Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί οι keepers της Liverpool φορούν ειδικά γυαλιά στις προπονήσεις; (Μέρος 2ο)

Γιατί οι keepers της Liverpool φορούν ειδικά γυαλιά στις προπονήσεις; (Μέρος 2ο)

Με το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, ο Otte υπήρξε συνεπής στη μεταφορά επιστημονικής θεωρίας στη πράξη και φαίνεται να προσδίδει μια νέα φρέσκια προοπτική στην προπόνηση των τερματοφυλάκων των Κόκκινων μετά την αναχώρηση του John Achterberg, ο οποίος ολοκλήρωσε τη ‘θητεία’ του στο Anfield μετά από 15 συναπτά έτη.

Ο 33χρονος Otte έφτασε στο Liverpool, έχοντας στο βιογραφικό του, τη θέση του επικεφαλής στην προπόνηση τερματοφυλάκων της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α, αναγκαζόμενος μάλιστα να διακόψει νωρίς τις διακοπές του- μετά τον αποκλεισμό των Η.Π.Α στο Copa America, για να ενσωματωθεί πιο γρήγορα στο επιτελείο του Slot.

Η εμπειρία του Γερμανού περιλαμβάνει επίσης τις προϋπηρεσίες του σε επίπεδο ομάδας στις Burnley, Hoffenheim και Borussia Monchengladbach και θα πρέπει να τονίσουμε πως τέτοιου είδους δημιουργικές προπονητικές μέθοδοι είναι συνηθισμένες στην πατρίδα του. Πέρυσι στις προπονήσεις της Bayern Munich, οι Manuel Neuer και Yann Sommer εθεάθησαν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους γυαλιά.

Αυτές τις μεθόδους εισήγαγε στην Bayern ο προπονητής των τερματοφυλάκων τους Michael Rechner, ο οποίος είναι γνωστός για τις καινοτομίες του, έχοντας χρησιμοποιήσει και ο ίδιος αυτά τα γυαλιά στον καιρό του στην Hoffenheim.

Ο Rechner έχει επίσης δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα ‘Goalkeeping Development’ η οποία προμηθεύει με υλικό για προπόνηση και προτάσεις για πλήθος δραστηριοτήτων, επαγγελματίες και τερματοφύλακες και της οποίας πλατφόρμας ο Dida της ZED FC είναι πρεσβευτής.

«Οι ομάδες που ενσωματώνουν τέτοια καινοτόμα εργαλεία (στις προπονήσεις τους) συχνά ανακαλύπτουν πως οι παίκτες τους κερδίζουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ειδικά σε καταστάσεις υψηλής πίεσης κατά τη διάρκεια των αγώνων» εξηγεί ο Dida.

«Όταν φοράτε αυτά τα γυαλιά, δημιουργείται μια πρόκληση στο πεδίο της όρασης σας, κάνοντας πιο δύσκολη την γρήγορη και με ακρίβεια αντίδραση. Είναι το αντίστοιχο σαν να φοράτε ένα γιλέκο γεμάτο βαρίδια κατά τη διάρκεια τρεξίματος» συνεχίζει.

«Όταν προπονείται κάποιος με αυτά τα γυαλιά και μετά τα βγάλει, νιώθει ψυχολογικά περισσότερο ευκίνητος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις του να είναι πιο γρήγορες» ολοκληρώνει.

Τα γυαλιά Swivel Vision δεν είναι τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Sommer και ο Gregor Kobel στη διάρκεια των προπονήσεων της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας, στη διάρκεια του Euro 24 φορούσαν VisionUp προπονητικά γυαλιά.

Αυτά τα εξαρτήματα τα οποία φέρουν μπαταρίες έχουν ένα διακοπτόμενο κλείστρο, παρόμοια επίδραση με το στροβοσκοπικό φως (που αναβοσβήνει σε συγκεκριμένη συχνότητα) και είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την επεξεργασία της ταχύτητας του εγκεφάλου, με το να δημιουργούν ένα αποτέλεσμα αργής κίνησης όταν μετακινείται η μπάλα.

Ο Jurgen Klopp, προκάτοχος του Slot, ήταν ανοιχτός και αυτός σε καινοτομίες στον χώρο προπόνησης και έχει αποδείξει πως μπορεί να συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν φρέσκες ιδέες.

Πρόσφατα μάλιστα οι Dr Niklas Hausler και Patrick Hantschke συνιδρυτές της Neuro11, εργάστηκαν στη Liverpool με σκοπό να τους βοηθήσουν στην εκτέλεση των penalties, τοποθετώντας ηλεκτρόδια στα κεφάλια των παικτών και βοηθώντας τους «να μπουν στη ζώνη» για την ανεύρεση των κατάλληλων σημείων- στόχων στην αντίπαλη εστία.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Slot δείχνει την ίδια προθυμία να περιβάλλει τον εαυτό του με ειδικούς στο πεδίο τους, για να μεγιστοποιήσει την απόδοση των παικτών του και η άφιξη του Otte προσθέτει μια νέα δυναμική στο προπονητικό επιτελείο των Κόκκινων.

Μπορεί οι τερματοφύλακες του να μην έχουν καθαρή όραση στην προπόνηση, αλλά το όραμα του Otte για το προπονητικό καθεστώς των τερματοφυλάκων των Κόκκινων μόλις ξεκίνησε.

Γιατί οι keepers της Liverpool φορούν ειδικά γυαλιά στις προπονήσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com