώνες ξεκινούν είτε στις 19:45 είτε στις 22:00.

Ξεκινά με τη φάση των ομίλων και οι ημερομηνίες είναι ήδη κλειδωμένες:

1η αγωνιστική: 21 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 5 Οκτωβρίου
3η αγωνιστική: 26 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 9 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 30 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: 14 Δεκεμβρίου
Όσον αφορά τα νοκ άουτ, οι ημερομηνίες για το πρώτο και το δεύτερο σκέλος έχουν ως εξής:

Πλέι οφ νοκ άουτ: 15 και 22 Φεβρουαρίου
Γύρος 16: 7 Μαρτίου και 14 Μαρτίου
Προημιτελικοί: 11 Απριλίου και 18 Απριλίου
Ημιτελικοί: 2 Μαΐου και 9 Μαΐου
Τελικός: 22 Μαΐου

Ποιος έχει ήδη προκριθεί;

Εκτός από τη Liverpool γνωρίζουμε ότι η Villarreal, η Bayer Leverkusen, η Αtalanta, η Roma, η Sporting, η Rennes, η Real Betis, η Brighton, η Fraimburg και η Toulouse έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής στη φάση των ομίλων.

Η Liverpool θα είναι στο Pot 1 για τη φάση των ομίλων με Villarreal, Leverkusen, Αtalanta και Roma, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κληρωθεί με καμία άλλη από αυτές τις ομάδες.

Οι νικητές του Europa Conference League, είτε Fiorentina είτε West Ham, θα προκριθούν επίσης στη φάση των ομίλων και στο Pot 1.

Πού είναι ο τελικός;

Ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στο Aviva Stadium στις 22 Μαΐου 2024.

Οι νικητές της διοργάνωσης θα προκριθούν αυτόματα για το Champions League της επόμενης σεζόν, το οποίο θα είναι υπό νέα μορφή, και θα αντιμετωπίσουν επίσης τους νικητές του Champions League για το Super Cup.

Η Liverpool επιστρέφει στο Europa League.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com