Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απίστευτη ποδοσφαιρική «μηχανή» ο Mohamed Salah

Απίστευτη ποδοσφαιρική «μηχανή» ο Mohamed Salah

Ξέρουμε πόσο γρήγορος είναι ο Mohamed Salah στις μικρές αποστάσεις, αλλά έχει και την ανάλογη αντοχή, όπως δείχνει ο χρόνος του στα 7 χιλιόμετρα.

Δεν θα ήταν απίστευτο να είσαι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση όσο το Νο 11 της Liverpool; Θα απαιτούσε πολλή πειθαρχία και αφοσίωση. Ο Salah είναι όσο πιο αφοσιωμένος γίνεται στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά οι προσπάθειές του ανταμείβονται με τη διαθεσιμότητά του. Ο Αιγύπτιος μπορεί να αφήσει τους αντιπάλους στο πέρασμά του. Είναι τέτοιος ο ρυθμός του στον άξονα, αλλά έχει την αντοχή να συνεχίσει τη μάχη σπριντ με σπριντ. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών λοιπόν, ο Salah δεν απομακρύνθηκε ποτέ από ένα γυμναστήριο και μοιράστηκε στα social media ένα από τα τρεξίματα του πριν την επιστροφή του στον σύλλογο.

Με φωτογραφικά στοιχεία, ο Salah έτρεξε 7,1 χιλιόμετρα σε 29 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Αυτό αντιστοιχεί σε ρυθμό τριών λεπτών και πενήντα πέντε δευτερολέπτων ανά χιλιόμετρο. Σίγουρα κάποιοι αθλητές ονειρεύονται να τρέξουν αυτές τις αποστάσεις σε αυτόν τον χρόνο.

Για να το θέσουμε σε κάποια βάση, το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου ανδρών για πέντε χιλιόμετρα είναι 12:35.36 και το ρεκόρ για 10 χιλιόμετρα είναι 26:11.00. Έτσι, ενώ θα υπάρξουν άλλοι που μπορούν να τρέξουν την ίδια απόσταση σε μικρότερο χρονικό διάστημα, είναι ένας εντυπωσιακός ρυθμός ωστόσο από τον Salah.

Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Jurgen Klopp έχει περιγράψει με ευκολία τον εξτρέμ του ως «μηχανή» και πραγματικά παρουσιάζεται ως τέτοια.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Klopp είπε για τον Salah: «Είναι μια μηχανή – στην πιο απίστευτη φόρμα. Δουλεύει σκληρά γι’ αυτό και παίρνει την ανταμοιβή του. Η ικανότητά του και το επίπεδο δεξιοτήτων του ανεβαίνει κάθε σεζόν».

Θα δούμε ενα άλλο επίπεδο από τον Salah το 2023/24; Ναι, παρακαλώ!

Απίστευτη ποδοσφαιρική «μηχανή» ο Mohamed Salah

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com