Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανατροπή πρωτιάς στο Selhust Park!

Ανατροπή πρωτιάς στο Selhust Park!

Νέα ανατροπή και -έστω και προσωρινά στην κορυφή η Liverpool! Οι Reds δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή και έφυγαν με το πολύτιμο διπλό με σκορ 1-2 Selhust Park κοντρα στην Crystal Palace.

Τα γκολ για τους Reds οι Mo Salah και Harvey Elliott, ο οποίος άλλαξε το παιχνίδι και έφερε την ανατροπή με την κόκκινη κάρτα που κέρδισε, το γκολ της ανατροπής στις καθυστερήσεις και τη συνολική του πολύ καλή παρουσία.

Οι Reds είναι πλέον πρώτοι με 37 βαθμούς και περιμένουν το αποτέλεσμα της Arsenal κόντρα στην Aston Villa το βράδυ.

Α’ Ημίχρονο: Με πέντε αλλαγές από την ενδεκάδα της Τετάρτης, καθώς στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Alisson, Τσιμίκας και Nunez ξεκίνησαν στο Selhust Park οι Reds.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τους Reds να έχουν ένα άστοχο σουτ με τον Τσιμίκα στο 2’ και να ψάχνουν να βρουν ανοιχτούς χώρους, για να δημιουργήσουν.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 28’ για να έχουμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, η οποία άνηκε στην Palace, όταν ο Ayew σέντραρε από τα δεξιά, με τον Lerma να σουτάρει με τη μια και τον Alisson να κάνει μεγάλη διπλή επέμβαση, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια και στο δοκάρι και να απομακρύνεται από την άμυνα.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Madley καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για ανατροπή του Edouard από τον van Dijk, όμως το πήρε πίσω για φάουλ του Hughes στον Endo, έπειτα από αντίθετη άποψη του VAR και δικό του μακροσκελή έλεγχο στο monitor.

Ήταν ένα κακό πρώτο ημίχρονο για τους Reds, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή στις καθυστερήσεις με δύο σουτ των Salah και Szoboszlai που μπλοκαρίστηκαν.

Β’ Ημίχρονο: Με αλλαγή ξεκίνησε η επανάληψη για τη Liverpool, αφού ο Joe Gomez πήρε την θέση του Endo και ο Trent Alexander-Arnold συνέχισε στη μεσαία γραμμή.

Τα πράγματα ωστόσο δεν άλλαξαν στον αγώνα και οι Eagles στο 55’ κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά δόθηκε, μετά από έλεγχο του Madley στο VAR για επαφή του Quansah με τον Mateta εντός περιοχής.

Πριν την εκτέλεση του πέναλτι, ο Cody Gakpo και ο Ibou Konate ήταν τις θέσεις των Gravenberch και Quansah.

Ο Mateta εκτέλεση το πέναλτι και έβαλε την ομάδα του μπροστά με 1-0, με τον Alisson να πέφτει από την άλλη πλευρά.

Οι Reds προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως ο Nunez δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ το καλά εκτελεσμένο φάουλ του Alexander-Arnold, ενώ ο Alisson διατήρησε το 1-0 με επέμβαση σε προσπάθεια του Schlupp στο 61’.

Η εικόνα της ομάδας του Klopp δεν έδειχνε να αλλάζει στο παραμικρό, με τον Γερμανό τεχνικό να περνά στο ματς και τους Harvey Elliott και Curtis Jones στο 73’ αντί των Szoboszlai και Darwin Nunez, οι οποίοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Ο Elliott μάλιστα αμέσως μετά την είσοδο του στον αγώνα, κέρδισε φάουλ από τον Ayew στο κέντρο του γηπέδου και μαζί και την αποβολή του παίκτη της Palace με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά την αποβολή, ήρθε και το γκολ από τη Liverpool. Ο Joe Gomez σέντραρε από τα δεξιά, ο Jones έστρωσε στον Mo Salah, του οποίου το σουτ κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 77’!

Ευκαιρία για την ανατροπή είχε το σύνολο του Klopp ένα δεκάλεπτο αργότερα, με το σουτ του Elliott να φεύγει όμως ψηλά, έπειτα από σέντρα του Gomez και ασταθής απόκρουση του Matthews.

Ο Harvey Elliott δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2 με την πρώτη του ευκαιρία, αλλά φρόντισρ να το κάνει με τη δεύτερη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο νεαρός πήρε τα μέτρα που ήθελε και σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, γράφοντας το 1-2!

Η Liverpool σκόραρε ακόμη μια φορά στις καθυστερήσεις, μετά σκάψιμο του Diaz, έπειτα από υπέροχη κάθετη του Elliott, όμως ο Κολομβιανός ήταν οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Οι Eagles στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων παραλίγο να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας με buzzer beater κεφαλιά του Andersen, ο οποίος υποχρέωσε τον Alisson σε άλλη μια τεράστια επέμβαση.

Crystal Palace: Johnstone (Matthews 86′); Ward, Guehi, Andersen, Clyne; Richards, Lerma (Olise 67′); Hughes, Schlupp (Ahamada 84′), Ayew; Edouard (Mateta 46′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Quansah (Konate 57′), Van Dijk, Τσιμίκας; Endo (Gomez 46′), Szoboszlai (Elliott 74′), Gravenberch (Gakpo 57′); Salah, Diaz, Nunez (Jones 74′)

Πάγκος: Kelleher, Bradley, McConnell, Doak

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης στην έδρα της Union SG.

Μια τεράστια Κόκκινη ανατροπή!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com